A 11 hónapos babám, miért nem eszik darabos ételt? (tudásbázis)
Nagyfiam is későn kezdett rágni, ő is öklendezett a darabostol. Próbálkozni kell, majdcsak ráérez, hogy az milyen jo.
Nalunk a kukoricas abonett kenyér hozta meg a változást. Azt bátran adtam is neki, mert hamar elolvadt a szájában es tetszett neki az íze is, meg hogy roppant.
Reggelire tejpép ha már nincs anyatej tápszer. 1 éves kor után tejital.
Viszont ha egyáltalán nem rág én beszélnék gyerekorvossal, védőnővel esetleg gyógypedagógussal (logopédus, evésterapeuta...)
Beszélj a gyerekorvossal! Nagyon sok oka lehet, hogy nem eszi meg a darabos ételt.
Az én lányom sem eszik/iszik semmit ami langyosnál melegebb.
Meg fogja szokni.
Amíg csak pépeset akar enni, azt adj neki, csak idő kérdése, hogy átálljon. Úgy turmixold össze a kaját,hogy kis darabkák maradjanak benne, átmenetként.
Elhiszem, hogy aggódsz, de minden gyerek más. Lehet még nem ért meg rá... Nem tudom jobban kifejezni.
Semmiképp ne erőltesd, mert az is egyfajta ellenkezést válthat ki belőle.
További ajánlott fórumok:
- Sógornőm a 9 hónapos babáinak még mindig csak pürés ételt ad. Nem kellene már darabosat enniük, rágcsálniuk valamit, kézbe venni a kaját?
- Félek darabos étellel etetni még a közel 8hós babámat, mikor kezdjem el a darabos, kézbe adható ételt adni neki?
- 10 hónapos babám nem eszi a darabosat. Hasonló cipőben járt még valaki? Ötletek? Tippek?
- 21 hónapos fiam nem hajlandó darabos ételt enni ebédre. Ötletek?
- 11 hónapos fogatlan babám hogyan és mikor fog megtanulni darabos ételt enni?
- 1 éves kisfiam nem eszik semmilyen darabos ételt, mit tehetnék?