7 hetesen 4 mm embrió, 14 mm petezsák, nincs szívhang, reménykedjek vagy szerintetek elhalt? (tudásbázis)
Köszönöm, én is utána olvastam már ezeknek, van egy 1,5 éves kisfiam, egyszer már végig jártam az utat :)
Ma 7+3 hetes vagyok, ha jó a számítás akkor már nagyobbnak kéne lennie, bízom benne csak le van maradva/később fogant.
6 HETES MAGZAT
A szív kezdeménye, a szívcső kapcsolatba kerül az erekkel, és a ritmusos összehúzódás következtében a hét végére beindul a vérkeringés. Az emésztő- és a légzőrendszer szintén fejlődésnek indul. A törzsön növekedésnek indulnak a végtagbimbók, amelyekből a végtagok fognak kifejlődni. A később kialakuló ujjakat sugaras lefutású barázdák választják el egymástól, az ujjak tehát nem kinőnek a végtagbimbókból, hanem az egységes kéztelep hasad fel a megfelelő részekre. A velőlemez alsó részének két széle sánc alakjában kezd kiemelkedni, majd a nyitott könyv becsukására hasonlító folyamattal összezárul. Ezzel kialakul a velőcső, amely a majdani gerincvelőt alkotja. Az agy méretében is jelentős változás áll be. A fej ebben az időszakban még aránytalanul nagy a törzshöz képest. Megjelennek a szem és a fül kezdeményei, a szemkehely és a hallóhólyag, illetve a száj kezdeti nyílása. Ez a rengeteg izgalmas fejlődés rendkívül kis méretben zajlik le: az embrió ekkor még nem hosszabb 2-4 mm-nél!
Ez a terhesség hétről, hétre található.
1 hét múlva kontroll, 30 napos a ciklusom. 2 orvosnál is voltam, egyik azt mondta 6 hetesnek felel meg, 3 hét múlva kellene oda vissza mennem, ma a másik szerint valószínű nem él, már kellene szívhangnak lennie, oda 1 hét múlva kell vissza mennem.
Van remény? Volt már így valaki hogy később lett szívhang?
További ajánlott fórumok:
- 2010-es babaprojektben reménykedők
- 6+0 hetesen 17mm-es petezsák, de embrió még nem látható. Ott lehet még ettől?
- 6+0-nál a 21mm-es petezsák élő embrió nélkül jót jelent? Kicsit aggódok...
- 10 hetes méretű petezsák, embrió, szívhang nincs
- 22 mm-es petezsáknál hasi UH-n nem volt szívhang a doki nem mondott semmit!Szerintetek?
- Szabálytalan petezsák, nincs szívhang