A gyerekeknek zene kell (beszélgetés)
Sziasztok!
Az én kislányom 22 hónapos. Sokféle zenét hallgatunk, bár mostanság inkább a babazenét kedveli (Raimond Lap).
Szóba jöhet még: Halász Judit, Kaláka, Kolmpos, Ghymes, ovisok dalai (amiket az óvodás gyerekek tanulnak az oviban), de újdonság a Lily baba, amit rongyosra hallgattunk, épp ezért már unja kicsit.
Még nem beszél, de ettől függetlenül mindig tudom, mit hallgatna szívesen, sokat éneklek én is neki, a dalocskák dallamát már egész jól dúdolja (bár már énekelné). :)
Jah, és rengeteget táncolunk.
kedves gini 2 ügye jok én gyerekeim imágyák öket
sziveseben halgatatok velük akár zenét cdén vagy kazetán akár mesét mint tévézenek
kedves gini2
az én gyerekeim is imágyák a zenét töbet halgatnak zenét vagy mesét cdén mint tévéznek imégyék
ajálom neked a
NAGY MESE MONDÓ 1-2 zenés mese kazeta
nagyon jo Szabo Gyula a mesél
MESE-HÁZ zenék mesés kazeta mindenkinek ajálom nagyom jo ezek a kazeták
Az én gyerkőceim is imádják a zenét! Nálunk a Rock&Roll a menő! :-))) A kocsiba csak Marót Viki szólhat. A fiam még alig tudott beszélni, de hátulról már jött a kórus, hogy a Majót Mikit!!!
Most a Judit és a Zenemanókra tombolnak az alsószomszéd legnagyobb örömére! :-))) Imádom, ahogy a lányom tekeri a fenekét, ahogy a nagyok! :-DDD
Helló lányok!
Mindenképp jó hatással van a zene a gyerekekre és kell is nekik, úgyanúgy mint nekünk.
Nekem van két lányom 4,5 éves és 2 éves,imádják a zenét,a mai menő diszkóslágereket is nagyon szeretik, és minden gyerekalbumot megszerzek nekik mert hihetetlen hogy mit hoz ki belőlük.
Alapból nagyon sokat is tanulnak és egy ember életébe akár gyerek akár felnőtt kell a zene.
Legújabb szerzeményem a lányoknak.
mesemusicalek-Musicalmesék gyerekeknek (vagy valami ilyesmi a címe)
És temészetesen az összes Halász Judit és minden egyéb mondókás körjátékos dolgokat szeretik és kérik is.
szóval zene nélkül nem lehet élni!
hozzá vannak szokva a tingli tanglihoz, deee saját tapasztalatom, hogy alakíthatóak, az előző csoportom, annyira fogékony volt akomolyzenére , hogy én magam meglepődtem, olyan ötleteik voltak, hogy hallgassunk diótörőt, karácsonykor lerajzolták mit éreznek a zene hatására, majd a szünetről visswzajöttekl és kérték játszunk iylet, rajzoltak, alkottak, aztán raktam más zenét, arra is, táncoltunk, mozogtunk.
De ők kis koruk óta hallgattak folyamatosan, komolyzenét, kiscsoporttól keztdve, mi relaxációs zenéáre és komolyzenére alszunk.
nos, érdekes, mire képesek, és hiszem , hogy felnőtt korukban, önkéntelenül, is értékelni fogják az igényes zenét.
remélem, jó hatással voltam rájuk.
:)) Nagyon szeretem ezt a Kodály idézetet.
Sajnos tény, hogy a nagy többség ahhoz a "stílushoz" van hozzászokva.
Érdekes, egyre többet találkozok olyanokkal, akik nem szeretik Halász Juditot.
Elfogadom, hogy néha bugyuta, node bármelyik zenekarnál találni félresikerült számot.:)
Én pl. Zorántól kaptam mindig frászt, pedig az ő munkássága is értékes, tudom. Szeretni mégse tudtam soha. Se Cseh Tamást, se Dinnyés Józsefet, pedig, ha ésszel közelítem a dolgot, akkor elismerem őket.
Hát igenm a te példád a legjobb erre , kis korod óta a zene körülvett, és beléd ívódott az zene szeretetet, az igényes zene további átadása gyeremekednek, csak így tovább,gratulálok.
ide illő Kodály idézete, ami valójában igaz, de másnak is értékelnie kéne:
" A gyermek zenei nevelését már születése előtt kilenc hónappal kell elkezdeni, sőt, az édesanya születése előtt kilnec hónappal."
Nos, óvónő létemre, én sem minden zenét engedek be, holmi gumomaci, meg hasonló idiótaságokat nem vagyok hajlandó meghallgatni, de a gyerek ehhez van hozzászokva, otthon ezt hallja, így farsangkor mi is diszkózunk, de én válogatom össze a dalokat.
Nos, én Gryllus párti vagyok, a Hangoló dalok is nagyon jók, és természetesen népzene, ami fő a komolyzene, az a zenei nevelésemben,a fő alap, és a zeneoviban is!!!Hát be kel valljam, Halász juditopt én sem szeretem, de és kis koromban sem szerettem, nem mindig tudom őt értékelni, a vers feldolgozásai jók, de néha bugyuta kicsit. sajnálom, ez nem ívódott belém!
Nekem szerencsém van. Volt egy fantasztikus édesanyám, aki belémültette a zene iránti (meg a könyvek, meg a... sorolhatnám:) szeretetet. Aztán feleségül mentem egy gitároshoz.:) Így már meg se lepődöm azon, mikor a 2 éves lányom is kívülről fújja pl. a Bóbitát, vagy egyéb megzenésített gyerekverseket (párom klasszikus gitáron játszik, nagyon sok gyerekverset zenésített már meg, de leszedett gitárra már Bach-ot, Vivaldit is..., meg még írogat is:).
Hiszem én is, hogy a zenei nevelést már a pocakban el lehet, s el is kell kezdeni!
Arra viszont nagyon haragszom, ami a mi városunkban a bölcsikben-ovikban megy: zenehallgatás címén a szokásos Lagzi Lajcsi stílus, vagy Szandi, vagy valami fel*zott "püftütü" förmedvény. Mikor kértek kazettát, s Kalákát, Halász Juditot, stb. vittem be, csak pislogtak az óvónők, s finomam elutasították, hogy ők ezt nem szeretik. :( Pedig nagyon nem mindegy, hogy értékes zenét hall-e egy kisgyerek, vagy valami zenének nem is nevezhető korunk moslékját?!
Zohori, egyet értek veled. Bizony a népzene, komolyzene legalább olyan fontos, mint a könnyedebb műfajok. Mi is nagyon szeretjük! :)
Én mikor a kisfiammal terhes voltam a crystal egyik dalát sokat hallgattam!
Mikor megszületett ezzel (ha mással nem is)mindig el bírtam altatni ! Ha sírt erre megnyugodott!
Szerintetek a gyermekeknek milyen zenét kellene hallgatniuk?Mennyire van hatással a zene érzelmeikre és fejlődésükre?
Ti milyen zenét hallgattok gyermeketekkel?
További ajánlott fórumok:
- Mennyi éves kortól kell közlekedési jegyet váltani a gyerekeknek?
- Hány éves korig kell éjjel is enni adni a gyerekeknek?
- Tudna valaki ajánlani valami vidám zenét? Nyolcadikos gyerekeknek kellene táncolni rá.
- Melyik az az angol nyelvű zeneszám amit a szövege miatt érdemes lenne megtanítani 10-15 éves gyerekeknek angolórán? Cél: nevelő érték.
- Mennyibe kerül a fővárosban a troli jegy? Gyerekeknek hány éves kortól kell fizetni?
- Tudtok gyerekeknek, jó relaxációs, nyugtató zene címeket ajánlani?