Vashiány esetén mit tanácsoltok (beszélgetős fórum)
Sziasztok.
A fórumon új vagyok, de lenne egy problémám. Vashiányom van már vagy 10 éve. Nem nagyon foglalkoztam vele, csak terhesség alatt szedtem a tablettát, amit a doki felírt. 1 éve visszatért a probléma, állandóan vérzett az orrom. Elküldött a háziorvos vérvételre, kiderült, hogy nagyon alacsony a vasam, kaptam rá vastablettát, de mondta, hogy 1 hónap múlva menjek vissza újabb vérvételre. Az eredmény alapján még kevesebb volt a vas, mint a tabletta szedése előtt. De a válasz csak annyi volt, hogy biztos tévedtek a laborban, szedjem tovább. Ennyi...azóta is a hajam hullik és a körmeim se nőnek meg, fáradékony vagyok. Biztos ettől lehet, de hova menjek, ahol értenek is hozzá?
"egyénfüggő kinek mi jön elő"
ez igaz, nekem például rettenet hányingerem van, ha éhgyomorra veszem be (úgy kéne), de emiatt inkább reggeli után szoktam bevenni.
én most a ferrocompot szedem a 10mg-osat, de már két hónapja és mostanában kezdem magam újra embernek érezni, de még mindig nem az igazi. Igaz vérvételen meg még nem voltam, de amikor elkezdtem szedni egész nap kómás voltam, szinte nem tértem magamhoz, most meg már csak reggelente nehezebb, bár még mindig nem olyan mint amikor jól vagyok.
de ezt recept nélkül lehet kapni, és már korábban is szedtem, akkor is javultam, csak lassan.
Szia!
Én is vashiánnyal küzdök, szerencsére egyre sikeresebben. :))
Többféle gyógyszert írtak már fel, de eddig a Maltofer fol volt a legjobb. Ennek nem érzem mellékhatását (a többinél puffadás, székrekedés volt, de szvsz egyénfüggő kinek mi jön elő), és hatott is. Napi kettő vastartalmú pezsgőtablettát ittam mellé. 4,5-ről 12,5 lett a vasam, mondjuk nem 1-2 nap alatt, hiszen legalább két hónap kell a vasraktárak feltöltődéséig.
Én napi két tablettát szedtem, most lassítok, napi egyet kell szednem a legutóbbi labor óta, sőt a doki szerint lehet h lassan elég lesz a menzesz napjai alatt gyógybogyózni. :D
Azóta sem tudom hogy a vastartalmú ételek tudatos nagy mennyiségű fogyasztása, vagy a pezsgőtablettaivás, vagy a sok csalántea, vagy a Maltofer fol okozta-e, de javult a vérképem. :))
Sziasztok,
Most derült ki, hogy vashiányos anémiám van. Fel is írtak bogyit. Valakinek van tapasztalata a Maltofer Fol rágótablettával kapcsolatban?
(olyan az íze meg az illata mint a csokinak :)
Ha végleg meg akarod szüntetni a vashiányt haszálj evergreent vitaspray-vel.
Gyerek korom óta vérszegény és vahiányos voltam.
Minden félét kipróbáltam gyógyszertől elkezdve gyógynövényig mindent.A végleges megoldást ezek a termékek jelentették.Akinek problémája van tiszta szivvel ajánlom.
Nekem 2 alatt volt nem olyan régen.
Tardyferon 2x2(receptre), plusz minden amiben vas van, s Normaflore hogy a belek fel is tudják szívni.
De gondolom, kívánod is a májat, meg ilyesmit.
Nem hülyéskedek, sokszor a colától lettem jobban, s ahogyan olvasgatom a benne lévőket látom, folsav is van benne. Biztosan azért...
Meg nem árt sokat pihenni.(ALUDNI!!)
ha egészségesen táplálkozol akkor a gyógyszer is elég, vagy kismama vagy?
nekem 3,1 volt az eredményem fél évig szedtem gyógyszert, és mellette sok olyan ételt amiben sok a vas, de ez visszajöhet mert mi nők mindig vesztünk havonta vért
most is van egy ki shiányom és ha vége a méregtelenítésnek pezsgőteblettát iszok csak azzal is vigyázni kell mert vesekövet okozhat ha túlzásba viszed
További ajánlott fórumok:
- 2 éves kisfiam két napja hány! Mit tanácsoltok?
- Nagyon akaratos a gyermekem, mit tanácsoltok?
- Ti milyen ránctalanító krémet tanácsoltátok egy 30 évesnek, ami tényleg beválna?
- Száraz kézbőrre mit tanácsoltok?
- Az ember tűr és elnéz egy darabig, de ez már normális? Mit tanácsoltok?
- Olvastam, hogy vashiány esetén hatásos az Evergeen Vitaspray, hol lehet ezt kapni?