A feledékenység ellen lehet valamit tenni? Lehet valahogyan edzésben tartani az emlékezőkénket? (tudásbázis)
A feledékenységnek sok oka van! A stressz is idetartozik. Ha már nagyon sok minden van a vállunkon, a szervezetünk úgy védekezik, hogy szelektál. Vagyis néhány dolgot elfelejtünk.
Ilyenkor a pihenés, a lassítás pl. a megoldás. És vannak jó szerek is, de a mozgás is nagyon fontos.
Javaslom at agykontroll elvégzését!
Ugyanis ami az agyba bejut az nem elfelejtődik csak megbújt valahol:)))
Juj, ez nem kellett volna :) Nem ismertem, de mar regisztraltam. Remelem, nem felejtem el a nevem :))
Amugy anyukam a Ginko Bilobara eskuszik, meg a tesom is. Szerintuk nagyon jo memoriajavito
na akkor leirom ma hogy jártam!
majd elsüllyedek !!! elfelejtettem dolgozni menni!
-hétfön lebeszéltem a központtal hogy lehelyettesitek
egy kolléganöt, péntek -szombaton..
még telefonon is felhivtam az illetöt hogy hogy jutok el oda.
ma ennek ellenére ugy ébredtem hogy semmi dolgom ,
veszek vmi kaját fözök...aztán jött a központbol a
hivás: NEM MENTÉL BE!mi van? mondtam hogy teljesen kiment a fejemböl,pedig még le is irtam,szegeny kolleganö,ma egésznap egyedül gürcölt miattam,mérgében mondhatta hogy akkor holnap se menjek már! minek, fél napra?fel sem merem hivni hogy bocsánatot kérjek.MÉG JO HOGY MEM RUGTAK KI!
valami zavar van mert már koros, többször elöfordult hogy fontos dolgokat felejtek el
lehet a klimax mert nagyon zavar az erös izzadás
ahogy ömlik az arcomrol a viz.meg a depressio....
Sok természetes eredetű csodaszer, és gyógyszertári csodaszer van, de amig csak lehet a legjobb módszer szerintem az agy tornáztatása.
Pl.kikapcsolódásként olavassunk, keresztrejtvényt fejtsünk.Érdeklődési körünket ne hadjuk kihalni.Pl. ha lehetőség engedi tanuljunk valamit,( tehát érdeklődjünk)nem feltétlen professzionális szintre gondoltam. Ügyeljünk táplálkozásunka( testünk-lelkünk táplálákára). Lehteőség szerint, amennyit lehet, legyünk a szabadban - oxygén dús levegőn. MOZOGJUNK- fontos a keringésnek,( az agyi erek keringésének )Próbáljuk kezelni a sterssz helyzeteket, mert az a mai világban sajnos kevés embert kerül el.Ha mind ezt megtettük és elégedetlenek vagyunk emlékezőképességünkkel szerintem , forduljunk szakemerhez(főleg fiatalabb és középkorban), és az ő véleménye után próbálkozzunk természetes eredetű vagy orvosilag felírt segítőszerekkel!
Nekem kitűnő a memóriám!
De mit is kérdeztél...? Elfelejtettem :)
Viccen kívül, szerintem is tanulni, memorizálni kell verseket, skármit. Biztosan nem véletlen, hogy az iskolában annyi mindent meg kellett tanulni kívülről.
Amíg javul a memőriám, addig pedig rögtön felírok mindent, beállítom a telefonomon az emlékeztetőt. De már úgy is volt, hogy elfelejtettem valamit...
ahogy itt többen is írták, tanulni kell
edzésben kell tartani az agyat is, mert ugyanúgy ellustul, mint az izmaink, ha nem dolgoztatjuk
További ajánlott fórumok:
- Van mód arra, hogy örökbefogadott csecsemőt szoptasson az örökbefogadó anya? Be lehet valahogyan indítani a tejtermelést?
- Idős kutyus lehet feledékeny, szórakozott?
- Túlzott feledékenység 30 évesen. Normális dolog?
- Normális dolog, ha a nő a terhessége, szülése után sokkal feledékenyebbé, szétszórtabbá válik?
- Depresszió, búskomorság, feledékenység, koncentrálási zavarok.
- A feledékenység mikortól számít betegségnek?