Imádom a gagyi kínai zacskós levest, minden nap beverek egyet :) (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Ha nem látom a videót, nem izgatna, pedig ugye nem minden arany ami fénylik.
De sajnos láttam.
Tutira sok más is van, parízert se eszek, mert egyszer láttam hogy csinálják.
Gyerekeket vittünk osztálykirándulásra.
Láttuk miket daráltak bele.
Hááát akkor az élelmiszer-, élelmiszeralapanyag üzemeket kerüld, mert éhen maradsz.
És a "papíros" üzemek még sacc/kb rendben vannak, némi kilengéssel de nagy átlagban beleférnek a "megengedett béka/rovar/ürülék/keverékesség százalékba", a "házi barkácsoknál" általában nagyobb gáz van. Nem csak én mondom, anyám barinője élelmiszer ellenőr volt, barátnőm meg élelmiszermérnök, na meg magam is dolgoztam 1-2 élelmiszeripari vállalkozásnak és ugye kíváncsi természet vagyok, néha felnéztem a papírokból. Az ilyet el kell engedni.
Nem tudom igaz vagy nem.
Látszott ahogy kibomtják a zacskót.
Az is igaz, hogy mindent lehet manipulálni, de azóta akkor se enném meg, ha nem lenne más, mert mindíg a bogarat keresném benne.
Igaz, a forró víz meg a gyomorsav megoldja.
De a hányingert azt nem.
Régen, finom volt a tejbegríz a menzán, jó híg volt, jó cukros kakaóval.
Néhány éve még ettem menzás tejbegrízt, de már szinte grízt csak nyomokban tartalmaz, mert valami nyúlóssal helyettesítik. Talán keményítővel? Nem tudom, de olyan takony állaga lett. Bocsánat!
A fiam egyszer vett zacskós rizottót, megnéztem, hogy mit tartalmaz. Meg is kérdeztem a fiamat, hogy tudja e, hogy nyomokban tartalmaz puhatestűeket is?
Na, kidobta és többet nem vettem:DDDD
Ez ne tántorítson el tőle, Európában sem patika helyeken készülnek, tárolódnak az élelmiszerek, alapanyagok, ez-az megmozdul néha bennük, legalább van a cuccban olyan természetes anyag amire ráfanyalodik a bogár, lepke, illetve annak létállapotai. A mesterséges dolgokat ezek sem igazán csipálják.
Gyomorsav meg sok mindent megold.
A fiamnak a tejbegríz volt a favorit, mindig azt mondta amit én főzök nem olyan finom, mint az óvodai.
Nehezen jöttem rá, egyszer nem figyeltem és csomós lett a gríz. Azt mondta a gyerek, na végre olyan finomat főztem, mint az óvodában. Semmi ízfokozó, csomós grízikó.
Pfff..., "remek"!
Lassan már nagyítóval kell megvizsgálnunk minden ételt, mielőtt megennénk... 😕
Hát, konkrétan nem tudom, de lábaik voltak, és mászkálnak.
Az összes otthon lévőt kívántam a kukába.
Pedig néha jól esett egy csípős.
Fuuu én ezekkel a sóban tartósított zöldségekre mindig rápacsálok, őrült sós lesz a kaja velük.
Én nyáron kondérokban főzök zöldséglevest. A lét kb fél literekben fagyasztom le alaplének. A sűrűjét pürésítve "jégkockaként" tartósítom.
Én a dobozosakat szeretem, de igyekszem nagyon-nagyon visszafogni magam, évi max. 2-3-szor csábulok el, csípős marhásra.
Nagyon könnyen rájuk lehet függni.
Óvatosan velük!
Mik mászkáltak benne?
Én meg a filteres teákról hallottam, hogy beledarálnak nehézfémeket, amik szintén mérgezőek.😕
Nem emlékszem rá, hogy vettem valamikor kínai zacskós levest.
Imádom a saját főzésű leveseimet, mert tudom, mi van benne.
További ajánlott fórumok:
- Lehet adni 1 éves kor felett zacskós, instant leveleseket?
- Hogy főzitek a rizst? Nem zacskós, előfőzöttet! Beáztatjátok a rizst előtte? Vagy csak simán sós vízben?
- Hol lehet Budapesten igazi/házi (nem zacskós, dobozos) tehéntejet venni?
- Fogyjon sokat zacskós levessel
- 2 órája húzták ki a fogam, ehetek zacskós levest?
- Még sosem főztem "rendes" rizst, csak zacskós előfőzöttet. Nem tudom, hogy meg kell-e mosni?