A kisfiam odacsukta a kisujját az ajtóval. Nagyon fáj neki, nagyon sír - honnan tudom, hogy nem tört -e el? (tudásbázis kérdés)
Semmi, csak van még másik két gyerekem is, és baromira nem egyszerű eggyel sem elmenni, nem 3-mal - szóval, saját érdek. Ráadásul ez egy sírós gyerek, szóval tényleg szerettem volna tesztelni a dolgot, mielőtt felnyalábolom a családot (gyalogszerrel mentünk volna jó messzire)és elkutyagolunk úgy 3-4 km-t oda-vissza (összesen). Mostanra nem is érzi.
Várhattam volna, kérdésfeltevés nélkül is - de engem megnyugtattak a válaszok. Ezért köszönöm még egyszer MIndenkinek!
És akkor mi történik, ha nem volt elég alapos a gyanú és mégis elviszed? tényleg érdekel. Büntit kapsz vagy mi? :(
de azt gondolom hogy csak ijedseg. az en kisfiam isodacsukta a kisujjat.
egy rongen.Ha egy kicsit borogasd be neki.
akkor ezért írta, hogy nem viheti, csak ha alapos oka van... Basszus, ez nekem sem szimpi módszer...
Nekem nem derült ki, hogy a fórumindító Angliában él, de most megnéztem az adatlapján, ott látom.
Nem tudom, még nem laktam ott sosem, de nem is laknék olyan országban, ahol a gyerekemet nem tudja azonnal ellátni egy orvos, ha baja van.
ezek szerint te meg nem voltal Angliaban orovsnal. ott az orvosok "google"-t hasznalnak, es legtobbszor ra se neznek a betegre :S
Köszönöm a válaszokat!! :))
Ne haragudj, de én már rég az orvosnál lennék vele...
Helyes. Szerintem a legfontosabb, hogy ilyen esetekben a szülő is nyugodt legyen, mert akkor a gyerek is azt látja, hogy nincs vele tragédia. És higgadtan mindenki jobban kezeli/viseli a problémát...
más tészta a fájdalom meg a láz
:) na abból, már kaptál bőven... szerintem :) :)
Várok még egy kicsit, kezd már megnyugodni
Ezzel nem értek egyet. Egy fájdalomcsillapító semmit nem árt. Ha a gyerek lázas, akkor is előbb a lázat kell csillapítani és utána orvoshoz menni.
Az általános tapasztalatra voltam kíváncsi. Tudom, hogy ez itt nem az orvosi rendelő...
Hát igen, valószínű, ott ahol becsípte, ott van a lila csík, a pirosság meg azért van, mert megnyomódott az ujja és ezért van a duzzanat is. Azért ha nem egyértelmű, vidd el orvoshoz...
ha orvoshoz viszed akkor ne adjál neki gyógyszert. Elvileg ha bármid fáj dokihoz ugy kell menni h nem veszel be előtte semmit, mert akkor ott nem biztos hogy úgy fogsz reagálni a fájdalomra mint gyógyszer nélkül. Vidd el orvoshoz, ha eltört, begipszelik és utána még mindig adhatsz gyógyszert
Nekem is volt pont ilyen mikor 8 éves voltam, a jobb kisujjammal. Nem tudtam mozgatni, hatalmasra dagadt, de nem tört el, mégis 3 hétig sínben volt. Szerintem mindenképpen meg kellene mutatni egy orvosnak, nehogy később nagyobb baj legyen (esetleg rosszul forr össze ha megrepedt vagy hasonló)
VIDD ORVOSHOZ!!!! Miért kínzód otthon a gyereket, amikor nagy valószínűséggel eltört?
A fájdalomcsillapító hat pár órát. Utána? GYógyszerezed, amíg valahogy össze nem forr neki?
Be van dagadva, és lila is egy csíkban. a felső ujjperce pedig piros. Magától egyelőre nem hajlítja be, azt mondja, nagyon fáj. A fájdalomcsillapító jó ötlet.
szerintem vidd orvoshoz az a tuti, és elég alapos a gyanú,nem?
ez sincs sajna mindig így, hogy ebből lehessen tudni. Pár éve eltört öcsémnek a keze, és neki sem dagadt be és mozgatni is tudta, sőt lila sem volt. "csak" annyira fájt neki, hogy hányt a fájdalomtól...
Akkor inkább találgatsz? Az jobb? Én vinném,az biztos,ahelyett,hogy itt írogatnék. Miböl gondolod,hogy itt online tudni fogják a választ,úgy,hogy senki sem látja,csak Te,aki kiírod a kérdést? Bocs,ha nyers voltam,de néha kiakasztó,hogy miket ki nem írnak-na ez is ilyen tudásnbázis.Gondolkodni kéne!
ez mit jelent, hogy csak akkor viheted, ha alapos a gyanú? ezt nem nagyon értem....
tudja-e mozgatni vagy sem ? be van-e dagadva vagy nincs? véraláfutás?
Ha nagyon bedagad és a törés általában lila is. De lehetséges, hogy csak jól megzúzódott neki.Borogasd be, adj neki egy fájdlomcsillapítót, aztán estére meglátod, hogy mi lesz az ujjacskával.... Szerintem.
Tudja e mozgatni, nem-e dagad ilyeneket kell nézni.
Sajna, ez nem ilyen egyszerű...Csak akkor vihetem, ha alapos a gyanúm.
További ajánlott fórumok: