4, 5 hónapja nem szoptatok és megint beindult a tejem (beszélgetős fórum)
Hetek óta gondolkoztam, h el merjek-e kezdeni egy fórumot ugyanebben a témában!!! De féltem, h hülyének néznek v kiröhögnek!! Hihetetlen, h nem csak én vagyok így!!!
Én tavaly nov.-dec. környékén hagytam abba az akkor 14 hónapos babám szoptatását, ő nem igényelte már, meg sajnos mindig is sokat szenvedtünk vele. (Kb. 4 hós korától mindkét ciciből szoptatnom kellett, h elég legyen neki.) De azóta is, rengetegszer észrevettem, h ha éjjel ráfeküdtem, v megnyomódott véletlenül, a ruhámon foltot hagyott. Persze soha nem kerültem még vele kellemetlen helyzetbe, m annyira minimális, de a mai napig jön, ha megnyomom!
Mi is szeretnénk majd még 1 babát, de majd csak jövő ősz táján.
Azt mondjátok, ez gond lehet majd???
Szia!
Én is így jártam. Már 1 éve nem szoptattam amikor ugyanez történt velem mint veled és igen, akkor engem is foglalkoztatott kistesó gondolata.
Elmentem endokrinológushoz. Megnézte a hormonjaimat. Minden rendben volt és mégis jött tej a mellemből ha megnyomtam. Ettől függetlenül a doki írt fel Bromocriptint. Gyorsan el is múlt, de addig szedtem amíg nem csak teherbeestem.
Mindenkeppen menj el hormonvizsgalatra (verbol kimutathato). Magas prolaktinszint tipikus tunete a tejcsorgas.
Ha tudsz, endokrinogushoz menj, o tobbmindent ki tud vizsgalni. Ha kovetkezo baban gondolkodtok, akkor pedig ilyen tunetekkel mindenkepp oda kellene menni!
semmit sem csinálok vele, mert azért hagytam abba a fejést hetekkel ezelőtt, mert a lányom már üvegből sem fogadta el a tejet.
Azért ez nem olyan mennyiség hogy gondot okozzon.
Igen ez előfordulhat, és velem is előfordult.
Ha másik babát szeretnétek, akkor mindenféle képpen menj el dokihoz, mert a tejtermelésért felelős hormon még tulképződik a szervezetedben, és ez gátolhatja a teherbeesést.
Ezt egy hormon vérvétellel meg tudják állapítani, és gyógyszerrel kezelni.
Szia,nekem nem ilyen hevesen,de miota abbahagytam a szoptatast-2 eve-ugymond folyamatosan van tejem.
Nem sok,de ha megnyomom...
Engem is foglalkoztat 1 uj baba,de igazan nem tudom mi lehet a hatterben!
További ajánlott fórumok:
- Ha buliba megyek és közben még szoptatok, lehet-e bizonyos mennyiségű alkoholt fogyasztani?
- Elkezdett hullani a hajam, negy honapja szoptatok. Mit lehet ellene tenni?
- Normális dolog, hogy 4hónapja nem szoptatok, de még mindig jön pár csepp tej?
- Egy mellből szoptatok 2 hónapja, a másikba hogy lehetne visszahozni a tejet?
- 4.5 hónapja szültem már nem szoptatok, szeretnék leadni még kb 6-8 kg-ot, valami jó ötlet ami két lurkó mellett is könnyen megoldhato?
- Ha három hónapja tömte a körzeti a fogam, akkor onnan számit az egy év amíg megint ingyenes? Vagy 2015-ben már ingyenes?