A kisfiam 2 éves múlt és egyáltalán nem beszél (beszélgetés)
A gyerekeim már 1 éves korukban beszéltek.
Az unokám elmúlt 3, mikor hajlandó volt szóba állni velünk. De ekkor olyan választékosan és egész mondatokban beszélt, hogy még mi is "kiakadtunk". :))
Semmi gond nem volt, csak addig gyűjtögetett :))
Én ugyanilyen cipőben járok.
Csak azzal a küönbséggel,hogy nem beszéli még azt se amit a tiéd.
Nekem 8 hónaposan kezdett el járni.
Érti a fiam amit veszélünk neki.Ha mondjuk egymásnak,hogy hol van a távkapcsoló,ő már szalad is,és keresi,és adja nekünk.
Bele tud pisilni, de nem nagyon érdekli a dolog, szerintem kényelmesebbnek tartja, hogy a pelusba akkor engedi el amikor akarja. Ma ráültettem a bilire, nem pisilt, erre pár perc múlva rápisilt apa takarójára:-)
A dolog pont nyáron jó amikor jó az idő,nem kell pelenka...Sikerélmény ha sikerül a bilibe (netán már a wc-be,kis-ülőkén) mert ő már nagyfiú és Te büszke leszel rá.A lányomnál a mai napig fontos,hogy ÉN büszke lehessek rá!Elsősorban a kedvemért tesz meg olyasmit amit lustaságból vagy egyéb okból nem tenne.A többi jön magától.
Ismerek egy ilyen - ma már felnőtt - fiút. Ő 3 évesen szólalt meg először, csak úgy, magától, de rögtön egész mondatokat mondott.
semmit,egyik napról a másikra szobatiszta lesz ha megérett rá.mutasd meg hogy működne a dolog és utána várj :)
Mivel a szobatisztasággal is hadilábon állunk, szívesen fogadnám a tanácsokat, hogy mit tegyek, hogy jobban érdekelje a dolog.
Én már nagyon várom, hogy beszéljen, az sem baj, ha be sem fog állni a szája csak mondja:-) Megnyugtató hallani, hogy mások is vannak így, de azért szerintem ha 2 éves kor felett egyáltalán semmit nem mond a gyerkőc, azért mindenkit foglalkoztat, hogy vajon miért nem.
Sok baba nem beszél még ennyi idősen. Szerintem nem késett. Az én lányom is augusztusban volt 2 éves, Ő már beszél, de több ismerősöm van, akinek ennyi idős picurja van, és nem beszélnek. Összegyűjti a sok információt, és majd hirtelen elkezd beszélni.:) Szerintem ne aggódj! A bölcsibe meg jobban rá is lesz kényszerülve, hogy beszéljen.
Két éves koromban család elmondása szerint kb 30 dalt, versikét, mondókát tudtam ( hozzáteszem, 2 éves koromig 3-4 hónapot leszámítva kórházban voltam, másra nem tudtam "gyúrni")....18 hónapos kislányom a tatán kívül semmit sem mond:S Van ilyen is , olyan is, valóban nem egyformák a gyerekek.Én is aggódom, voltunk szakembernél, de megnyugtatott, hogy ő egy mozgékony gyerek, most az a fontos neki, majd jön a beszéd is. Annyit próbálok "taktikázni", hogy ha mutat valamire, hogy kéri, akkor úgy teszek, mintha nem érteném, sorolom a körülötte lévő dolgokat...hátha :)
Miért támadsz, ha nem bántott senki?! Arról, hogy te magadra vetted, nem tehetek, de az állításom igaz, és tudom, mit beszélek. A húgom óvónő, én tanár vagyok, testközelből érzékelem a változást. Egyébként nem is kell pedagógusnak lenni, elég kimenni az utcára vagy a játszótérre, ott minden magáért beszél...:( De nem is kell kimenni: itt a Hoxán is van egy csomó "anyuka", aki egész nap fenn lóg pici gyerekek mellett, aztán ha valaki szóváteszi, hogy nem lenne-e más dolga, leszedi róla a keresztvizet :(((
Az, hogy nem tartozol közéjük, igazán dicsérendő, gyakorlatilag teszed, amit tenned kell, és ez így van rendjén.:)
A fiam nem agytröszt, és nem magasztaltam, csupán annyit kívántam üzenni, hogy ha egy gyerek nem kezd el időben beszélni, nem szabad egy legyintéssel elintézni, meg azzal, hogy a fiúk később érnek...
:) Nálunk is csak a nem megy,tisztán érthetően.az én kisfiam is mutogat,vagy megfogja a kezem és odavezet ahhoz a dologhoz ami kell neki.
Na,nekem ne mondd,hogy a 21 hónapos fiammal nem foglalkozok,mert ez sértő.Sajnos ő sem beszél még.A te fiad meg egy agytröszt lehet....Azt sem tudja mi az a Öreg néne őzikéje...Kiakasztó ha egy szülő ennyire magasztalja a gyerekét.
A szülők meg jóval kevesebbet foglalkoznak a csemetéikkel, mint 10-20 évvel ezelőtt. Ha a gyerek 3 éves korában sem beszél még, ott baj van... nem kell mindent a késői érésre fogni. Az én fiam 20 hónaposan már az Öreg néne őzikéjét szavalta, és mondatokban beszélt.
Én ismerek 3 évest is aki nem beszél.A fiúk később érnek kicsit.
Csak egy szakos gyógyped. vagyok, mert levelezőn végeztem. Tanulásban akadályozottakra, magyarul enyhén ért. fogy. gyerekekre szól a jogosítványom. :) Eredetileg szaktanár vagyok, magyar szakosnak vallom magam, bár ennek a szaknak már van párja :)))
Majd fog! Biztos nincs mondanivalója. Az a baj hogy nem lány. :)
Az én fiam is most múlt két éves,és az egyetlen szó amit tisztán és rendeltetésszerűen használ a:nem!
De meg tudja értetni magát,például mutogatással.
Én is kérdeztem már a dokinkat,meg a védőnőt,de szerintük egyelőre nincs elkésve.
Állítólag az apja is nagyon későn kezdett beszélni,most meg aztán már le sem lehet lőni!:)
Nem, az az alap. Mellette minimum egy idegen nyelv kell manapság, ha valaki igazán érvényesülni akar.
én se beszéltem három éves koromig
Csak angolul kell tudni. Az bőven elég.
Ez így van, de abban biztos lehetsz, hogy a többnyelvűség áldás, rengeteg előnye származik majd belőle.:)
nekem is van olyan unokatesom (pici georgi) es en is szivesen cserelnek vele...:-)
arra torekszunk anyak, hogy a legjobbat tegyuk a gyerkocokkel, es vegul csak hibazunk..de sokszor nem tudjuk hogy mi a legjobb nekik!
Úgy értem, az oligofrénpedagódia mellett. Kell mellette még valamit választani, nem?
Ez tök jó, gratulálok!:) És mi a szakterületed?
Nekem sem volt, de 40 éves koromban újra beültettek az iskolapadba... 43 évesen lettem gyógypedagógus :))) Megérte!!!
Annyira nagyon nem volt az álmom, csak érdekel, de nincs már kedvem tanulni...
Soha ne mondj le egyetlen álmodról se!!! Váltsd valóra őket! A "nincs időm" csak kifogás... öreg róka vagyok, higgyél nekem! :)
Anyósom szerint nekem nincs. De nem lett volna időm elvégezni, úgyhogy mindegy már.
További ajánlott fórumok: