A cickafark tea tényleg segíti a teherbeesést? (beszélgetés)
Maria Treben azt írja a könyvében, hogy nagyon hatásos a petefészekben lévő ciszták ellen.
Sokan meg pont azt írják, hogy cisztások ne igyák...
A másik, ami nagyon megosztja a hölgyeket, hogy a cickafark (vagy pl. a palástfű, méhpempő, és egyéb hormontartalmú természetes dolgok) felborítják-e az egészséges hormonháztartást.
Szerintem nem. A rendszertelen cikluson, szabálytalan hormonháztartáson segíthet, de egy egészségeset nem borít fel.
Ezt abból gondolom, hogy ezeket a teákat és a méhpempőt nem csak babára vágyó hölgyeknek ajánlják, hanem ezek ezer más bajra is jók. Ha ennyire veszélyes lenne egy egészséges hormonháztartással rendelkező ember számára, akkor nem mernék ajánlani pl. húgyúti fertőzésre, mondván, igaz, hogy baktériumölő, de mellette cikluszavart okoz.
Ugye, ez elég abszurd lenne? :)
:) :) :) (Gondoltam, írok még pár szmájlit, nehogy olyan okoskodónak tűnjek.) :)
ja nem írtam, én is ittam régebben kb 2 hónapon át, de nem lettem terhes, csak később
de ettől nem mondom azt, hogy nem segít, akinél valóban peteérés gond van
szia amíg így szoptatsz, akár maga a szoptatás okozza hogy még nincs ciklusod, próbálkozhattok, de szoptatás mellett elvileg kisebb a teherbeesés esélye, de tudjuk, hogy lehet
S addig szerintem se próbálkozz semmi ilyennel,ha még akarsz szoptatni, mert lehet a tejre nem lesz jó hatással.
Amúgy én ittam 1-2hóig, s jobbá tette úgy éreztem a peteérésemet, meg jobb lett az a bizonyos nyúlós nyák. De nem abban a hóban estem teherbe, meguntam inni :D
akkor inkább ne idd szerintem
meg nem tudom, tejbe átmegy-e, ha még szoptatsz...
Szia!
Én is ittam a cickafarkot és az első hónapban terhes lettem. Ki tudja hogy a teától-e, de én hiszek benne!
Én minden reggel és este ittam egy bögrével. Közbe néztem a peteérésemet teszttel, ahogy peteérés lett, utána palástfű teát ittam. Addig kellett volna a palásfüvet inni amíg meg nem jön. De ahogy pozitívat teszteltem, abba kellet hagyni.
Én a neten olvastam hogy így kell inni, és nekem bejött.
Nem.
Akár még fel is boríthatja a ciklust.
Én úgy tudom, hogy igen. Gyuribácsi " babaváró" teakeverékében is ez van.
De ha jól tudom inkább a ciklus első felében ajánlott inni és terhesen már nem.
Mesélnél a tapasztalaidról?
Serkenti a peteérést?
Hogyan,meddig ittad?
További ajánlott fórumok:
- A méhpempő kapszula elősegíti a teherbeesést?
- Az e-vitamin segíti a teherbeesést?
- A cickafark teától tényleg termékenyebbek leszünk?
- A temészetgyógyászat és az energetizálás segíti a teherbeesést? Tapasztalatok? Első hozzászólásban megírom a részleteket!
- Cickafark tea, málnalevél és palástfű tea segíti a teherbeesést?
- Clostilbegyt segíti a teherbeesést?