A bűvös hetedik év...avagy tényleg igaz a mondás? (beszélgetés)
Ez jó! :-DDD
Mi 15 éve vagyunk együtt, tehát elvileg már 2x átestünk a kritikus 7. éven, de én ebből semmit sem vettem észre.
Nálunk minden év ugyanolyan, jön jó-rossz egyaránt, nem tudok kiemelni se egy kiemelkedően jó, se egy kiemelkedően rossz évet.
94-ben házasodtunk össze, 2001-ben költöztünk el a családi házból , mert elegem lett, azt mondtam vagy így, vagy úgy, de megyek...
2008-ban újra költöztünk egy új lakóparkba, idén a 14.házassági évfordulónk, de megint válság van...
Nálam ez nagyon bejött, negatív szempontból sajnos.
a férjem felhívta a figyelmemet, hogy "most nagyon kell vigyázni , mert a kritikus hetedik évünket éljük " ! mondtam neki, ez már a kilencedik lesz,
mert tavaly ünnepeltük a nyolcadikat !
azt mondja erre : nem baj, az is " kritikus!!
erre az én válaszom :ne álmodozz , találj ki mást, mert ilyen laza , gyenge kifogásokkal úgysem szabadulsz meg tőlem !!! :))))
azóta is együtt vagyunk, már 22 éve ! :))
Nekünk még másfél évünk van addig.
De nem hiszek benne. Ugyanolyan fordulópont lehet az első,második, harmadik év is..
2 ismerősöm is a 9.évben vált el.
Szerintem ami az egyik embernek jó,a másiknak lehet rossz. És fordítva is..
Köszi a hozzászólásokat!:-)
Reagálva az előzőekre,nálunk sem volt "hetedik év para",csak most kezdenek felszínre jönni bizonyos dolgok.Írtam egy-két fórumban már(főleg fogyis témában).A gondok nem csak a fogyásommal kezdődtek,az szinte egy újabb adalék volt.Elárulom,kb.25 kg-ot fogytam közel egy év alatt,bár igaz nagyjából helyreállt az önbizalmam,a férjem elkezdett féltékenykedni.Sőt...a fogyással nemcsak a külsőm,de a belsőm is elkezdett változni,negatív és pozitív irányba.Néha magamtól is megijedek..sokkal magabiztosabb lettem,de nem vágyom más párkapcsolatra,hanem valahogy a kis világommal,a lelkemmel szeretnék törődni,és ebben a férjem nem partner.Szerinte a házasság abból áll,hogy a felek állandóan egymás ....-ben vannak.Én mondtam,hogy szükségem van egy kis kuckóra,barlangra(a házon belül)ahová elvonulhatok,ha akarok gépezek,ha akarok olvasok.Jelzem gyerek még nincs-vagy már nem is lesz:-(Függetlenségre vágyom,de nehéz kimondani,hogy nélküle...azt mondja magamnak is hazudok.
Szia!
Szerintem úgy van, ahogy írtad: az összesűrűsödött problémák miatt a hetedik év a vízválasztó.
Hogy menni vagy maradni? Iszonyú összetett... Ha azt érzed, hogy már nem vagy önmagad, nem tudsz a kapcsolatban kiteljesedni, váltani kell. Hogy a következő kapcsolat jobb lesz-e, az pedig lutri. Nyilván az ember az előzőektől nem tud elvonatkoztatni, és legközelebb megfontoltabb lesz, talán jobban tudja, hogy mit keres. De sajnos semmi nem biztos. A jó kapcsolat a párválasztásnál kezdődik. Érzelem kell hozzá, és jó emberismeret.
Sziasztok!
Vajon tényleg így van?Általában azt mondják,ha belelép egy kapcsolat a hetedik évbe,talán válás lesz belőle...Tényleg csak a hetedik évben kezdődik,vagy inkább évek alatt sűrűsödik össze a probléma,és a hetedik év körül bukik ki?
Olvastam egy jó cikket:minden kapcsolatból tanulunk,és van olyan kapcsolat is,ahol egy magasabb szintre kerülünk,akár érzelmi,akár értelmi síkon...és ezért igényeljük a váltást.De vajon melyik a jó döntés?Menni vagy maradni?Honnan tudjuk,hogy jobb lesz a következő kapcsolat?Hátha az is jó,amiben élünk,igaz,hogy évek alatt sok probléma tornyosult össze,de félünk a váltástól/válástól.
Várom hozzászólásaitokat!Szép napot!
További ajánlott fórumok:
- A Norbi életmódrendszer tényleg hatásos?
- Ki dobna le tényleg jelentős súlyfelesleget 2012-ben?
- A tényleg nagyon nagy túlsúly!
- Értelmes személynevek: pl: Para Zita (A lényeg, hogy tényleges keresztnév legyen, és összeolvasva is értelmes szót kapjunk.
- Szexre tényleg könnyű egy pasit "felszedni"?
- A túl csinos nőktől tényleg tartanak a pasik?