40 év körüli menopausa (beszélgetés)
Sziasztok!
Jó rég nem írtam ebbe a fórumba!
Éltél jó sok idő, millió hőhullám, álmatlan éjszakák után, végre megtaláltam ami nekem használ! Nincs hőhullám, rosszullét, idegesség, hangulatingadozás, semmi. Végre jól vagyok!
Köszi! Jó lenne már jól lenni,sok mindenen mentem keresztül az utóbbi két évben..epe műtét,terhesség,szülés, most ezek a rosszul létek. Írók ahogy voltam az orvosnál.
Csak az evésre figyelsz vagy gyógyszert is szedsz?
Sziasztok!
Készen lett az inzulinrezisztencia vizsgálat nálam. Nem kellett innom cukros vizet,csak éhomi vér vétel volt.
A homa :3,1 lett.
2-2,5 ig jó.
5 felett cukorbeteg.
2,6-5 ig inzulinrezisztencia nagyon valószínű. Ez van írva a papírra. Megyek majd vissza a házi orvoshoz.
Lehet ez csinál nálam minden bajt. Nem tudom.
Egy hete kb. teát is iszok,meg gyógyszert szedek amit adtak a gyógyszertárban a változó korra. Hát kicsit használ csak. Van ,hogy úgy izzadok,hogy folyik a víz mindenhol,és rosszul vagyok. Ha meg éhes vagyok és ha nem eszek azt érzem össze esek. Elég nehéz így ellátni a családot. A kicsi fiam 11 nap múlva lesz egy éves ,kis örökmozgó😊
Most próbálok figyelni az evésre,tornázni nem birok sajnos ,fájnak a térdeim,gondolom a súlytól,sétálni szoktunk menni. 18 kg plusz van szülés óta. 😱
Igen, valami gyógynövényes cucc.
Nekem is lement max. 2 hónap alatt.
szia, én is 43 vagyok:) Úgy 2 éve kezdődött az izzadás, hőhullám, kb. fél éve menstruáció rendszertelenség, majd most novembertől már nem jött meg:(
sajnos marha hosszú maga a vizsgálat, menjek el az 5. napon vérvételre, majd újra, de akkor meg kimaradt, várjunk még, hátha rendeződik... szóval nem kaptam hormonpótlást vagy ilyesmit még. A progeszteron krémmel próbálkoztam, de az nem segített. Inzulinrezisztenciára elkezdtem a ketogén diétát, azóta legalább nem hízok, izzadás, hőhullám sincs, de menzi se.
Tej évekig jött még, úgy olvastam, a prolaktin szinttel van összefüggésben. Úgy 7 évig jött még, de nem mentem orvoshoz vele... aztán egyszercsak elmúlt az is.
Szia Szilvi!
Jaj de jó hogy írtál!
Hogy vagy? Rendeződtek a hormonszintek? Te hány éves vagy? Én 43..
Nem is jön meg többet akkor már? Neked is jött tej?
Jó sok kérdést írtam..
Ha gondolod írhatunk emailen is😊
Szia!
Mi az a hormon torna?
39-40 voltam, és ahogy lent írom, éjjel volt inkább rossz, mikor "bezárva" éreztem magam.
Meggyulladok-megfagyok váltakozása volt, éjjel.:
Nem tudom, hogy fejben dőlt e el, de volt kínlódás az biztos. Éjjelente arra keltem, hogy nagyon fázok, pedig nyár volt. Fáztam, mert csuromvíz volt a pizsim. Ezt úgy oldottam meg, hogy kikészítettem egy pizsit és amikor felriadtam a fázásra, gyorsan át vettem és aludtam tovább.
Próbáltam sok mindent, klimint és társait, de csak 1-2 hétre nyújtottak megoldást, ekkor kaptam a mastodynon cseppeket, ami vényköteles, azaz nem hiszem, hogy csak placebó hatása van:D
szerintem nem menopausa, sem komolyabb gond, csak legyengult total az immunrendszered, a hizastol, a terhesseggel egyuttjaro hormonvaltozasoktol, az elotte valo mutettol, majproblematol, stresszektol
ezek egyutt mind gyengitenek komolyan, es semmi sem mukodik normalisan. vagjal bele egy eros immunerositesbe, minosegi vitaminok, asvanyi anyagok, feldolgozatlan elelmiszerek, sok friss gyumolcs, zoldseg, hus, hal tojas. mar egy kis B-vitamin es magneziumlokettol kiegyensulyozottabb leszel, az immunerosites meg minden szervet jobb munkodesbe hozhat
Persze,voltam orvosnál,ha vissza olvasol,ott írom ,hogy mit mondott..
Te hány éves voltál? Miket éreztél?
Ne haragudj.
Próbálkozni kell, mert kinek mi válik, be. Dokit kérdeztél már?
NEkem egy télen lement. Éjjel 3x ablaknyitás a -20 fokban, utána 3 paplan. Én könnyen megúsztam.
Regeron, valami ilyesmi nevű gyógyszer is van, de azért doki először.:)
Viccelődtök....😃
Sajnos nekem nincs ilyen humoros kedvem...
További ajánlott fórumok:
- 2017 újév körüli, januári babák
- 3 betűs szó, egy betűjét változtathatod, de CSAK KÖRÜLÍRÁSSAL írhatod le a megfejtést!
- Mit szólnál, ha a 17 év körüli lányod 50 körüli pasival állítana haza?
- Egy 35 éves jó megjelenésű, elvált, 2 gyermekes férfinak mekkora esélye van a 20 év körüli nőknél?
- 50 körüliek, beszélgessünk a nyugdíjról
- Miért csak férjes nők tetszenek, olyan 45- 50 körüliek?