2018. novemberi babák (beszélgetés)
Sziasztok!
Többek javaslatára zárt klub keretében folytatnánk a csevejt. Aki szeretne csatlakozni, az kérje a felvételét a 2018. novemberi babát várók klubbjába!
Jajj lányok én most elkezdtem nagyon parázni, a mellem már nem fáj annyira, ha jobban megnyomkodom akkor igen, még mindig kemény a mellem, a többi tünet még megvan, de ez normális, hogy ennyire hirtelen elmúljon a mellérzékenység? Ma reggel még fájt, sőt délután is, most tünt fel, hogy nem fáj, plusz néha viszket de inkább a mellbimbóm és ennyi.
Nálatok hogy van ez, még mindig tart a kezdeti mellfájdalom vagy ugyanígy elmúlt? Remélem csak hullámzik ez a tünet és visszatér 😞
Akkor nem csak én vagyok ilyen balga aki nem szedte ezt a folsav tablettát :D
Nekem csak eza korán kelés, meg egésznap másnaposnak érzem magamat, de közben az álomkor rajtam... nekemis néha enyhén görcsölget a hasam de nem vészes csak éppenhogy érzem 1-2percig, mellembe és hüvelyembe is nyilalgat de az sem vészes és nem tart 1 percnél tovább, hidegrázás, állandó pisi ilyenkor azt kívánom bár ne lenne olyan messze a wc, mindig felkelni elgyalogolni oda... fárasztó már a gondolata is, és állandó puffadás és 2 napja nem nagy wcztem 😓
Pont 6+pár naposan utazom haza és olvastam ilyenkor kezdődik a rosszullét már ha lesz, én még titkolni szeretném a család előtt, azt sem tudom, hogyan mondjam el, biztos örülni fognak csak a kezdeti sokk...
Nálatok a szülők hogy fogadták?
Igen, az :)
Nem érzem rossz érzésnek. Pl egyik nap orrot fújtam akkor nyilalt belém. Vagy ha hirtelen ugrok vmiért. De már egyre ritkább, próbálok mindent lassabban. :) Remélem csak így jelzi, hogy itt vagyok ám!:D
Nagyon Köszönöm! Nem tudtam, hogy van ilyen. Utánajárok!
Neten elég nehéz kiigazodni mi a normális tünet és mi nem. :)
Bocsánat, elírtom, 5. Hetes :)
Már álmodozom... :D
Én sem szedtem :) A pozitív tesztelés óta szedem a Folsav 3mg tablettát, 2 db-ot egy nap, de nem egyszerre szoktam bevenni. Én terhes vitamint nem szedek, majd az orvossal akarom megbeszélni melyiket. De szedek halolajat (omega3), iszom kálcitriót, néha veszek be B-komplexet. Tegnap este kinéztem egy felnőtt multivitamint, ma ha megvesszük, azt elakarom kezdeni.
A tüneteim: a pocakomat egyfolytában érzem, nem fájó érzés, inkább furcsa, nem tudom mi lehet. Lehet csak a puffadás? Ebéd/vacsi után kajakóma.. Akkor kell legalább 1 óra, hogy létrejöjjek. :D
Kívánósság mogyoró félékre és a levesre. Mellemen semmit nem érzek. Egész nap pisilni járok, de éjjjel békén hagy. Én is sokszor megébredek éjjel, de általában vissza tudok aludni. Nagyon sokat fázom, szoktam mérni a testhőm, 36.8 és 37.1 között mozog. Szerintem emiatt.
Én kicsit a méhen kívülin aggódok, de még 2.5 hét a doki :( Ha hirtelen mozdulok bele szokott nyilalni az alhasamba, vkinek van ilyen? Engem kicsit aggaszt :(
Ma vagyok 6. Hetes :)
Nekem is rengeteg ilyen van a környezetemben...
Amúgy ez az idegcsőzáródást nem értem. Mindenhol máshogy fogalmaznak, a terhesség 5-6. hete. Hát azon mi már túl vagyunk,nem? De nekem még csak nemrég lett embrióm, nem tudom elképzelni,hogy 2-3 map alatt lezárultna folyamat. Vagy igen? De akkor miért mondta a doki,hogy még most sem lenne késő elkezdeni?
Én 0,6 mg-ot szedtem és minden másnap +3 mg-ot. Most meg 6,6 mg-ot.
Akkor most megnyugodtam, az interneten olyan nyersen fogalmaznak ezzel kapcsolatban,hogy tényleg rosszul éreztem magamat. Ez jó hír mert vega vagyok, és mostanában rákattantam a káposztára meg a saláta félékre, plusz a csírákra is.
Most Herbária vas+folsav tablettát szedek abban 400ug vagyis 0.4mg van akkor inkább szedjek belőle 2 tablettát? Itt még nem adnak terhes vitamint mármint az orvosnak kell felírnia és csak úgy kaphatok 😕 Szóval ezzel még várnom kell.
Amúgy ti nem szenvedtek álmatlansággal? Én nagyon kivagyok, 6 óta ébren közben érzem, hogy leragad a szemem, de elaludni nem tudok. Meg állandóan ráz a hideg,
szerencsére engem a fejfájás elkerült engem.
Jajj Anett, nagyon durván hangzik...
Szerintem akkor ne aggódj!☺️
A folsav engem is aggaszt, mert én ugyan szedtem fogantatás előtt,de mellette ittam zöld teát,ami viszont gátolja a felszívódását. Ezt nem tudtam akkor.
Ráadásul nekem nyitott gerincem van,úgyhogy tényleg nagyon fontos lett volna. De most említettem a dokinak és azt mondta még most sem késő, ha elkezdem. Én most többet szedek,mint egy egészséges nőnek kellene, úgyhogy bízok benne,hogy elég lesz.
Amúgy meg elég ami a magzatvédő vitaminban van (0,8 mg)
Köszönöm :)
Jobbulást a gyengélkedőknek!
Ki az aki csak pozitív teszt után kezdte el a folsavat szedni? Én kicsit beijedtem az interneten olvasottaktól, hogy már eldőlt a baba egészséges lesz vagy nem.. utoljára novembertől december közepe-végéig szedtem folsavat plusz egy marék vitamint, szóval kicsit aggódom, hogy egészséges lesz-e. Amúgy a családomban mindenki teljesen egészséges, se allergia, se cukorbetegség, se vérmonyás gondok, stb. Bízom benne, hogy ezt a jó genetikát örökli és kutyabaja sem lesz :)