A GYED letelte után van-e arra lehetőségem, hogy OKJ-s képzésre menjek munkaügyi központon keresztül? (tudásbázis)
gyed alatt is tanulhatsz, sőt 50%-os kedvezmény is van, mondjuk a másik felét neked kell kifizetned.
én az Efeb-nél tanultam, tanulok
szisztok.
Kérdezni szeretnék hátha van valaki ugyan ilyen cipőben mint én vagy tud segíteni. 2 év folyamatos munkaviszony után december 31.el megszüntették azt mivel terhes vagyok. január végéig jár a passzív táppénz. Március 15 re vagyok kiírva szülésre. Ha a passzív táppénzt követően elmegyek munkanélkülire arra az egy hónapra akkor igényelhetem a tgyást és a gyedet??
vagy hova forduljak??
köszönök minden segítséget előre is.
Páromnak van érettségije,meg szakmája és attól függetlenül küldték el a könnyűgép kezelőire.
Tényleg érdemes bemenni,mert ez is mint minden,mindig változik!
Az nem igaz,hogy beszüntették,mert anyukám az év elején végzett el egy tb ügyintézőit ingyen itt a szolnoki munkaügyin keresztül.
Bár itt már lehet hogy ez valami uniós forrásból ment de anyunak egy fillérjébe se került.
Innen jött nekem is az ötlet.
Most találtam egy másik fórumot ebben a témában mint a tied és ott azt irta valaki hogy 2006-tól beszüntették az ingyenes tanfolyamokat.
Tényleg érdemesebb személyesen érdeklődni... Fene vigye el :(
Szia!
Szerintem személyesen menj be az illetékes munkaügyibe mert ha jól tudom nem mindíg van tanfolyam és nem is mindenhol ugyanazok.
A neten én se nagyon tudtam tájékozódni.
Jelenleg nekem is édes mindegy lenne hogy mi csak az idő teljen.
Akarnék én dolgozni (is) de jelenleg kilátásom sincs.
Már feltételhez is kötik???
Régebben én már jártam egy ilyen tanf.-ra de akkor elég volt hogy munkanélküli vagyok.
Google-ba ird be támop,egy csomó dolgot kidob.
Párom is volt ilyenen tavaly,de,majdnem nem vették fel,mert nem felelt meg az 5 kritériumból egyiknek sem.Egyrészt nem roma,nem alulképzett,nem volt halmozott munkanélküliség a családban és volt még 2.Ugy vették fel,hogy 7 hónapos terhesen bejelentkeztem álláskeresőnek!
És szerinted melyik a jobb a 2 vagy a 11 hónapos??
Nincs valami linked vagy valamit nem tudsz nekem küldeni ahol én is nézelődhetek mondjuk hogy milyen képzést szeretnék tanulni. Tudsz valamit küldeni??
Köszönöm szépen a választ.
Csak akkor azt nem értem,hogy az miért van,hogy ha 4 órában dolgozom akkor jár a gyes,ha meg ilyen tanfolyamra megyek nem jár!?
Na,de mindegy is van itt még sok más is amiben nem segítik a visszatérni kívánó anyukákat.
További ajánlott fórumok:
- Ha valaki munkaügyi központon keresztül akar tanfolyamot elvégezni, ahoz bekell jelentkezni munkanélkülinek?
- Munkaügyi központon keresztül megy valaki Tb-ügyintéző tanfolyamra?
- Munkaügyi központon keresztül lehet el végezni tanfolyamot ha gyesen vagyok?Tudtok erről valamit?
- Ha GYES-en vagyok, elmehetek a munkaügyi által támogatott tanfolyamra? És van évközben lehetőség bölcsibe adni a kicsit?
- Munkahelyemtől Gyed miatt vagyok távol, munkaügyinél regisztrálva, azon keresztűl, csinálhatok tanfolyamot?
- Indulnak képzések a munkaügyi központon keresztül?