14 hónapos hasmenéses babának mit adjak enni? (tudásbázis kérdés)
A hip ORS 200 egy sárgarépa-rizs kivonatú ital, nagyobb boltokban, drogériákban, gyógyszertárban lehet kapni. Nem minden gyerkőc issza meg sajnos.
A Normaflort 2 hónapos kortól lehet adni a babának. A Lactív szuszpenzió viszont több komponensű, gyorsabban hat.
A hasmenés (most estünk túl rajta a 20 hónapos lányommal) 5-7 napig is eltarthat. Az orvos is bélflóra erősítőt, sok folyadékot, sós rágcsálnivalókat (a legjobb a ropi, sajtos tallér, sós perec) fog javasolni. Ihat a babád teát (én cukor helyett kevés mézzel adom neki), szűrt almalevet, enyhén sós vizet. Alma, rizs, burgonya, húsleves (tészta nélkül)sárgarépával, krumplival, rágcsálhat háztartási kekszet.
A lényeg viszont, hogy minél többet igyon, ha nem is eszik. (A lányom 4 napig alig evett valamit:()
Elnézést, ha olyat írtam, amit már előttem felvetettek, nem olvastam végig a fórumot.:)
igen normaflore-t egészen kicsi csecsemőknek is mert nincs benne csak élőkultúra-a bél flórát rendbe teszi a hasznos bacik szaporodnak tőle.
és színtelen szagtalan szóval könnyen be lehet adni nekik-én mindig megetettem vele egy dobozzal-az tíz adag.amikor elkaptuk a hányásos hasmenéses vírust akkor is ezt szedtük-én is.
az en fiam meg csak 8honapos,de szerintem nektek is jo lesz amit mi hasznaltunk:)
en repa-alma-keves citromle es narancsle kevereket adtam nekimeg rizspepet almaval;megfozod a rizset,mikor majdnem kesz bele reszeled az almat,nehany percig meg fozod,aztan hagyd hogy "dagadjon"picit,Bencinek nem volt a kedvence,viszont megetee
Szia!
Először is rengeteg folyadékot, hogy ne száradjon ki! Ez a legfontosabb, mert nem biztos hogy az ételt elfogadja! Egyébként almát nyersen, sárgarépát nyersen, vagy főzve, pici sóval, enyhén sós vízbe főtt rizst, ropit, kétszersültet, háztartási kekszet! De ne felejtsd, a legfontosabb, hogy minél több teát cukor nélkül, vagy vizet adj a babának! Remélem segítettem! Jobbulást kívánok a picinek!!!!
További ajánlott fórumok:
- Hét hónapos babának mit adjak enni ilyenkor, mikor nem terem semmi?
- Lehet terhesen Egyiptomba utazni? Árthatok vele a babának, ha összeszedek valalmi hasmenéses bacit?
- 3 hónapos babának mitől lehet hasmenése?
- Szerintetek lehet baja a babának, ha 2 napja hasmenésem van?
- 7,5 hónapos tápszeres babának hasmenése van, mit lehet neki adni enni, inni? (Nem fogadja el se a teát, se a vizet, tápszert nem kaphat.)
- Mandarintól lehet hasmenése 20 hónapos babának, 3 nap múlva is?