Voltál olyan helyzetben valaha, hogy úgy érezted feladod, nincs tovább? (beszélgetés)
Ez a "feladod" szó milyen értelemben szerepel itt?
Feledni a céljainkat, terveinket szoktuk, de gyakran használják olyan esetben is, ha az életet akarják feladni.
Igen, voltam olyan helyzetben.
Előfordult, hogy a célomat ott és akkor fel kellet adnom. lemondani nem mondtam róluk, de adott körülmények között fel kellett adnom.
Olyan is előfordult egyszer, hogy az életemet gondoltam feladni. Túl fiatal voltam még. Nem volt még mögöttem élet tapasztalat. Volt viszont körülöttem szerető család, barátok, akik kihúztak a gödörből. Rájuk gondolva nem választottam ezt a megoldást.
Neked jó, mert nem vagy egyedül, úgy könnyebb, az egyedüllétben viszont nincs tapasztalatod, ahogy írtad:
"Igen, én nem tudok olyat elképzelni, hogy egyedül vagyok."
Akkor talán fel lehetne adni, de mégsem
Ismerek olyanokat akik megözvegyültek két kisgyerekkel és felnevelték rendesen őket
Gondolod hogy lelkileg könnyű lehetett? Bizonyára nem, le a kalappal elöttük
Milyen problémád van?
Igen, én nem tudok olyat elképzelni, hogy egyedül vagyok.
Nem vagyok feladós típus.
Ráadásul, nem is rágódok dolgokon. Majd akkor foglalkozok vele, ha belekerültem.
Voltunk nagyon vacak helyzetben, volt, hogy segítségre is szükségünk volt, de talpra álltunk. Ez anyagi probléma volt kb. lassan 20 éve.
A férjem mondását alkalmazzuk. Majd lesz valami, olyan nincs, hogy valahogy ne legyen. És nem csak ücsörgünk és tipródunk, hanem tesszük, amit éppen tudunk.
Ha gond van, akkor eggyé forrunk, nincs vita, nincs egymásra mutogatás, hanem csináljuk együtt. Ha hárman, illetve most már négyen kevesek vagyunk, akkor segítséget kérünk családtól és a barátoktól.
További ajánlott fórumok:
- Miért a magas és vékony férfiak vannak a leghátrányosabb helyzetben párkeresés terén?
- Mi lesz azokkal a fiatalokkal, akik a jelenlegi gazdasági helyzetben nem tudnak saját lakáshoz jutni?
- Azthiszem a gyerekem skizofrén! Van valaki hasonló helyzetben?
- Az első babánkat várom és közben a férjemnek viszonya van. Mit tegyek? Volt/van valaki ilyen helyzetben?
- Mit tegyek az alábbi helyzetben? El vagyok keseredve nagyon, mert úgy érzem, nem tudok már megbízni állítólag istenhívő emberekben...
- Azok írjanak ide akit valaha ütött meg férfi, de brutálisan, vagyolyanok akik most is ilyen helyzetben vannak.