Mikor távozik egy lenyelt műanyag darab? (tudásbázis)
Az én kislányom, kb. 1,5 évesen ette le a kardigán 1,5 cm-es gombját! Én is szaladtam vele a háziorvoshoz, aki szintén azt mondta, ki fog jönni, a többi felesleges kajával, de ha hasfájás van, akkor vigyük. Így is lett, pedig nem volt kicsi gomb!
Nem lehet, hogy mire észrevetted, addigra már távozott?
látom lelki szemeim előtt, ahogy a lelkes szülő átpasszírozza az összes termést 1 héten át... :o :D
amikor enyém gyermek nyelt le valamit, az egyetlen, amit figyeltem, hogy nem fáj-e bármilye. amúgy normál esetben 24-48 órán belül távozik, ami bemegy. ha nem, akkor viszont minimum diszkomfortot okoz, hiszen megakadt. ha nincs ilyen gond, nincs gond! :D
Nyugodj meg, azt javaslom.
Már régen kikakilta, csak nyilván nem vetted észre.
Kedves Anyukák!
1 éves fiam egy hete valószínűsíthetően (90%), hogy lenyelt egy golyóstoll alkatrészt, ami egy 1x0,5 centis henger alakú áttetsű műanyag kütyü. Azonnal hívtam a háziorvost, azt mondta várjuk, hogy kikakilja de ez nem történt meg.
Ma elvittem a gyermeksebészetre, azt mondták nem tudnak vele mit csinálni, a nyelőcsövét meg tudják röntgenezni hogy esetleg ott van e vagy sem. Persze a röntgenen elszúrtak valamit így nem lettünk okosabbak, de a röntgenen is azt mondták, hogy kizárt dolog, hogy látszódjon a felvételen valami. Úgy lettünk hazaengedve, hogy ha panasz van, menjünk vissza:(
Kisfiam hál istennek jó étvágyú, jó kedélyű, szóval semmi tünet, de én borasztó nyugtalan vagyok, hiába nyugtatott meg a sebészeten a főorvos.
Járt már valak így? Mi lett a vége, vagy mit javasoltok?
További ajánlott fórumok:
- Valóban káros mikróban melegíteni? A sógornőm még a tápszerhez a vizet is mikrózza. A szilárd táplálékot is műanyag edényben mikrózza. Baj?
- Mit tudtok mondani a müanyag abalakokról? Ellene és mellette!
- Fa, vagy műanyag ablak?
- A műanyag nyílászáróknál miért vizesedik az ablak belülről?
- Eltört a csuklóm, ideiglenes gipszem van, és pénteken cserélik. Gondolkodom azon, hogy műanyagot kérjek-e? Melyik jobb?
- 20 hónapos fiam lenyelt egy kis műanyag darabot, lehet baja?