Szerintetek 3 év alatt a nulláról meg lehet tanulni angolul úgy, hogy felsőfokú nyelvvizsgát szerezzek? (beszélgetés)
Ha kimész külföldre is közben gyakorolni, akkor biztos.
Közben szerezz egy jó angol tanárt, én is ezt tettem, kellett a diplomámhoz az angol nyelvvizsga. 3 hó alatt középfokon sikerült elsajátítanom az angolt vele :) persze volt már alapfokú alapom, de a suliban tanult angol elmarasztalható az ő tanítása mellett.
Helló....
Az angol nyelvtanulás engem is érdekelne.....
De egyedül nem megy.. :-)
hello!
angolt 3 év alatt meg lehet tanulni, főleg német után. de én azt javaslom, hogy közép szakmaira hajts. mert a szakmai az csak szókincs kérdése.
én az OECONOM angol szakmai közepet csináltam, és eléggé primitív. egy normál középfokú tudással és egy fél füzetnyi szakmai szókinccsel kisujjból kirázható!
Gratulálok a lányodhoz és a lányodnak.
Ezek szerint akkor nekem is sikerülhet a dolog.
Mindenképpen magántanárra gondoltam, csoportban nehezebben tanulok. Sokan mondják,hogy ott húzzuk egymást, de valahogy nekem sosem ment.
Azt nem tanácsolja senki, hogy magamtól álljak neki ugye?
A nyelvtant el tudják neked magyarázni csoportban is, addig, míg le nem adják neked az összes nyelvtant, talán ez a legcélszerűbb. Aztán magántanár (szerintem) feltétlen, mert sok idő kell ahhoz, hogy szépen ki tudd fejezni magad, ezt meg kell tanulni.
A nyarakat nagyon használd ki nyelvtanulásra!!
Amúgy tanfolyamra is úgy érdemes járni, ha az heti 5x5-ös, úgy magadon is érzékelni fogod a fejlődést.
Ha már belevágsz a nyelvtanulásba, intenzíven tedd, mert különben sok tanulás elveszik!!
Huhh, nagyon jó ezeket a pozitív visszajelzéseket olvasni, köszönöm szépen hogy írtok.
Meg fogom nézni mindkét variációt hétvégén.
Toncsimimi: főiskola mellett simán tudsz haladni a nyelvvel?
Hasonló cipőben járok, mint te annyi különbséggel, hogy a középiskolában négy évig már tanultam angolul. Igaz annak már 12 éve...
Tavaly főiskolát kezdtem el és nekem is szükség lesz a középfokú nyelvvizsgára.
Most ajánlotta egy ismerősöm a kreatív nyeltanulást, állítólag hihetetlenül hatásos!!! Megnéztem a honlapjukat és nekem tetszik, valószinüleg kipróbálom.
www.kreativnyelvtan.hu
Köszönöm a gyors választ. Most jelentkeztem fősulira, érdeklődtem az órarenddel kapcsolatban is és nem vészes. Mellette tudnék tanulni és a nyár hátralévő részében is aktívan tudnék tanulni.
Magántanárhoz járt vagy csoportba?
Igen.
Barátom (férfi) három év alatt letette, és utána mégegyet, majd szinkrontolmácsként dolgozott.
De ő férfi. Egy nőnek rengeteg egyéb tennivalója van, míg egy férfi ráér tanulni.
Sziasztok!
14 év német tanulás után (nincs hozzá nyelvérzékem) szeretnék angolra váltani. Jelentkeztem fősulira, és a diploma feltétele felsőfokú C vagy középfokú C + szakmai nyelvvizsga. Meg lehet tanulni 3 év alatt felsőfokon angolul?
Várom pozitív és negatív hozzászólásotokat.
További ajánlott fórumok:
- Ti hány évig tanultátok a nyelvet mielőtt közép- illetve felsőfokú nyelvvizsgát tettetek? Szerintetek létezik olyan, hogy nyelvérzék?
- Felsőfokú nyelvvizsga - mennyi idő alatt?
- Mennyi idő után évül el a felsőfokú végzettség, ha nincs meg hozzá a nyelvvizsga?
- Ha valaki más témáról ír felsőfokú nyelvvizsgán mint amiről kellett volna akkor az nulla pont?
- Mennyi idő alatt tehető le a felsőfokú angol nyelvvizsga?
- TELC Felsöfokú német vagy angol nyelvvizsga