2 év alatt meg lehet tanulni felsőfokú szinten németül? (tudásbázis)
Én más országban vagyok...most telt el 1év,de már ritka az amit nem értek meg.Beszéd az helyzettől függő...amúgy emberekkel dolgozom együtt,muszály komunikálni és beleolvadni a beszédbe.
Sokak szerint ennyi idő alatt jobban megy nekem,mint másnak évek alatt.Mondjuk több az elvárásom magammal szemben,de a tanulást nem vittem túlzásba.Ez mind amit magamtól megtanultam,vagy épp utánanéztem dolgoknak...
Mondjuk mindenképp jó,ha elvégzel egy tanfolyamot,mert általános társalgással például nem tudsz mit kezdeni,ha hivatalos dolgot szeretnél elintézni,úgyhogy mindenképp szükséges.
Amúgy ne aggódj.
Úgy jöttem ki,hogy épp csak köszönni tudtam...mára viszont nagy lett a változás.
Szerintem menni fog,csak ki kell tartani,akkor is ,amikor már úgy érzed ,hogy eleged van az egészből :)
köszönöm a válaszokat :) az biztos, hogy napi szinten használnám a németet. Osztrák TV-t néznék, újságot olvasnék, meg ilyenek. Mellette meg még ugye nyelvsuliba is járnék, így legalább lenne tanárom is aki felkészít.
"a felsőfokú nyelvvizsgán olyanok is megbuktak akik németek"
az komoly :)
ha tényleg "jól rágyúrsz", akkor igen:)
de a mindennapi használat mellett azért ez azt jelenti, hogy a szabadidődben célirányosan kell tanulnod, fejleszteni a szókincsed, plusz nyelvtant tanulni, a nyelvvizsga típusfeladatait gyakorlni.
de csak rajtad múlik :)
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek meg lehet tanulni 7 hónap alatt németül?
- Megszeretném tanulni hobbi szinten a műkörömkészítést ebben kérném segítségeteket
- Segít valaki megtanulni németül?
- Szerintetek 3 év alatt a nulláról meg lehet tanulni angolul úgy, hogy felsőfokú nyelvvizsgát szerezzek?
- Az angol (amiből felsőfokúm van) mellé melyik nyelvet célszerűbb/könnyebb tanulni a spanyol és olasz közül?
- Lehetséges pár hónap alatt megtanulni társalgási szinten németül?