12. heti ultrahang, hogy is van ez? (beszélgetés)
Nekem ez már hasi volt, és nagyon jól látszott is minden:-)
De szerintem ilyenkor már mindenkinek hasit csinálnak, hogy ne piszkálják a babát.
Én is úgy tudom, hogy 11-13 hét között kell menni valamikor. Én holnap fogok 11+5-nél.
Egyébként szerintem tudja a dolgát a doki és az UH-os is, biztosan megfelelő mindkét időpont, mert a terhességi héthez és naphoz tudják mérni. A doki szeretne hamarabb túl lenni rajta, az UH-osok meg inkább nagyobb babát nézegetnének. Nem hiszem, hogy bármelyik időpont is rossz lenne, ha ők mondták, egyszerűen csak nem veszik már olyan szigorúan. :)
végül is szerencsém volt az Sztk-ban mert jó szakember nézett!
én se oda akartam menni mert amikor először voltam(6.hetesen barnáztam) bunkók voltak!így mikor eljött a 12.hetes UH ideje gondoltam elmegyek magánba de azt mondák az nem hivatalos!
így maradt az Sztk de akkor és azóta is legalább szerencsém van!:)
na akkor engem jól át ba*tak!!!:((
mondjuk már mindegy is!már a 23.hetet tapossuk!:)
A kötelező genetikai UH-ákat mindig az Sztk-ban vagy kórházban kell végezni mert az a hivatalos!
és azt mindig genetikusnak kell felügyelnie!
Persze lehet menni magánba vagy 4D-re de az nem hivatalos!!!
Az istenhegyi klinikán milyen átfutási idővel tudnak adni időpontot?
Szeretném megvárni a pénteket, hogy beszélhessek a dokimmal és ha ő is azt javasolja, hogy korábbi időpont, akkor felhívom a klinikát. De ha ők is 4-5 hét múlvára tudnak időpontot adni, akkor nagyon nem leszek kisegítve... :S
Mennyire igazad van HannaPanni!!!
Nyugi! Minden rendben lesz, kedves fórumindító!!!!
Sajnos tényleg az orvosok nem a babát vagy a kismamát nézik, hanem a szakkönyvek írásait. Más nem igazán érdekli őket. Tisztelet a kivételnek, természetesen!
A lényeg, hogy ne aggódj! Amiatt mindegy, hogy ha Te tudod, hogy több az idő, akkor a nagyobb méret nem frászol be annyira. Én a harmadiknál kaptam hibás AFP eredményt, mert az orvos okosabb volt nálam az ultrahangjával, és hiába mondtam, hogy percre tudom, mikor jött össze a baba...aztán emiatt genetikára küldtek, én meg elküldtem őket...Az ő hülyeségük miatt nem kockáztatom az 1% vetélést.
Ezeken a vizsgálatokon még semmi végzetes nem múlik. Én az ötödiket várom, eleve betöltött 11 hetesen mentem , hogy ne kelljen annyit bumliznom. Így rögtön megvolt az UH is. Igaz a doki kicsit kiakadt, hogy miért csak most jövök, de hát attól, hogy ők tapiznak, attól a gyerek nem fejlődik jobban...
Használd a józan parasztit, és főleg: NYUGI!
A 40. hétig még annyiszor frászt kaphatsz, ha nagyon akarsz, de a babának az a legjobb, ha csak simán örömmel veszed az akadályokat!!!
Ja és a babák nem feltétlenül az orvosi szakkönyv által előírt ütemben és ritmusban fejlődnek, csak ezt a dokik szeretik elfelejteni.
Mi magán dokihoz jártunk, volt UH gépe, ettől függetlenül szintén magán klinikára mentünk 12. és 16.heti UH-ra, vérvételre, mindenre.
Szerintem ez orvosfüggő.
Az UH-ot pedig szonográfus végzi, ha jól tudom....
További ajánlott fórumok:
- A 12. heti ultrahangon kinek derült már ki a baba neme?
- 12. heti ultrahang vizsgálatra jó szonográfus, genetikus
- 12. heti ultrahang után genetikai tanácsadás
- Később lett megcsinálva a 12. heti genetikai ultrahang, szerintetek van okom aggódni?
- A 12. heti ultrahangon nektek látták, hogy fiú vagy lány lesz a baba?
- A MÁV kórházban a 18. heti gentikai ultrahangon van lehetőség arra, hogy ha viszek pendrive-ot megkapom a felvételt?