A kézzel tágitástól beindult már valakinek a szülés? (tudásbázis)
Szia!
Engem kézzel tágított a kiírt időpont után 2 nappal, másnap hajnalban már jöttek is a fájások, és 12 órával később lett meg a baba.
Én nem is értem ezt.
Miért kell a 39. héten rásegíteni a dolgokra?
Esetleg gond van veled vagy a babával?
Tudtommal a 40. hét betöltése után is sok doki vár még vagy 10 napot és akkor indítják be a szülést.
Én a 40.hét+1 napon szültem és szó se volt semmilyen tágításról.
Az utsó vizsgálatnál azt hiszem nekem is ilyen értékem volt. Picit fájt a vizsgálat,nyilván engem is tágított kézzel. Tényleg szültem 5 napon belül.
Szülés közben is csinálták,nagyon dokifüggő,hogy fáj-e. A fogadott dokim nagyon óvatos volt,alig éreztem,de az ügyeletes dokit fejbe rúgtam volna,ha történetesen nincs a kengyelben a lábam!!!:)))
én úgy tudom ha eltünt volna a méhnyakam akkor már nyomhatnám a babát kifelé,ha viszont azt akartad irni,hogy nincs megrövidülve a méhnyakam abban sincs igazad,mert 3000 a zárt méhszáj és a méhnyak 3 cm,nincs megrövidülve,az 1111-meg azt jelenti meg van rövidülve és teljesen nyitott méhszáj.
Az én esetemben 1221 érték azt jelenti a méhszáj meg van rövidülve,a külső és középső méhszáj 2 ujjnyira nyitott a belső meg 1 ujjnyira nyitott,szoval ilyen értékkel más már rég megszült volna,de vannak esetek amikor ilyen értékkel még hetekig ki lehet húzni.
A magzatvizet csak nézik, nem vesznek belőle, ez az amnioszkópos vizsgálat
Egy kis fényforrással megvilágitják a burkot, de csak nyitott méhszájnál
Viszont ha 1221 a méhszájad, akkor nem lehetsz 2,5 ujjnyira nyitva, mert a belsőd méhszájad csak egy ujjnyi és a méhnyakad sem tűnt még el.
Ha vaskos a méhszáj, teljesen felesleges bármilyen tágitásnak nevezett eljárás, mert eredményt nem hoz, csak fájdalmat,amig nem kezd felpuhulni,addig erőltetni sem szabad a szülést!
Én úgy tudom, hogy 40. hétig még nem késő, utána meg magzatvizet vesznek tőled, ha túl léped, hogy nézzék nincs e gond, és utána indíthatják meg...
Sry ha rosszul tudom, és a kérdésedre a válaszom: :O
Kézzel???
Nem természetes:( Megindul a szülés, amikor a baba úgy érzi.
Egyébként engem is tágított a doki bemutatásnál. Még aznap este megszületett kincsünk.