8 hónaposan kakaót iszunk (beszélgetés)
Natúr joghurott adhatsz a babádnak, max tegyél bele általad turmixolt,, reszelt gyümölcsöt.
Ott az egészséges "kedveskedés" ami uzsinak is tökéletes
Vagy tényleg a tejpépek!
Na de nem a kakaó 8 hónaposan.
Legendás történet, hogy még a fenekemen volt a pelenka, de már visszautasítottam a tejbegrízt és megettem a brassóit. Ma szeretem a tejbegrízt, a brassóit viszont imádom!(:
Kevesebb ízt érzékelnek, de azokat sokkal intenzívebben, és egész apró ízbeli különbségeket is fel tudnak ismerni, pl. ha az anyatej valami miatt más ízű a szokottnál. Ami egy felnőttnek ízetlen, sótlan, cukortalan, az nekik nagyon is finom lehet.
Gyerekkoromban szinte sosem volt édesség...gyakran kaja sem,mégis imádom! Süti,csoki,krémek,mindegy,jöhet! Lehet,nem véletlenül lettem cukrász is!
És utána olvastam...
De nem lettem okosabb!
Csak azt tudom,hogy a fiam egy évesen nyomatta a lecsót bogyiszból! Én nyers fokhagymát ettem egész pici koromtól. Most meg nem enném!
Nekem is mindig mondták megvető pillantások közepette,hogy milyen dagi,és még nem kúszik,nem áll,nem jár,nem beszél...
Erre mindig azt mondtam,hogy nem aggódom,egyetlen egészséges 40es pasit sem láttam még pelenkában,kúszva-mászva dolgozni menni!
Az én fiam lusta! Már bent is az volt...egy hetet rá is húzott a luxusban! De nem baj...!!!:-D
Most,2,5 évesen 99 cm,és 15 kiló. Már teljesen "mozgékony",igaz,csak a saját nyelvén beszél,de folyamatosan fejlődik,ezt más is észre veszi!
Ha olyan dagizza le a fiad,aki szintén nem sovány,ne arcon csapd,hanem önérzeten! :-D
Jó éjszakát mindenkinek!!!
Azért ha jobban belegondolok, magamat sem tömöm édességgel. Másrészt én nem egy 8 hónapos csecsemő vagyok.
Nekünk sem kéne, csak minket is rászoktattak. Látszik is a következménye, népbetegség a fogszuvasodás, cukorbetegség, elhízás és még sorolhatnám.
Látom, még mindig nem érted.
Nekünk minek?? Mi magunknak miért vesszük meg?? Nekik akkor semmi csak a tej???hmmmm :)
Az! És 5 és fél hónapos kora óta mászik (izompacsirta),mindent előbb csinált,nem az a lusta fajta husigolyó :) Csak furcsa,hogy átlag babáknak nem gyűrődik az alkarjukon a hájacska :D Neki igen :D De imádom :) Mindenki ledagizza,és olyan rosszul esik :( Azt hiszik vicces,közben pedig bántó. És úgy szájbavágnám azt,aki ledagizza... A desszertet is csak azért adom neki este a vacsi előtt,hogy ne egyen 7kor is meg 9kor is 180 ml tápszert. Különben meg ordítás van. Ebből elég fél üveggel is.
A 4. hozzászólásodban azt kérdezted meg, hülyeséget csinálsz-e ezzel.
Többen leírták, hogy igen.
Elfogadod vagy sem, a kérdést Te tetted fel.
Jó egészséget kívánok a gyermekednek és Neked is!!!
És a rizspép? Az is desszert,por állagú,receptre 1300 ft,és sokáig kitart :) Az is úgymond desszert :) Ezt az érvet megértem, tényleg ez a HIPP 455 Ft,és lehet,hogy nem mindenki teheti meg... De valami megoldás biztosan van,ami még a kakaó előtt van sorrendben,és megfizethető. Max veszel hozzá egy ilyen desszertet,és picit keversz bele a rizspépbe,máris ízes,és nem is jön ki olyan drágán.
Nem baj az,ha husigolyó!!! A nagyfiam a 2. héttől tápszeres volt,teljesen rendben,"átlagosan" fejlődött. A kicsi (?!?!) már 2 hónaposan 7 kiló volt,pedig 1,5 hónapig szopott. Ja,és most 2,5 éves,és csak a szűk család érti,mit szeretne mondani. Arra meg,hogy nem járt 7 hónaposan,mint a nagy,a doki ennyit mondott: "Hát,nehéz is ekkora súlyt cipelni!"
Szóval,le kell carni,mit gondol más! A lényeg,hogy jó kedvű,mosolygós baba legyen,akkor egészséges is!
De minek kell megvenni? Minek kell egy babának desszert? Ha rossz evő, kevés a súlya, éjszaka felébred többször enni, akkor megértem, hogy próbálnak este valami töményebbet adni, de máskülönben minek?
Csak a babáknak kitalált desszert szinte mind nagyon drága!!Nem mindenki tudja rendszeresen megvenni neki,és ezért érdeklődtem volna ki hogyan csinálja ezt :) na de lehet nem kelett volna :(
Olvass utána. Sokkal intenzívebben érzékelik az ízeket.
Még mindig nem mondta senki,hogy rossz vagy értsd már meg! Csak hogy létezik babáknak kitalált desszert!! Ha már annyira akarsz valami édességet!
Azért nyitottam,mert ugy voltam vele van ms ilyen felelőtlen anyuka aki Maci kávét,vagy más ehez hasonlot ad a babájának!!!És tanácsokat akartam kérni,ki hogyan csinálja!! De ebben az országban csak én vagyok egyedül ilyen meggondolatlan szülő!
Azaz. A kekszes. Meg van belőle csokis tejberizses stb... :) Habár mi még csak most leszünk 6 hónaposak jövő héten, de múlt héten vettünk,és imádja (az van ráírva,hogy 6 hónapos kortól) :) Vacsi előtt szoktam adni neki fél üveggel :) És jobban alszik a drága :D
Na meg inkább adnám a sütőtököt többnyire, meg az ilyesmiket,mert látszik rajta nagyon hogy tápszeres baba... 8 hónaposnak felel meg súlyra és hosszra :/ De mindig mondják,hogy nem baj. Persze örülök,jobb mint ha soványka lenne, de már néha unom,hogy azt hiszik az utcán,hogy degenerált 10 hónapos :D Mert nem gagyog mondatokat,max szavakat :D Meg nem ül,és nem rohangál :D Áhh
Örülj, hogy ilyen szerencsés vagy a gyereke(i)ddel, ha nem tapasztaltál olyat, hogy egyszer csak nem fogadja el azt, amit addig igen.
Nálunk előfordult.
De ennek már semmi köze a kakaóhoz:) És rég túl vagyunk rajta, 27, 25, 21 évesek. Egyiknek sincs rossz foga, nem dagadtak... És nem lett a kedvencük a kakaó sem:)
Nem emlékszem a márkanevekre,de volt valami ehető/iható tejital,amit még én is szerettem! Jajj,és a kekszes babapuding...azt magamnak is mindig vettem!
Én is adom a jó éjt papi cuccot, de kóstoltam, és tipikus rosszízű babakajás... Ami mégis jobb,mint mondjuk a sütőtök,mert desszertesebb,de érződik a különbség aközött amit én megeszek,meg a babának szánt között. És ugyan olyan desszert,csak épp neki szánták...
Ezt nem mondta senki!!! Csak hogy még most fölösleges! Nem fog utálni,ha nem kap kakaót :) Persze ha semmi mást a világon nem enne/inna meg, valószínű jobb lenne a kakaó,mint hogy éhen haljon, de itt nem erről van szó. Most még bőven lehet neki olyat adni,ami jó,mert tényleg nagyon sok sz*r van,amit adsz neki egy nap (a tudtod nélkül)...
No igen.
De ha annyira biztos vagy abban, hogy nem árt a kakaó a 8 hónaposnak, akkor mi a fenének nyitottál róla fórumot?
Valami kétséged csak volt Neked is a felől, hogy ez nem annyira ajánlott még neki??
Az teny,hogy az en fiaim 8 honaposan csak tejitalt kaptak,kakaot nem. De bebidesszerteket siman adtam nekik!
A babak izlelobimboi annyira fejletlenek,hogy siman a kezebe nyomhatnal egy bogyiszt,megenne!
Jó akkor hagyjuk inkább!!!Ez van!!Én hülye felelőtlen anyuka vagyok!!!
További ajánlott fórumok: