2 órája húzták ki a fogam, ehetek zacskós levest? (tudásbázis)
Sziasztok! Nem dohányoztam csak másnap, a leves lecsúszott, mert szó szerint szédültem. Ijesztgettek, hogy fájni fog a helye stb, de szerencsére semmi. :)
Megyek még a jövő héten és megfogadom a tanácsotokat, jól lakom.
Köszönöm a válaszokat.
Jó reggelt!
Hogy vagy? Ettél? Rágyújtottál? Tudtál aludni?
Bármikor lehet a szájában apró seb, amit talán észre sem vesz, mégis rágyújt, aki dohányzik. Mire a foga helye begyógyul teljesen, addigra le is szokna. Ezt nem tudod egy dohányosnak megmondani.
Ezt úgy mondom, hogy sokáig dohányoztam én is, de már abbahagytam. Sőt, a fogamat is húzták már.
:)))
Ezt biztosan nem fogja betartani. ;)
Elvileg inkább 1-2 napig nem ajánlott.
Ha bírod, akkor én a helyedben legalább a mai napra már hanyagolnám.
Köszönöm a válaszokat, szerintem akkor ma korán lefekszek, mert kezdek szédülni az éhségtől.
Még annyi kérdésem lenne, hogy a dohányzás: -egyik orvos azt írja, a kezelés napján ne, a másik azt, hogy rá 1-2 órára lehet. Most akkor ezt nem értem.
Ehetsz zacskós levest!:D
A lényeg, hogy ne hajolgass, és ne emelj nehezet!
Szerintem ma ne egyél.
Gondolom a sebnek nem tesz jót, ha beviszel bármi anyagot, mert az a sebnek piszok. És állítólag a szánk amúgy is tele van bacival! Elég az most neki!
A fizikai munka meg azért lehet, hogy nehogy megerőltesd magad és felszakadjon.
Ne egyél és pihenj, hadd gyógyulj!
Az erőlködéstől bevérzik a fogad helye.
2 órával a foghúzás után már ehetsz, de csak olyant, ami nem mehet bele a nyílt ínyedbe.
Én nem ennék.
A vérzés miatt, nehogy megerőltesd, és pattanjanak az erek....
Szerintem várj még egy kicsit. Aztán ehetsz. Úgy tudom foghúzás után tejterméket nem lehet enni.
Fizikai munkát meg gondolom azért ne végezz, nehogy újra vérezzen. Bár ha felülről húzták, akkor ki darabkák átjuthatnak az arcüregbe is fizikai munka során.
Fizikai munka.. ha jól tudom, a megerőltetéstől elkezdhet megint vérezni.
Leves.. szerintem, megpróbálhatod, ha már elmúlt az érzéstelenítő hatása. Addig nem nagyon ajánlott sem enni, sem inni.
Ilyen bögrés levesre gondoltam. :)
A másik kérdésem az lenne, hogy azt mondta a doki, hogy ne végezzek ma fizikai munkát. Ez miért számít?
Köszönöm.
További ajánlott fórumok:
- Lehet adni 1 éves kor felett zacskós, instant leveleseket?
- Imádom a gagyi kínai zacskós levest, minden nap beverek egyet :)
- Hogy főzitek a rizst? Nem zacskós, előfőzöttet! Beáztatjátok a rizst előtte? Vagy csak simán sós vízben?
- Hol lehet Budapesten igazi/házi (nem zacskós, dobozos) tehéntejet venni?
- Fogyjon sokat zacskós levessel
- Még sosem főztem "rendes" rizst, csak zacskós előfőzöttet. Nem tudom, hogy meg kell-e mosni?