A 12-18 év közötti korosztály zenei ízlése (beszélgetés)
Az én fiam 13 éves. Ő rockot, heavy metalt hallgat elsősorban, abból is az igényesebbet. Szereti a popzenéket is, de abban valószínűleg a mi befolyásunk játszik közre. Ki is lóg az iskolában a sorból, ahol gyakorlatilag a "báli-zene" (vidéken élünk!) és a ma divatos "nnyálzenék" a menők. (Hannah Montana, meg ilyenek)
Nem degradálóan írom, csak én nem szeretem.
A fiúknak meg a rap és a techno.
Szia!
Az Én fiam éppen 12 éves. Ő egy kicsit különleges gyerek, mert 3 éve dobol, 2 éve gitározik, az idéntől felvették egy művészeti suli gitárszakára is. Egy kórusnak gitározik, gitárzenekarban játszik ( bár ez még kezdetleges ), és éppen most alapít rock zenekart. Ő a klasszikus rockkot szereti, de a bluest is szívesen játszik. Most komolyzenét is tanul. Azt is élvezi. Szerintem sokmindenel meg kell a gyerekeket ismertettni, régi zenékkel, újakkal, jazzel, houseval és mindennel ami létezik, aztán majd eldönti melyiket hallgattja szívesen. Nálunk a youtube az alap.:) Szerintem a zenét tekinte sok felnőtt is kategórikus, és ezeknek a gyerekei is azok lesznek. " Csak a tam-tamot szeretem és kész. A többi mind szar." Ez felnőttek szájából is elhangzik, persze hogy a gyerek is szűk látókörű lesz. És persze az éppen aktuális divatzene, amit a divatos " menő " rádiók játszanak. Azt hiszik, ha azt hallgatják, menők lesznek. Nem merik a saját izlésüket megkeresni, mert nehogy ciki legyen. A lányom 10 éves, Ő pl. a klasszikus és a szimfónikus zenét helyezi előtérbe, de ehhez az is hozzátartozik hogy műkorcsolyázó és ott szinte csak ilyen zenék vannak. ( ami szerintem hiba, mert ettől kicsit unalmas, de ezt nem Én döntöm el.) A zenéléssel kapcsolatban: a fiam már lassan egy éve próbál zenészgyerekeket toborozni együtteshez. Nincsenek. nagyon nehéz jó fülű, tehetséges elkötelezett gyereket találni. Énekes lenne sok.....hang semmi, csak Hannah Montana akar lenni.:) Gyerekes álmodozások. Remélem nem lett túl hosszú.:)
csak egy jótanács, mert több irányvonal is divatos ebben a korosztályban:
egyszerűbb, ha felveszed néhány ált.iskola, de inkább 6- vagy 8 osztályos gimnázium énektanárával a kapcsolatot e-mailben, és kiküldesz kérdőíveket.
Elég nagy minta lesz, amit vizsgálhatsz.
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem! A szakdolgozati témám a 12-18 év közötti fiatalok zenehallgatási szokásairól, zenei ízléséről szól. Honnan töltik le általában a zenéket?
Nagy segítség lenne, ha főleg ez a korosztály leírná kb. 5 mondatban mit gondol erről, de szívesen fogadom az idősebbek válaszait is meglátásaikról.
Nagyon fontos! Előre is nagyon köszönöm a segítséget!:)
További ajánlott fórumok:
- A mi korosztályunk
- Miért utálja a fiatalság az idősebb korosztályt?
- 30 évesen, intelligens férfira vágyni álomvilág lenne? Miért nehéz ennek a korosztálynak társra találnia?
- Mi a véleményetek a mai 14-18 éves korosztály értelmi szintjéről?
- Miért van az, hogy az idősebb korosztály azt gondolja, hogy a 20-on éveseknek nem lehet gondjuk?
- Lehet, hogy a most élő 50 + korosztály lesz az utolsó ráncos idős ember?