A házi készítésű joghurtot mibe lehet tenni? (tudásbázis)
15. Guruljka (válaszként erre: 8. - 4fc8dfc5a7)
2013. márc. 5. 14:51
Van olyan recept, hogy kevévke (kiskanálnyi) cukorral keverik el a joghurtot a tejbe tevés előtt, de van, aki análkül készíti.
Ha ízlik, majd vegyél ki egy pohárnyit belőle, a következő készítéséhez.
Én is csináltam egy időben, de végül kiderült, hogy mindennap senki ne eszik nálunk joghurtot. No és a bolti tej meg már nem hajlandó semmire...
14. furge47
2013. márc. 5. 12:31
Van joghurt készitő is. Én is házitejet használok.Én is felszoktam forralni.
13. pallasathene
2013. márc. 5. 07:49
Sikerült;)
12. 4fc8dfc5a7 (válaszként erre: 9. - Pallasathene)
2013. márc. 4. 22:44
Bebugyolálva fűtőtesten egy éjszaka? Ezt kipróbálom én is, imádom a joghurtot. :)
11. Miramira77
2013. márc. 4. 22:37
Én felforralt házitejhez (kb 3 liter) kevertem egy dobor natur joghurtot.
Ásványvizes üvegben kaukázusi kefírt készítettem.
A joghurtot nem, de kefírt le kell zárni.
tedd jó hűvös helyre!
10. 6b006fc769
2013. márc. 4. 22:16
Ezt nekem is ki kell próbálnom:))
9. pallasathene (válaszként erre: 8. - 4fc8dfc5a7)
2013. márc. 4. 22:13
2-3 kanál élöflórás joghurt egy üveg-nalam müanyagedény aljara és ráönteni magaszsirtartalmu tejet,amit addig melegitesz ,amig a szelen elkezd bugyborékolni,szoval asszem majdnem felforralni. AMikor mar olyan meleg,h bele tudod tenni az ujjadat:-),raönteni a cuccira es meleg helyen tartani-szaraz dunsztba tenni egy ejszakara.Majd beszamolok sikerült-e.De remélem ...
8. 4fc8dfc5a7 (válaszként erre: 6. - Pallasathene)
2013. márc. 4. 22:05
Na ez engem is érdekel. :)
Semmi mást nem kell beletenni?
7. pallasathene
2013. márc. 4. 21:31
izgi:-)
6. pallasathene (válaszként erre: 5. - Miccer)
2013. márc. 4. 21:30
wháá kösziiiii és hova teszed meleg helyre:-)?
5. miccer
2013. márc. 4. 21:27
Én mindig műanyagban csináltam, ugyanolyan jó, ne aggódj! :)
4. pallasathene (válaszként erre: 3. - Mosolyka1111)
2013. márc. 4. 21:25
köszönöm. Jól bebugyoláltam egy báránypaplanban. Remélem sikerül.:-)
3. mosolyka1111 (válaszként erre: 2. - Pallasathene)
2013. márc. 4. 21:24
A lényeg, hogy a tejhez keverjél egy élőflórás joghurtot (én 1 l házi, 3,6-os tejhez szoktam egy Danon Ac..-viát, és 8 órán át 40 fok közelében kell tartani, akkor jó lesz. Én is üvegben szoktam, de szerintem a műanyaggal is ugyanolyan jó lesz.
2. pallasathene
2013. márc. 4. 21:18
Sziasztok!Készített már valaki joghurtot házilag? Azt olvasom a tejet egy üvegedénybe kell beleönteni,ami csavaros. Nekem tupperos müanyagom volt,abba tettem. Elcsesztem?
1. pallasathene
2013. márc. 4. 21:18
Joghurt házilag...
További ajánlott fórumok:
- Mivel lehet helyettesíteni tejfölt, joghurtot?
- Mikortól lehet adni a babáknak natur joghurtot, krémtúrot, danoninót?
- Házi készítésű pizzát lehet lefagyasztani? Valakinek van tapasztalata?
- Mennyi idősen lehet joghurtot és krémturót adni a babának?
- Tudnátok segíteni abban, hogy hangfalakat amik saját készítésűek hogy lehet légmentessé tenni őket, hogy ne legyenek rajta rések?
- Valaki tudja esetleg, hogyan lehet házilag joghurtot készíteni?