A 3 és fél éves fiam szétrágott néhány (üveg) kásagyöngyöt. Lehet komoly baja tőle? Megijedjek? Volt valakinél/-nek ilyen? (tudásbázis)
Szia!
Vidd el orvoshoz, valószínűleg bent tartják megfigyelésen, de nem csinálnak vele semmit, mondván kijön magától.
Az én fiam másfél évesen 5Ft-os nagyságú gombelemet nyelt le. Azt mondjuk ki kellett venni, altatásban, biopsziával. A dokik mondták, hogy ez az egyetlen dolog, amit lenyelés után el kell távolítani, mert a sav kirágja a gyomorfalat.
Az eseted mondjuk valószínűleg már megoldódott.
juj, nekem a fiam egyszer egy esküvőn ivott úgy egy üvegpohárból, hogy leharapott egy darabot. Egész este be voltam szarva. Mondjuk egy darabban tört le, és egyből kivettem a szájából, de akkor is féltem, hátha ilyen kis szilánkok lementek. Szerencsére nem lett baj.
Azért majd jelentkezz hogy mi helyzet, bementetek-e a kórházba.
Köszi!
Simán elrágta. Az utolsót még hallottam is.
Mellékletként: most tudtam meg, hogy az apja anno üvegpoharakat evett...:S
Ja igen, es egyen , igyon sokat, hogy keveredjen a kajaval az uveg, minel kevesbe erintkezzen az emesztoszervrendszerrel.
Hogy tudta szetragni az uveget, nem lehet, hogy egeszben nyelte le?
A legkozelebbi korhaz A&E - be tudnatok vinni, de sokmindent nem tudnak mar csinalni.
Figyeld a kisfiut, ha vereset hanyna, vereset kohogne akkor vigyetek. Par napig figyeljetek.
Nagyon sok mindent felsérthet, beágyazódhat, szakíthat, vérzést okozhat a nyelőcsőben, bélben ha tényleg szilánkos. Ha egyben van, nem biztos, hogy gondot okoz.
Én elvinném, nézzék meg a dokik!!!
Persze hogy lehet, hiszen üvegszilánkok kerülteka bélrendszerbe. Én elvinném orvoshoz, az tuti, Mondjuk szerintem csinálni már nem sokat tudsz, de szigorú megfigyelés, akár kórházban is, hogy gond nélkül ér e le az emésztőrendszer végébe.
De hogy tudott üveget szétrágni?Biztos hogy teljesen megette?
További ajánlott fórumok:
- Volt már valakinél számlálóbiztos? (mikrocenzus 2016)
- Sziasztok! A Ventolin inhalátor okozott-e valakinél erős szívdobogást?
- Vastagbélgyulladásnak mik a tünetei? Ki, mit tapasztalt? Térdfájdalom jelentkezett valakinél ez esetben?
- Volt már valakinél hasonló?
- Kiugrott a kutyám szeme..Volt már valakinél hasonló probléma a kutyusával?
- Túl nagy a babám! Volt valakinél hasonló?