10 hónapos babám nem eszi a darabosat. Hasonló cipőben járt még valaki? Ötletek? Tippek? (beszélgetős fórum)
DE jó nektek,nagy gratula!!
Mi még mindig nem:-(
Izát is sokat szondázták, mert nem akartak azzal baszogni a nővérek, hogy etették...
Basszus.....tényleg lehet ez s ok.....
mi is korák voltunk, nálunk a sok szondával indokolták az érzékeny garatreflexet, de ő 26 hétre született
már 8 éves, szóval megtanulnak enni, de tudom, hogy min mégy keresztül, mint írtam nálunk a tejbegrízt is át kellett botmixerezni!
Izinek nem alakult ki a szopó-nyelő reflex így tanítani kellett szopizni (korababa 35. hétre született).
Ő ha erősebben kellett szívni a cumisüveget akkor nem is kellett neki a kaja:((
Szóval a ciciből szopi esélytelen volt.
Lehet van összefüggés?????
a babák szoptak vagy cumisüvegeztek?
csak kíváncsi lennék az arányra, összefügg e hogy a szopós nehezebben eszik?
Ültesd oda az asztalhoz, amikor ti esztek. Hátha megkívánja :) És ha jelzi, hogy kér, pici falatokban adjatok neki. Hátha kedvet kap. :D
A rágóizmok fejlettsége elengedhetetlenül fontos a beszédtanulásban, a helyes hangképzésben és artikulációban, ami aztán az iskolai tanulmányaira is kihathat.
Dettó:(
Mindentől hány a lány:(
Az lenne a legjobb ha pl. kitolná a nyelvével a kaját de nem ....hány:((((
Sziasztok!
Mi augusztusban leszünk 2 évesek és ugyan ezt csináljuk amit leírsz!!
Már tök kétségbe vagyok esve!:-.((
Úgy érzem sose tanul meg darabosat enni!!De a túró rúdi lemegy azért.
Mi is 2,5 évesen kezdjük, csak nem a bölcsi hanem az ovit és ebben bízom,hogy ott majd látja a többi törpét és ő is fog enni!
Ugye???????????????
Szia!
Nekem se eszik darabos ebédet, ugyan ezt csinálja :(
Köles-tölcsér-kifli ezek mennek ...
mi majdnem 2 éves korig turmixoltunk, kinevetsz, de még a tejbegríz szemcsétől is hányt. Aztán 2.5 évesen bekerült bölcsibe, ahová vittük a botmixert, a dadus kinevetett hogy anyuka itt rántotthúst esznek rizibizivel a gyerekek!
aztán megtanult enni....
A milánói meg a bolognai a kedvence azt ette meg darabosabban de mondom másnap már azt sem:(
Hát szoktam hanyagolni is. Nagyon lassú folyamat lesz azt látom:(
Jó lenne ha legalább ez a része zökkenőmentesebben menne.
Igazad van,ne hidd,hogy én nem találok aggódni valót :)
Ez az anyai sors :)
Lehet,egy kicsit hanyagold ezt a darabosat,aztán 1-2 hét múlva próbálkozz újra!Esetleg a kedvenceivel kellene kezdeni.
Az az igazság, hogy pont attól félek, hogy két évesen is itt tartunk majd, mert Izim mindenre baromi érzékeny és lassan mennek néha a dolgok:(
De igazad van hogy nem pépesen élünk mi sem, majd megtanulja. Csak milyenek vagyunk mi anyukák? Mindig találunk valamit amin lehet aggódni:)
Szia!
Régen jártam már a fórumunkon,nem tudok rólatok.
Ne aggódj ezen a daraboson.Az egyik barátnőm kisfia másfél éves és nem fogad el semmit darabosan.Majd megérik rá Iza.Egy nagyobb gyerek,felnőtt sem él pépesen,nem iszik cumisüvegből,nem cumizik, ezzel szoktam aggódó anyukákat nyugtatni.A doktornőnk is mondta itt a játszón egy anyukának,hogy majd esznek a lányok darabosat ne izguljon!Ők 1 hónap múlva lesznek 2 évesek.Szóval semmiről nem vagytok lemaradva.
Én először villával törtem össze,amit csak lehetett,de adtam úgyis,hogy a pépes ételben pici darabokat.Nekünk bevált.De minden gyerek más.
Sziasztok!
Teljesen mindegy hogy nyammogni adok a kezébe valamit vagy főzeléket ebédre, nem tudja megenni. Egyszer volt, hogy bébikaját adtam neki ami tök darabos volt és meg ette minden baj nélkül. Másnap viszont végigöklendezte az egészet.Örültem, hogy milyen ügyes aztán harmadnap mindent kihányt.
Volt hogy a tescoba hányta össze magát kukitól......
További ajánlott fórumok:
- Kislányomnak IV-es fokú VUR-ja van, állandóan visszatérő húgyúti fertőzései.Van, aki hasonló "cipőben jár"?Beszélgessünk!
- 20 éves vagyok, de olyan hihetetlen vágyat érzek az anyaságra, hogy azt el nem tudnám mondani. Van olyan, aki hasonló cipőben jár?
- Nincs önkontrollja az óvodás gyerekemnek. Jár valaki hasonló cipőben?
- 14 hónapos lesz a kislányom 2 hét múlva, még nem tud járni. Esetleg akik hasonló cipőben járnak/jártak...?
- Enyhe oxigénhiány, beszédkésés tapasztalatok érdekelnének olyanoktól, akik hasonló cipőben járnak
- Elkötés utáni terhesség. Járt már valaki hasonló cipőben?