50 körüliek, beszélgessünk a nyugdíjról (beszélgetős fórum)
"Ha például négy órás munkaviszonyban dolgozott a munkavállaló tíz éven át, és a bére nem érte el a minimálbért, akkor arányosítva a nyugdíjszámításkor csak öt év szolgálati idő vehető figyelembe."
Utólag már mindegy - sokszor nem is lehet, illetve lehetett válogatni, 6 vagy 4 óra legyen-e a munkaidő.
Én csak csontritkulást szoktam nézetni, és most először elmegyek megnézetem a nyaki ütőereimet ultrahangon. csak kíváncsiság. :)) 64 éves vagyok.
Már rég nem járok az onkológiára sem, mert ha állandóan a váróban üldögélek betegek között, betegségtudatom van ami nagyon zavar. Így meg tudom hogy egészséges vagyok, és kész. :))
Most lepihenek kicsit, mert fáj a derekam. :)
Megnéztem az összetételt, a likopin kivételével a többi megvan a Komplexben, és cink meg C- és E-vitamin is.
Szűrővizsgálatokat nem ártana újabbakat csináltatnom, rég volt már.
Szia!
Fél napnak számolják a 4 órát, de a 6 óra már 1 napnak számít.
Megnéztem, de véleményem szerint összetételénél fogva jobb amit szedek.
Valaki írta a Huminiqum tapasztalatoknál, hogy attól javult a látása. nem tudom milyen szemproblémán segített, de egyenlőre mást kavarok be. Most nagyon örülök hogy ezt elkezdhettem, nagyon bízom benne.
A csontritkulás vizsgálaton labort is csináltak, minden érték jó volt a véremben, de orvos persze nem ad tippet mit tegyek, hogy a csontjaimban is legyen elég mindenből. Vagy ha van a vérben elég kalcium és elég a D vitamin szintem, akkor nincs mit tenni? Dehogynem! Most e téren is a Huminiqumban bízom.
Én is szedtem kevesebb hatóanyagot, nekem az nem volt elég.
A két kapszula nem üti egymást, a Komplexben nincs Astaxanthin.
Nagy dolog, hogy a gépelt oldalakon nem torzulnak el a sorok. Eleinte még a billentyűzet is hullámzott!
Oké, keresztrejtvényt nem tudok fejteni, de az nem baj.
Én ezt szedem:
[link] Ez 2 havi adag.
Magyar orvoscsoport saját terméke, és állítólag napi 6mg astaxanthin elég. Nézd meg ebben más is van, és egy egész oldalt írnak a szerteágazó hatásáról.
Megnézem a makula komplexet, bár én csak vagy egyiket, vagy másikat szedhetem. Most hogy a Humeniqum is a listámra került, ennek azért is örülök, mert bármit szedünk, a hatóanyagoknak segíti a hasznosulását.
Én találtam olyan astaxanthint, ami 11 mg-os és 180 darabos, ezt a húgom vette meg, mert 14 ezer Ft volt, pedig a hatóanyag-mennyiséget nézve messze ez a legolcsóbb.
Meg a Makula komplexet, azt én magam veszem meg havonta. Azt a diagnosztizáló doktornő nagyon ajánlotta, és még aznap meg tudtam venni. Ha később tudom megvenni, és pár napon át nincs, megérzem!
Igaz, beszéltünk is róla!
Nem hallottam még erről a szerről, de utánanézek.
Nekem a makula degenerációt diagnosztizálták. Hálistennek még stagnál, illetve a kezdeti tünetekhez képest javult.
Anyám kapta, mert gyerekkora óta nagyot hallott. Ő is fordított, és rendre visszakapta az éves adóelőlegét. (Egy mezőgazdasági folyóiratba dolgozott, havonta kapta tőlük a megbízási szerződést, vontak tőle adóelőleget.)
Pluszban a támogatást.
Pedig remekül elvolt, és ha dolgozott, gyakran levette a hallókészülékét!
Kaphat az, aki:
"mozgásszervi fogyatékos, akinek a helyváltoztatáshoz segédeszköz használatát írták elő, vagy betegsége segédeszközzel sem javítható eredményesen".
Akkor félreértettem. Azt hittem, az állami nyugdíjára tud bepillantást nyerni az ember.
Há' gondoltam, milyen jó már! DD
A magánról küldik az egyenleget.
Szerintem nem adnának, mert nincsen tünetem, csak egyszer egy szemészeti vizsgálaton megállapították.
Anyám kapott ilyet mert elvesztette a hallását. de te tudod milyen mértékű egészségkárosodásra lehet ezt igényelni? Esetleg a gerincemre, vagy a térd ízületemre nem adnának valamit? Igy rámnézésre teljesen egészségesnek tűnök. Mondhatom, jobb a tartásom, és általánosságban jobban nézek ki mint a 64 évesek. :))) űNem kapnék semmit.
Tök jó!
Egyébként én is szedek a makulára, és használ. Az injekciós kezelésből hármat kaptam, utoljára májusban, hamarosan kontroll.
Nekem nincs. Ahogy biztosításom sincs.
Nem merek még most sem anyagi elköteleződést vállalni.
Hát... akár fél lábon is.
2022 decemberében töltöm be a 65-öt.
Remélem, a szemem jelenlegi állapota még sokéig kitart, mert szeretném az ingyenes utazást is kihasználni, na meg nem tudom, hogyan fordíthatnék, ha nem tudok olvasni.