20 hónapos fiam lenyelt egy kis műanyag darabot, lehet baja? (tudásbázis)
Kedves Anyukák!
Az RTL Fókusz című műsorába készítünk egy riportfilmet arról, hogy miket nyelnek le a gyermekek, mi ilyenkor a teendő, mit tudnak tenni a szülők, az orvosok és hogy lehet mindezt megelőzni. Ez ügyben szeretném felvenni olyan szülőkkel a kapcsolatot, akikkel történt hasonló eset. És akiknek volna kedve erről beszélni a kameránk előtt.
Köszönettel!
Jász Zoltán
riporter, RTL
jasz.zoltan@rtl.hu
A ferjem megette a nagyapja szivgyogyszeret anno, mert szep kekek voltak.
A gyomormosas leszoktatta a tablettakrol :)
Hu, hogy milyen lelkibeteg voltam fiam miatt sokszor (es hogy milyen sz.r anya vagyok, hogy a gyerekem meg tud enni ilyesmit, nem figyelek ra elegge), ugyhogy teljes mertekben aterzem, amin most keresztulmesz, a lanyom meg ez a korszak elejen all, egyelore csak a szonyegrol gyujti mit tehet a szajaba... egy idoben mindent a szajaba vett a fiam es szinte szivatni akart, latszott rajta, pl. a telefontolto vegerol lelogo muanyagcedulajat megette (ez egy az egyben kijott), a fulhallgato pici, puha muanyag reszet, amit a fulbe kell dugni (ez nem teljesen jott ki sertetlenul), azt is...
Allitolag az emesztocsatorna ugy tolja vegig es ki a dolgokat, hogy ne sertse fel a benne halado targy. Nehanyszor eszembe jutott, hogy ugye tenyleg igy van???
Szurkolok, hogy gond nelkul tavozzon a muanyag!
nem volt akkora buli, mert majdnem otthagytam a fogam
szóval nálam a vakbélgyulladást, majd perforációt idegen test okozta elzáródás és gyulladás okozta, de az orvosok azt mondták, hogy ilyet kábé 10 évben egyszer látnak, szóval ritkaság
De viccesról viccesre fordíta a szót..gyermekem ..kisebbik kiadású széria... szintén kb másfél és kettő közti korosztályos amikor a következő hétvégét művelte:
Csütörtökön hisztirohamot kapottkb 10-kor és lefejelte a radiátort hátulról a feje hátsó részét varrattuk éjjel a Madarászban.
Pénteken, másnap kilenckor hirtelen úgy döntött ,hogy fejest ugrik a kanapéról a víz színű nappali szőnyegbe..ügyelet Bethesda...
röntgen nyaki szakasz gerinc felső zóna megúsztuk..
Szombat ..este 9 legóépítés bátyóval.. szintén 9 körül...egyszer csak fulladozás légszomj..apa még érezte a végét akockának a torkában..Ma persze Heim Pál kórház...kb éjfélre be is értünk a radiologiára..a röntgen asszisztens közölte nem látszik semmi, de miért is látszana , a lego műanyag így nem, nem látszik a röntgenen, de bármekkora lehet akár 8 egységes ,de egyes is...:DDköszi...ajánlat paszírozzuk a kaksit pár napig..ha nem jön ki akkor majd UH jön...reggel
vettem műanyag tányért és műanyag villát /tudni kell..az én csemetém szorulásoso volt ..szóval konkrétan nyúlbogyót paszíroztam bőszen../második naon találtam meg az egy egységes ..konkrétan 0,25 cmX 0.25 cm.-es darabot ...hát basszus mi ezért szenvedtünk ennyit ..ez anno 11 éve volt azóta kissé megnőtt és már nem zabálja be a legot:DDDDDDDDDD Tanulság..ne aggódjátok túl,ha bemebt valszeg kijön:DDDDDDDD
a hűtőmágnes is mágnes:DDDDD
ezért kérdeztem hogy a hűtőmágnes mágneses részét ette e meg vagy a mágneses részét...
Sziasztok!
MegnYugtatni szeretnélek ne aggódj!
Mi eseteink:4 ft-ot nyelt le a nagylányom anno 2db 11ft és 1db 2ft.Kijött egy hét után a székletével.KÓrházba megröntgenezték mivel fémről volt szó.
A kisebbik lányom papízsepi csomagolásáról a ragasztó csíkot nyelte le .Kijött az is.
Ami veszélyes :hegyes szúrós tárgy,elem.
További ajánlott fórumok:
- Tudja valaki, hogy lehet-e olyan műanyag dobozt kapni, amiből meleg hatására nem oldódnak ki káros anyagok? Esetleg bioműanyagból?
- Mosogatógépben lehet mosogatni szilikonos sütőformát, műanyag tálcát, mikrózható-fagyasztható műanyag ételdobozt? Vagy csak fém, fa, üveg?
- Műanyag ablakomon vizesedik alulról.Mit lehet tenni a párásodása ellen?
- Kislányom tegnap este lenyelt egy kavicsot, lehet bármi gond belőle?
- Ha műanyag szemüveglencse megsérült lehet vele mást csinálni, mint kicserélni? Kicsit megkarcolódott és van rajta egy kis bemélyedés.
- Mikor távozik egy lenyelt műanyag darab?