Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » A b.-nőmnek 2, 8 a vas a vérében. Az orvos tanácsolta, hogy ne nagyon sportoljon. Meddig kell várni vele? fórum
A b.-nőmnek 2, 8 a vas a vérében. Az orvos tanácsolta, hogy ne nagyon sportoljon. Meddig kell várni vele? (tudásbázis)
olyan bor amit anno gyógyszertárba lehetett kapni és szerintem most is..alacsony az alkohol tartalma és rengeteg vas van benne..direkt alacsony vastartalmú embereknek fejlesztették anno ki..szerintem ha beírod a googléba, vagy keresődbe utána tudsz nézni. gondolom most is gyógyszertárba lehet kapni..gyógyszer íze van de finom, napi egy két evőkanál kellett belőle
igen, gyorsan rá is kerestem és itt is ezt írja..bemásolom neked
Mitől lehet alacsonyabb, és mit tegyünk, hogy növeljük?
Vashiány kialakulhat az elégtelen vagy helytelen bevitel, a rossz felszívódás, a túlzott veszteség vagy ezek kombinációja miatt. Kevés lehet a táplálékkal elfogyasztott vas vegetáriánus étrend esetén, gátolja a vas felszívódását a gabonafélék fitinsav-tartalma, a tea, egyes bélbetegségek. Fokozott veszteséghez vezet a vérvesztés - például a bélcsatornán keresztül vagy erős menstruáció miatt - gyulladás, krónikus betegség, daganatos betegség. Az orvosnak ki kell zárnia, hogy a vashiány nem valamilyen háttérbetegség tüneteként alakult ki (vérzések, gyulladások). A fokozott vesztés megszüntetése mellett vaspótlásra lehet szükség, amely tabletta formájában megoldható. A C-vitamin együttes szedése javítja a vas felsszívódását.
azért javasolta a doki neki, mert hamarabb elájulhat pl..gondolom kapott rá megfelelő bogyót, gondolok itt vasborra vagy vastablettára..amúgy a leggyakoribb a vashiány a vegetáriánusoknál és azoknál is akik sok teát isznak,,mert a tea meggátolja a vas felszívódását..ezt mondta anno a doki..viszont a vastabletta jó és c-vitaminnal együtt kell bevenni..mert az segít a vas felvételébe..
Nem igazán értem. Nekem is hasonló érték szokott lenni. Néha kicsit több szerencsére. Ez azt jelenti erősen vérszegény, a pulzusa valószínűleg magasabb is emiatt. Talán ezért nem javasolja neki. Meg hát fáradékony is ilyenkor az ember. Szedje a vasat, van akinek működik a dolog és kb 3-4 hónap alatt megemelkedik.