Felsőfokú nyelvvizsga - mennyi idő alatt? (beszélgetés)
Köszönöm szépen a segítségedet!!!
Utána is nézek!!!!
Szia!
Megkérdezhetem,hogy hol keresel anyanyelvi beszélgetőpartnert? Mert én eddig még nem találtam!
Segítségedet köszönöm!!!
Nagyon ügyes vagy, GRATULÁLOK!!!
Jó kérdés, magam is kíváncsi vagyok a válaszra :o)). Heti egyszer van két órám tanárral, fél éven belül szeretném megcsinálni a német felsőfokút.
Két másik nyelvből már megvan, de úgy érzem, ez lesz a legmunkásabb mind közül. Dvd-ket nézek német nyelven, német felirattal, tévézem és sokat olvasok. A tanár szerint meglesz, én nem vagyok ilyen biztos benne.
Ki mondta, hogy nem dolgozott meg érte????????????
Amúgy meg örülök, hogy ilyen fejlett a humorérzéked.
Neked meg "tessel keulni" írni tanulni.
az irigyseg nem szep dolog! tessel keulni tanulni, mert menni fog!!! o is megdolgozott a nyelveiert!
Senki nem a lotton nyerte, es ezt nem rosszbol mondom! :)
Szia agis!
Miből készülsz fel? Mi a módszered? Én ugyan több időd adok magamnak, június végén kezdtem, heti 2-3 x 3 óra nyelvsuliban + otthoni tanulás, amennyit csak tudok.Most New Headway pre-intermediate könyvet gyűröm.2014 tavaszán KELL középfokú nyelvivzsgáznom, ez a cél.
Ez érdekes felvetés én is hallottam. Németből is van középfokúm és amikor csináltam kb. fele annyit sem tudtam, mint amikor angolból mentem.
Szerintem az angol az elején egy bizonyos szintig könnyű, aztán tanulhatod, tökéletesítheted életed végéig.
én jövőre csak alapfokúzni szeretnék, bár észtből, és én is kb. 3 évet számoltam egy felsőfokra. MOndjuk én itt élek. Angolból úgy, hogy nem jártam tanárhoz 2 év alatt tanultam meg (magamtól Magyarországon), olyan középszinten.
Szerintem, ha van kivel gyakorolnod a nyelvet rendszeresen, akkor nincs gond.
Nem tudom megmondani, soha nem jartam tanarhoz, de a koynvek olvasasa sokat segit.
En most nullarol (3 hete) kezdtem el egy nyelvet, marcius a cel a kozepfokig.
Érdekelne, hogy középfokról mennyi idő alatt lehet felsőfokra jutni, heti 1 óra tanár+otthon heti 5-6 óra tanulás, erős motiváció, mellett.
Középfokra 3 év alatt jutottam hasonló kondíciók mellett.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek 3 év alatt a nulláról meg lehet tanulni angolul úgy, hogy felsőfokú nyelvvizsgát szerezzek?
- Mennyi idő után évül el a felsőfokú végzettség, ha nincs meg hozzá a nyelvvizsga?
- Mennyi idő alatt tehető le a felsőfokú angol nyelvvizsga?
- Felsőfokú nyelvvizsga - mennyi tanulással érted el?
- ECl középfokú német nyelvvizsgám van. Fel tudok készülni áprilisig a felsőfokúra? Mennyivel nehezebb?
- Felsőfokú nyelvvizsgán (ECL) mennyire probléma ha a hallgatásnál 1-2 betűt kihagyok?