2010 Magyarország? Lehet ilyet!? (beszélgetés)
500.-ft-ot?
Hűha?
Igaz mar befuladt ez a topik, de hatha valaki meg jar erre.
A gyerekem megkapta a nagy fizeteset. Megcsinaltak a vegelszamolast kb. kethete es a megmaradt penzt postai uton elkuldtek. Kemeny 500Ft-ot.Ami a leg szornyubb az egeszben hogy millio fele elkuldte mar az oneletrajzat, de meg mindeg semmi. Nincs munkaja fizetni valoja azonban volna.
De képzeld elolvasom az írásokat!
Azt azért úgy gondolom elvárhatja az ember, hogy ha írásban nem is, de szóban csak mondanak valamit, hogy miért nem tartanak igényt a további munkavégzésére.
Szomorú.
Nyugi, nem dorongol senki, Veled vagyunk.
Ez szép és jó, ha a munkaügyi ellenörzés müködik. (Müködik?) És szívböl kívánom, hogy rohadjon meg az egész cég! A fiatalembernek meg minden jót és sok szerencsét kívánok az esetleges munkaügyi perben, teljesen öszintén.
Az eddigi hozzászólásaimmal csak arra szerettem volna utalni, hogy hiába van igaza valakinek, hiába sérül valakinek bármilyen joga, hiába van remény, hogy egyszer majd valahogy meg lesz büntetve a cég (ha a munkaügyi ellenörzés ma rendesen müködne Magyarországon, akkor annak lenne akkora visszatartó ereje, hogy ne történhessen a jelen történethez hasonló nap, mint nap - sajnálom, szkeptikus vagyok a magyar közigazgatás muködöképességével szemben). Szóval hiába minden ha hagyjuk magunkat kihasználni.
Bárki másnak, aki olvassa ezt a fórumot, tanácsolom: a bevásárlólistát ne írja alá munkaszerzödésként, mert nem lesz jó vége.
Te tényleg nem olvasod az irásokat?
Nem mondtak neki fel, simán áthúzták a próba idő alatti felmondást, közös megegyezéses felmondásra!
Mintha a gyerek mondott volna fel!
Vezetett menetlevelet, mert az kötelező, azt is ellenőrizni fogják, ha feljelenti őket!
Szerintem nyert ügyetek van és én biztos nem hagynám!
Azért kell a cégre egy munkaügyi ellenőrzést ráküldeni, mert akkor a létező összes szerződést bekérik!
Tudom, mert könyvelőként dolgozom!
És a legkisebb dologért is büntetnek!
Csakhogy amíg a munkaügyis dolgozó a nagykutya, szemét munkáltató által felbérelt dög, akinek a keze az összes ilyenben benne van, addig mire számítunk?
Nyilván nem kell mindenkinek tisztában lennie a munkaszerzödés kötelezö jogszabályi elemeivel, de egy félig kitöltött papírt aláírni? Legalább a gyanúnak fel kellett volna ébrednie.
Mindezzel nem azt mondom, hogy nem mocskos az eljárás, söt. Csak sajna a mai világban erre fel kell készülni.
Persze, hogy kell(ene) a bizalom! De a bizalomtól még nem lesz munkahelye a témaindító fiának.
Megértem, hogy bele kell kapaszkodni minden lehetöségbe, de egy kicsit jobban odafigyelve nem érte volna ekkora meglepetés a családot.
További ajánlott fórumok:
- Mennyiből lehet megélni ma Magyarországon?
- Hol lehet nem Magyarországon kevés pénzből egy darabig minimum elélni?
- Szerintetek Magyarországra milyen hatással van, illetve lehet a Japán természeti katasztrófa?
- Szerintetek Magyarországon lehetséges-e, hogy kuponokkal vásároljunk?
- Hogyan lehet ma Magyarországon valakiből kommandós?Bajban vagyunk azt hiszem, segítség kellene...
- "Szemetes Magyarország" Vajon miért lehet így hívni?