3 keresztnév? Hogyan, mikor nem lehetséges? (tudásbázis)
Hol anyakönyvezik C-vel? Az valami kivétel lesz, K-val van.
Amúgy egyetértek, csak arra ne szokjunk rá, hogy egy név adható fiúnak meg lánynak is. Nagymamám már így is nehéz helyzetben lesz, amikor a lányom majd mondja neki, hogy neki a Benett tetszik az oviban. :)
Erről regélhetnék, én Judith-nak születtem Erdélyben, MO-on már nem volt helyes a nevem így csak Judit ( csonka mint az egér farok nélkül), mert ez így helyes nyelvtanilag.... :P Most NO-ban élek, itt újra Judith lettem ( végre). Itt senki nem foglalkozik, hogy milyen nevet kap a gyerek . Egy ismerősöm a kislányának a családtagjai keresztnevének kezdőbetűiből faragott nevet. A Melina, Rechel és Nadia-ból lett MERENA és anyakönyvezték.
Kérdem én, a Claudia miért helyes C vel? Mert a ami napig így anyakönyvezik.
Szerintem békén kéne hagyni a neveket, ahogy anyáink íratták születésünkkor.
:) Egyetértek:)
Én mondjuk ha férjhez mennék, szerintem felvenném uram vezetéknevét de a sajátomat nem vinném tovább. Én örülök, hogy nem kaptam két nevet:) Még ez az egy is sok néha:D
Az egy dolog:)
De mi magyarok vagyunk és nálunk nem szokás:)
Meg is őrülnék 10 névvel:D:D Főleg ha alá kéne írni egy egész kupac papírt:D Így is sok néha, mert aránylag hosszú a vezetéknevem is és a keresztnevem is. Ha már 5 papírnál többet kell egyszerre aláírni, ki vagyok borulva:D
Angol nyelvteruleten normalis a 3 vagy tobb keresztnev.
Gondoljunk csak az angol nemesi vonalra, mindenki 10 nevvel :)
Én se :))) Nekem 2 van, + vezetéknév + asszonynév, úgyhogy egy fél élet, mire egy hivatalos papírt aláírok :( A gyerekeimnek ezért csak egyet adtam: egy ember, egy név alapon. Majd ha nem tetszik, megváltoztatják. De eddig még nem tiltakoztak.
A sok név adása szerintem feltűnési viszketegség vagy bizonytalanság, esetleg egyet nem értés miatt van. Arról nem beszélve, hogy ellehetetlenítik a gyereket. Még akkor is, ha az anyakönyvben csak 2 keresztnév lehet :)
Nekem is 3 nevem van, igaz az utolsó csak bérma név, és nincs is anyakönyveztetve, de ha nagyon megbotránkoztató aláírást akarok, akkor leírom :D
Egyébként teljesen fölösleges valakinek 3 nevet adni...minek? Én még a kettőt is feleslegesnek tartom.
Értem....és mi lesz, ha egyik sem tetszik neki?
(persze ez csak egy csúnya vicc volt, amit nem tudtam kihagyni:P bocs érte:))
Én mondjuk nem adnék két nevet, de ezért is írtam, hogy különbözünk:) Reménykedek benne, hogy az az egy neve is tetszeni fog a kisfiamnak amit kapott:)
Ha mégsem....akkor majd megváltoztatja:)
Kislányodat hogy hívják?
Én alapból nem értem, hogy miért kell 3 keresztnevet adni??? Sőt...én a kettőt sem értem. Nekem meg sem fordult a fejemben, hogy két nevet adjak a gyerekemnek. Én ki is lennék akadva, ha nekem két nevem lenne:D
Persze mindannyian mások vagyunk, de valaki mondja már meg nekem, hogy miért jó két keresztnév:):) Tényleg érdekel, csak nem akartam ezért indítani egy fórumot:P Most viszont itt a lehetőség, hogy rájöjjek:D
További ajánlott fórumok:
- Devizahitel hálójában! Hogyan lehetséges ez?
- Amikor a lehetetlen mégis lehetséges!
- Gyász feldolgozása hogyan lehetséges?
- Hogyan maradjak erős a kislányom előtt? Lehetséges egyáltalán?
- Hogyan lehetséges 1+1=1 ? Egy fogadás miatt kérdezem.
- Facebookon visszajelölnek, amikor én be sem jelöltem az illetőt. Hogyan lehetséges ez?