Ha valaki más témáról ír felsőfokú nyelvvizsgán mint amiről kellett volna akkor az nulla pont? (tudásbázis)
Én az emelt szintű német érettségin azért kaptam 0 pontot, mert figyelmetlen módon, a kérdést nem egy elképzelt diák, hanem egy elképzelt tanárnő szempontjából válaszoltam meg. Tehát még a téma is stimmelt (levél egy adott témában), és csak a bemutatkozásban írtam, hogy az xx iskola tanára vagyok, a többi szöveg simán egyezett. Ha a végén figyelmesen átnézem, kijavíthattam volna. Mivel emiatt az a szakasz 0 pontos lett, és mivel egy 0 pontos szakasz miatt az egész írásbeli is 0 pontos, elégtelen lett az írásbelim. A fellebbezést elutasították.
A szóbelire már csak becsületből is elmentem, az 98%-os lett.
félreértetted a kérdést ill. a témát?
vagy miért írtál teljesen másról?
További ajánlott fórumok:
- Ti hány évig tanultátok a nyelvet mielőtt közép- illetve felsőfokú nyelvvizsgát tettetek? Szerintetek létezik olyan, hogy nyelvérzék?
- Felsőfokú nyelvvizsga - mennyi idő alatt?
- Szerintetek 3 év alatt a nulláról meg lehet tanulni angolul úgy, hogy felsőfokú nyelvvizsgát szerezzek?
- Mennyi idő után évül el a felsőfokú végzettség, ha nincs meg hozzá a nyelvvizsga?
- Felsőfokú angol nyelvvizsgán mit mondjak arról a témáról, hogy aukció/régiségek?
- Nektek milyen témáról kellett beszélni nyelvvizsgán?