A kisfiam 15 éves 184cm és 90kg. Szeretne fogyni kb 10 kg-ot.Milyen módszert ajánlanátok? A 90 naposról kapott egy könyvet... (tudásbázis kérdés)
A receptek között sokféle zabpelyhes finomságot találsz, esetleg némelyiket kipróbálhatod.Én pl. palacsintát is szoktam sütni zabpehelylisztből.
Bárcsak az én anyukám is így állt volna a dolgokhoz anno, mint most te!
Szóval csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz,és még hozzátenni,hogy az útamit kitaláltatok nagyon jó,és nem neki ,hanem neked l kell a kitartás,hisze te csinálod,ő csak megeszi:)
Én ésa férjem pont ilyen korú és problémájú gyerekekkel foglalkozunk/ő edzi őket ,én diétát írom/ésa tendencia a következő:Általában egy 1700 körüli kalória /100 ch és heti 4 edzés kb három hónap alatt lehozza a felesleges 10-15 kilót.És ez nem a gyereken szokott múlni ,hanem a szülők hozzáállásán!
Még egyszer tök jól csinálod ,így tovább!!
Szia gyanita!
Semmiképpen se fogyókúrázzon! Tanulja meg, mik az egészséges ételek. Egyen cukorkák helyett gyümölcsöt. És értse meg az elhízás, és a fogyás folyamatát, legyen tudatos, másként nem megy, egy 15éves gyerek ezt már simán felfogja! A család többi tagja normál súlyban van? Főzz diétásan-zsír helyett olaj, vaj helyett margarin, fehér liszt helyett teljes kiőrlésű, maradjon el a süti sütögetés. Cukros üdítő helyett ásványvíz, üres gyümölcs tea, fehér kenyér helyett teljes kiőrlésű. Legyen kontrollod minden étkezése felett=készíts neki tízórait, uzsit, csomagolj gyümölcsöt délutánra. Mindig legyen zöldség is a szendvicsben. És sportoljon, még többet. Legyen heti 2 este, amikor elmentek, és sétáltok, biciklizzetek fél órát, intenzíven, megizzasztóan. Hétvégén pedig ki a szabadba, vagy le az uszodába. Menni fog, csak akarja ő is!
Minden jót, majd mesélj!
Diétát ne, de azért figyeljen a kajára. Kevesebb csoki és nasi, több gyümölcs, rostok, fehér húsok, zöldségek.
Ha emellett mozog eleget az bőven elég lesz.
Az én fiam is elég jó húsban volt, és 16 éves korára a serdülőkorban szépen átalakult a teste. Lefogyott majd közel 20 kiló magától. Már a gyermekorvos is egy táborba akarta küldeni, de ezt kihagytuk, és tessék lássák megoldódott a probléma. Ő is ilyen magas és 90 kiló volt. Sokat fog még változni az alakja.
A fiam már inkább túl vékony, edzeni kellene neki, hogy izmai is legyenek.
A 90 naposat semmiképpen!!!! Az nagyon egészségtelen!!!!
Egészséges életmódra váltson inkább. Több tiszta fehérjét, több zöldséget, gyümölcsöt egyen, kenyeret, cukrot, édességet ne, szénhidrátokból inkább az egészségesebbeket: rizs, hajdina, köles, árpa, zabpehely, zabkorpa stb.
És inkább többször egyen keveset, és lassan!
Legalább napi 5-ször egyen, de az tényleg minőségi legyen, és kevés, de ne is túlságosan kevés.
Szerintem egy dietetikus feltétlenül kérdezzetek meg konkrét javaslatért!
További ajánlott fórumok:
- Kisfiam kiskutyát szeretne Karácsonyra a Jézuskától...!
- 11 hónapos sokat betegeskedő kisfiamnak szeretnék valami immunerősítő vitamint, tudnátok segíteni?
- 1 hónap alatt szeretnék minél több kilót lefogyni, épeszűen, normálisan. Melyik módszert ajánljátok?
- Jó az iskola otthonos rendszer?(oda szeretném beiratni a kisfiam)
- Kisfiam mától ovis. Ötleteket szeretnék tőletek, amivel a holmijait meg tudom védeni a lopásoktól. Köszönöm
- Tuti módszert szeretnék, hogy tiszta legyen a zöld színű medencénk