Félek darabos étellel etetni még a közel 8hós babámat, mikor kezdjem el a darabos, kézbe adható ételt adni neki? (tudásbázis)
Szia! van olyan hely, ahol nem probléma még. bölcsije válogatja.
az én lányom most lesz 2 és fél éves, és még mindig üveges-szerű kajákat eszik csak :(
időben kell próbálkozni :(
én teljesen átérzem a problémádat. az én lányom is menne oviba ősszel, addig meg kell !!! tanulnia enni :(
Sziasztok!!Az én kisfiam 1 éves mult de még mindig nem merrem adni neki a darabos ételt,mert fuldoklik és bokákol töle.Mit tegyek??Ráadásul szeptemberbe megy bölcsibe,és aggodom,hogy fog ott enni,vagy hogy fogják a adadák ezt a problémát kezelni.Szerintetek??
Szia!
Én 7 hós korától kezdve törtem Virágnak villával az ételt vagy botmixerrel csináltam darabosra. Pedig nekünk 9 hónaposan kezdek el jönni a fogai. Kapott babapiskótát is, elszopogatta amíg nem voltak fogai.
Nekem is fuldoklott babapiskótától, kiflitől, kenyértől. Így ezeket nem kapta. A védőnő meg azért cseszegetett, miért nem kap már kiflit, jót tesz a fogzásnak (kevésbé fáj neki). Mondtam, mert nekem gyerek kell, ráér az még, én nem idegesítem magam a fuldoklásán.
Majd egy éves volt, mikor először evett igazán darabosat, nem késik le semmiről. Egy éves kora után már csak a husit pürésítettem neki (attól még paráztam, pedig 8 foga volt), és már 10 hós kora azt eszi, mint mi - persze tápszerrel kiegészítettem neki.
Mi az a kuko???Nem tudom!
Egyik védőnő ezt mondja másik meg azt.Szerintem minden anyukának magának kell eldönteni hogy mikor adja a darabost vagy hasonlók.minden baba más.Én is később adtam neki mint a vele egyidős babáknak a szülei.Még most is féltem,de már haha felé a boltból el csócsálja a kis kiflit egyedül,és kekszet is eszik egyedül.De én is a kukóval kezdtem.
A többiekkel ellentétben az én babám igenis betömi a szájába a kajcsit. Próbáltam neki babapiskótát adni, mert a tápszer már valahogy nem kell neki, és egyből túrta volna le az egészet! :-) De ott ültem mellette, és fogtam a másik végét, hogy ne tudjon nagyobb darabot a szájába tömni.
Amúgy meg még a védőnő is "lebaszott", mert ekkora babának (7hónapos) még nem lehet gluténtartalmú kaját adni (mint pl. a babapiskóta).
Az az igazság, hogy a gyerekemmel kapcsolatban túlaggódok mindent. Én pl. nagyon későn kezdtem el darabosat adni neki. A védőnő már cseszegetett, de még akkor is féltem tőle. Az első darabos etetésnél még a szomszédasszonyt is áthívtam.
Tudom, hogy nem vagyok követendő példa, de inkább később adjál neki darabosat, mint túl korán.
Jobb is hogy nem írod le mert még jobban nem adnék semmit!De azért köszi.
én is félek, de jobb félni, mint megijedni. láttam egy szörnyű esetet, inkább nem írom le, de a túró rudi volt a ludas. jól végződött, de az biztos, hogy semmi tapadósat nem fogok adni a gyerekemnek, csak olyat, ami könnyen lecsúszik. és inkább később, mint túl korán.
Nagyon aranyosak vagytok köszönöm a tippeket!
Jó éjszakát! Ha segítség kell, bártan küldjetek üzit!
Nem lesz semmi baj, csak türelem kell és egy jó adag nyugalom ekkora gyerekekhez.Tudom! Nekem egyszerre kicsi mind a három!
Akkor ez nem csak nekünk probléma. Most egy kicsit megnyugodtam. :))
aha! Gondolatátvitel!Megesik néha!
Hát azzal mi is szenvedtünk. De nekem pici falatokra tépkedve megették. Utánna már elég volt, ha kezébe adtam.Nem mertem egyedül hagyni őket kenyérrel.
húú de egyre gondoltunk. :)
Ügyes! Nekem is voltak hasonló húzásaim!Megértelek!
Mi a kenyérrel szenvedünk nagyon. A héját abszolút nem eszi, a belét meg összenyomja és szinte egybe begyűri. Viszont ha elcsipkedjük neki akkor meg nem eszi meg.
Minden kezdet nehéz, de bele lehet rázódni! Nekem 6,4,2 évesek.
Minden kezdett nehéz. Légy kitartó és türelmes. Menni fog ne izgulj. :)
Én is féltem anno, az első pár alkalommal (ne nevessetek ki) háromgyerekes barátnőm társaságában adtam neki rágcsát, ha gond van, ő leleményes, tudja mit kell csinálni :) szóval, bevált, nem volt amúgy gond.
Nagyon rendesek vagytok,remélem hamarosan elkezdem neki adni ezeket az ételeket!Csak ne lenne olyan nehéz elkezdeni:)
Nekem is csinálták. De rászoktam egy idő után, hogy először csak a nagyobbakat adtam nekik, ne tudják betömni az egészet.
Nekem azt megeszi, igaz van amikor egybe betömi a szájába. Viszont a mézes pogit olyan szépen megeszegeti.
Ugyanezt csinálják a kukoricás pufival is.
Nem is tudja elharapni. Próbálkozik vele, de csak nem megy, pedig nem száraz a piskóta. Ott tartja a szájában míg el nem ázik és akkor "harapja" le.
Igen. Én úgy csináltam később.
Ez nekünk is bevált! Nagyon jó.És nem fullad meg tőle, mert elolvad a szájában.
További ajánlott fórumok: