Sógornőm a 9 hónapos babáinak még mindig csak pürés ételt ad. Nem kellene már darabosat enniük, rágcsálniuk valamit, kézbe venni a kaját? (tudásbázis)
Ne haragudj,nem tudtam,hogy csak bizonyos embereknek inditottad a fórumot,ugyanis nem volt kiirva,hogy kiktől várod a hozzászólásokat.
De ahogy észrevettem,mindenki kéretlenül adott tanácsot.
Nem hiszem,hogy magyarázkodnom kellene a hozzászólásaim miatt.
Igazad van,a háta mögött sokkal egyszerűbb kibeszélni bárkit is.És inkább ismeretlen emberekkel osztod meg a gondolataidat,minthogy oda állj eléje,és rákérdezz.
Ha annyira jó a viszonyotok,akkor ezt nyugodtan meg lehetne beszélni.Nem erőszakosan,és kioktatóan rákérdezni,csak érdeklődés szintjén.Valószinűleg elmondaná neked az ezzel kapcsolatos félelmeit,tapasztalatait,és akkor te is jobban megértenéd a viselkedését,gondolkodását.
Ha te is a legjobbat akarod az unokahúgaidnak,akkor lehet,hogy gyakrabban le kellene ülnötök beszélgetni,hogy megismerd az ő és a férje álláspontját a gyerekneveléssel kapcsolatban.Lehet,hogy ezek ismeretében te is megváltoztatod a véleményedet,hogy mikor mit kell vagy kellene csinálnia egy gyereknek.
Szia Gribedli, látom itt is összefutunk...:-)
Szóval az én babám most 18 hónapos és még mindig csak pépeset eszik...
A puffasztott kukoricapelyhet elrágcsálja, a kekszet elnyammogja, de ha darabos főtt kajcsit kap, azt rögtön kiköpi....
A kérdezőnek mondom, hogy a 9 hónapos kisbaba abszolút nincs lekésve a darabos kajával!
pár hónapot még bőven ráér.....
Szia!
Ne haragudj,ha megkérdezem,de neked ugye nincs gyereked?Milyen a viszonyod a sógornőddel?És az ikrekkel mennyi időt töltesz?
Gondolom,kevesebbet mint az anyjuk,igy a szokásaikat,és a pici,apró,lépésről-lépésre történő fejlődésüket sem ismered.
Az anyák tudják,hogy mikor mit adhatnak a gyereküknek,mert ismerik őket,tudják a határokat.
Egy anya nagyon nehezen fogadja el a kritikákat,vagy tanácsokat,még akkor is,ha segitő szándékkal van.Egy gyerektelen embertől pedig elég furán fest,hogy ő akarja kioktatni.
Hagyd a sógornődre nemcsak az evést,de minden mást is.Ő az,aki a legjobban ismeri a gyerekeit,és hidd el,csak a legjobbakat akarja nekik.
Az enyémek is így voltak a babakeksszel:)
Volt olyan, hogy a kicsinél már a torkából sem tudtam kiszedni, mert ahogy olvad a keksz, jól odatapadt neki, és kikaptam az etetőszékből, lábánál fogva lógattam (ne röhögj ki:D) és így tudta valahogy visszaöklendezni a babakekszet.
A szőlőt a mai napig félbevágom neki és kimagozom (pedig kimagozni tudom, nem kéne, de már megszokta)
A nagyobbik fiam 2 éves koráig pépes ételeket evett, és neki így volt jó, alig voltak még fogai, bármilyen darabosat kihányt, vagy felbüfizett.
A kisebbiknek már több foga volt, és amúgy is 5-6 hónapos korától ő igenis igényelte a darabosat, és bárhogy is féltettem először, láttam, hogy semmi baja nem lett tőle, szépen elnyammogta:) Szóval ami az elsőnek nem jött be, az a másodiknak igen...
Egyébként a pépesebb ételt jobban megemésztik a gyerekek, az apróbb szemcsék jobban felszívódnak a bélben stb. de gyereke is válogatja, hogy mit szeretnének
Jaj, nyers zöldséget ne adjunk már pár hónapos babának. Pont időben van és Ő fogja érezni, hogy mit mer adni nekik és mit nem. Hagyd rá.
Szépen lassan majd hozzá szoktatja a lurkókat a darabosabb ételekhez.
Én a gyerekemnek két éves koráig csak püréset adtam, annyira féltettem őt. Szegény védőnő a fejét fogta.
Szóval, az sem volt jó, amit én csináltam. Viszont 9 hónapos gyerkőccel még semmiről nem késett le a sógornőd.
Nem létszükséglet 9 hónaposan, hogy darabosat egyenek.
Egyébként szerintem egy csomó minden gyerekfüggő is. A kisebbik fiam 14 hónapos, ő például sosem szerette a pépeket, eleinte villával törtem össze a kajáját, mert turmixolva inkább nem evett. Mindemellett állandó frászban vagyok, mert állandóan "fuldoklik". Most már ügyesen visszaköhögi és kiköpi a szájából a falatot, ha nagyobb darabot próbált lenyelni, mint amekkorát kellett volna.De pár hónapig bizony hetente legalább háromszor nekem kellett villámgyorsan közbeavatkoznom, hogy ne legyen baj.
Egyszerűen odaadom a kezébe max. ketté töröm!:)
Nem nyomja szét, de középső kisfiam egyből krémet csinált belőle!:))
Én nem adtam,a bulátát pedig képes még most is a torkáig nyomni.Első négy fogai vannak meg fent és lent,a darabostól,még mindig öklendezik igaz korababa volt 27 hétre született,és kizárólag,csak anyatejet fogadott el korrigált 9 hónapos koráig,azt mondták a fejlődését kontrolláló orvosok ne erőltessem.
Rágófogak hiányában nem tudja megrágni a darabosat csak egyben lenyelni én se adtam volna neki.
Mondhatták nekem is ismerősök tömjem a gyereket mert már enni kéne neki mást is.
Érdekes, hogy Te kérdezel és nem az Anyuka.
Nekem nyolc hónapos múlt a kisfiam és csak a pépeset eszi, szopcsi mellett. Próbáltam olyat, amiben puha zöldségdarabkák vannak, de félrenyelte, aztán meg módszeresen kitologatta a szájából.
Részemről engem baromian idegesít, amikor kéretlenül akarnak tanácsot adni, beleszólni a gyerekkel kapcsolatos dolgokba. De örömmel veszem, ha a kérdéseimre választ kapok, vagy ha valaki elmeséli, hogy nála mi hogy volt a gyerekével, de nem úgy előadva, mint az egyetlen és kötelezően követendő helyes útat.
További ajánlott fórumok:
- Valóban káros mikróban melegíteni? A sógornőm még a tápszerhez a vizet is mikrózza. A szilárd táplálékot is műanyag edényben mikrózza. Baj?
- A családomban a sógornőm jehova vallásba lépett át már vagy 20éve. Szeretném megtudni milyen vallás ez? Miben különbözik más vallásoktól?
- Bolti rágcsálnivaló helyett mit egyen a gyerek?
- 10 hónapos babám nem eszi a darabosat. Hasonló cipőben járt még valaki? Ötletek? Tippek?
- Tejérzékeny kisfiú partijára milyen bolti rágcsálnivalót vihetnék? Kérlek adjatok tippeket!
- Tudtok nekem mondani valami egeszséges rágcsálnivalót, amit itthon is elkészíthetek?