Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » 30 ezerrel több a januári gázszámlám, mint a nyugdíjam. fórum

30 ezerrel több a januári gázszámlám, mint a nyugdíjam. (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2 3
64. timycat (válaszként erre: 63. - Asztanaviszta)
tegnap 16:50
Nem is írtam ilyet
63. asztanaviszta (válaszként erre: 62. - Timycat)
tegnap 08:44
Akik ketten élnek egy több, mint 180 nm-es házban - kortól függetlenül - azt nem hinném, hogy támogatni kellene.
tegnapelőtt 23:09

Ez így önmagában szomorú.

De azért felmerül 1-2 kérdés, hányan éltek ott, mekkora ház/lakás, mennyi rezsi?

Nagyim se tudná egyedül kifizetni a gázszámláját a nyugdíjból, de szerencsére nincs egyedül, nemcsak nyugdíja van és 180nm+, régi polgári házban élnek ketten, csomó "felesleges" térrel és belmagassággal.

61. Piroska52 (válaszként erre: 58. - Channa*)
tegnapelőtt 20:01
A gáz bonyolultabb mint a villany, mert nem mindegy hogy nyilatkoztál, mire használod.
60. Channa* (válaszként erre: 59. - Levarosbukta)
tegnapelőtt 19:58

Igen!? Erről nem tudok Már régen nem panelben lakunk.

Hát, ha kötelező, akkor nem tudom, hogy mi lesz a pesti panelekkel. Gondolom ez is pénzbe fog kerülni. Sokan a rezsit sem tudják fizetni, nemhogy a plusz kiadásokat.

59. levarosbukta (válaszként erre: 57. - Channa*)
tegnapelőtt 19:54
Igen, egyedi mérés van fent. Egyébként meg 2027. január 1-ig kötelező minden olyan távfütéses házban beszereltetni az egyedi mérést és szabályozhatóságot ahol a rendszer kétcsöves. Ráadásul távleolvasós mérőket kell felszereltetni. Ott ahol ezek már meg vannak elkezdődtek a központi távleolvasók beszerelése.
58. Channa* (válaszként erre: 55. - Piroska52)
tegnapelőtt 19:51

akkor az nem igaz, hogy a gáznál máshogy számolnak.

Mondjak az jó dolog, hogy nyáron van a leolvasás.

Mi villannyal fűtünk és idén is márciusban volt a leolvasás. Még a fűtés szezonban voltunk, így is magas a számla, erre leolvasták és küldték az elszámolószámlát.

Nem örültem neki....

57. Channa* (válaszként erre: 54. - Levarosbukta)
tegnapelőtt 19:48

Akkor te szabályozhatod is.

A nénikém nem. És a többiek sem, akiket ismerek.

Persze, letekerheti mindenki a fűtést, de ettől a számla nem lesz kevesebb.

56. ,zumba (válaszként erre: 38. - Hansika)
tegnapelőtt 19:22
Jól látod!
55. Piroska52 (válaszként erre: 50. - Channa*)
tegnapelőtt 19:12

Azért fizetek átalányt, mert így mindíg egyforma a számla.

Eddig tavaly belefertem a keretbe bőven, júniusban van éves olvasás.

Mivel nem használtam fel a kedvezményes mennyiséget, de ki volt fizetve, jóváírták, és 3 hónapig 0-ás számla jött.

Most is belefogok férni mert vettem fàt, és elég enyhe az idő is.

Éjszaka nem kell fűteni.

110m2 mióta a férjem meghalt ketten vagyunk Àdámmal.

Majd a villyan lesz most amire ráfizetek, de én voltam a hülye, meg is érdemlem.

54. levarosbukta (válaszként erre: 47. - Channa*)
tegnapelőtt 19:07
Vidéken. A panelprogram előtt mi is a gatyánkat fizettük ki a fűtésre, de azért hozzá kell azt is tenni hogy akkor még durva hosszantartó minuszok voltak télen és nem volt műanyagablak sem, most meg tényleg csak sátoros ünnepekkor meg amikor a kisunokám itt van akkor fűtünk. Alaphangon meg van a 21-22 fok a lakásban.
53. globus (válaszként erre: 52. - Channa*)
tegnapelőtt 19:03
Aha, közben elolvastam újra, a szigetelés sokat segített. Nálunk is, de úgy érzem, a nyári meleg ellen nem annyira.
52. Channa* (válaszként erre: 51. - Globus)
tegnapelőtt 19:00

Nem, távfűtés.

66 nm-esben laktunk.

51. globus (válaszként erre: 48. - Channa*)
tegnapelőtt 18:49

Az gázos volt?

Távfűtésért 13 ezret fizetünk, ebben benne van a meleg víz. Igaz, nyári hónapokban is, direkt átalányra állíttattam, amikor volt az az energiás gebasz...mondjuk csak 55m2, ha arányosítom nagyobb lakáshoz, nem is kevés. Mi nem szeretjük a túl meleget, 20-21 fok.

50. Channa* (válaszként erre: 49. - Piroska52)
tegnapelőtt 18:48

A lakásunkban gázzal fűtöttünk. A téli hónapokban 600 m3-t használtunk. Ez már jóval a kedvezményes felett van, azaz simán átléptük.

A villanyt úgy számolják, hogy pl. fogyasztottam decemberben 1800 KW-t, amiből 210 KW-t kedvezményes tarifával számolnak, azaz kb. 40 Ft, majd a többit 70 Ft-al.

Gáznál, hogy csinálják?

Én nem használok gázt, csak alapdíjat fizetek, hogy az órám megmaradjon, de fogyasztóm nincs.

49. Piroska52 (válaszként erre: 46. - Levarosbukta)
tegnapelőtt 18:42

Na akkor én is leírom, minden hónapban egyformán fizetek, kerekítve, 110m2 15000 gáz, 10000 víz, 7000 villany, plusz 3 havonta szemét 6000, biztositás 3 havonta 17000,

van még 2 mobil, tv, net.

Na most, fával fűtök leginkább, gázzal kevesebbet, csak ha lusta vagyok begyújtani.

Az hogy valakinek olyan sok legyen a gázszámla, hogy túllépje a nyugdíj összegét, nekem nem hihető.

Mert, aki gázzal fűt tudja, 1729m2 a kedvezményes keret, ha ezt átlépi nagyon megszívja.

Azért fizetek átalányt, és írom fel minden reggel a gázóraállást.

Minden héten a villanyt, és bármennyire odafigyelek is mindenre, mégis csúnyán megszívom a leolvasásnál a villanyt, de én voltam a hülye, megérdemlem.

48. Channa* (válaszként erre: 45. - Levarosbukta)
tegnapelőtt 18:40

Fűtés:

Mi 2006-ig laktunk panelben. Akkor csak a fűtés 50 ezer volt havonta. Aztán jött a panelprogram, azóta 20 körül van. A tesóm ugyan olyan lakásban él, mint amilyen nekünk volt, így tutira ez van.

Ja, és 50 ezerért meg sem izzadtunk, most ezért a 20 körüli összegért állandóan nyitva kell lennie az ablakoknak.

47. Channa* (válaszként erre: 45. - Levarosbukta)
tegnapelőtt 18:38

Nálunk a vízdíj és a fűtés külön volt a panelban.

A nénikémnél is külön van és a tesómnál, barátnőmnél is.

Vidéken élsz?

46. levarosbukta (válaszként erre: 43. - Piroska52)
tegnapelőtt 18:27
Nem veszünk össze, dehogy is, ilyenen miért vesznénk össze? Channa is én is a valót írjuk, csak én hitetlenkedek :) :)
45. levarosbukta (válaszként erre: 42. - Channa*)
tegnapelőtt 18:25
Távfűtéses lakásban a fűtés és a melegviz egy számlán jön. Nekünk 2 m3 melegviz van beleszámolva. Mellettünk a szomszédnéninek 3 szobás a lakása de ő is kijön nem egész negyvenből egy hónapban.
tegnapelőtt 18:22
Villanyszámlád mennyi ? félő, hogy valami elkalkuláltál. Mi csak villanyt használunk, 110 nm lakásban, mindketten home officeban dolgozunk, a gépek napközben is mennek ezerrel, ( közben persze a TV is, és villannyal főzök minden nap. De nem vagyunk fázósak, nem pazarlunk, 22 e ft-t fizetünk havonta.
tegnapelőtt 18:21
Lányok össze ne vesszetek már olyanon, amiről azt se tudni, ki írta és miért.
42. Channa* (válaszként erre: 41. - Levarosbukta)
tegnapelőtt 18:13

Nem tudom, hogy hol laksz. A nénikém ennyit fizet.

A TV és telefon valóban nem kötelező, na de üljön otthon és bámulja a falakat?

Kőbányai panel. Az ő lakás kicsit nagyobb.

És ugye, mint tudjuk minden házban mások a költségek.

Pontos számokat nem tudok írni.

Azt tudom, hogy a villany neki 2 havonta ennyi.

Fűtés meleg vízzel?

Hát ez nála nem így van. Amikor panelban laktunk, nálunk sem így volt. Volt hideg és meleg víz óraállás szerint. Fűtés teljesen külön volt.

Tehát, nála is van villany, gáz, közösköltség, hideg és meleg víz, fűtés.

És ezek szerint, ha valaki 50 nm-nél nagyobb lakásban él és többet fizet, mint 32 ezer, akkor az már palota?

41. levarosbukta (válaszként erre: 29. - Channa*)
tegnapelőtt 18:06
Villany 7.000 havonta, gáz 2500, fűtés meleg vízzel 8000 közös költség 12000, hidegviz 3000. Kétszobás 50 m2-es távfűtéses panel.A tv és telefon opcionális, nem rezsi.
40. Hansika (válaszként erre: 39. - 55Judit)
tegnapelőtt 15:56

Nem is räd gondoltam, csak ugy ältalänossägban irtam.

Nekem is van egy botom, en azzal megyek setälni.

Tornaeszközök vannak szämomra a Rehän.

39. 55Judit (válaszként erre: 34. - Hansika)
tegnapelőtt 15:52
Ezt nekem nem kell mondani. Éppen nem nyomorgok, de minden forintot nagyon meg kell gondolni mire költsem. Kijövök a nyugdíjamból szerényen, nincs okom panaszra. Állítólag a gyógyszer a legdrágább, de én arra nem költök. A szobámban tornaeszközök vannak, mégis csak jobban néznek ki mint a járókeret vagy az ágymagasító. Ma nem mehetek gyalogolni mert erős és hideg a szél. Pedig az ingyen van.🙂
38. Hansika (válaszként erre: 37. - Asztanaviszta)
tegnapelőtt 15:47

A megfizetett emberek nem kuncsorognak sehol sem segelyert...

De lehet, hogy en nem jol lätom

37. asztanaviszta (válaszként erre: 30. - Channa*)
tegnapelőtt 15:40

A méltányossági nyugdíjemelést, meghatározott feltételek alapján lehet kérni.

Az önkormányzatok által adott segély, támogatás, település/kerület függő.

36. Hansika (válaszként erre: 35. - Channa*)
tegnapelőtt 15:37

Gondoltam, hogy törölni fogjäk..-DD

Tudom, hogy tudnäl rä välaszolni, de ez csak szocseples a reszemröl sajnos.

35. Channa* (válaszként erre: 34. - Hansika)
tegnapelőtt 15:32
Tudnék válaszolni a törölt hozzászólásodra, de akkor ezt is törölnék;)
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook