Később lett megcsinálva a 12. heti genetikai ultrahang, szerintetek van okom aggódni? (beszélgetés)
Köszönöm! Gratulálok a kislányodhoz!:)
Szombaton elmegyek még a Rózsakertbe egy UH-ra, szeretném, ha részletesebben megnéznék, mint az Istenhegyin.
Nyugi. Ez nem olyan rossz eredmeny. Az eselyed a Down-os babara kevesebb, mint 0,5%. Mivel beleszamoltak a korabbi esetet az eselyek novelesere, valojaban meg kevesebb.
Kb. ugyanilyen eredmennyel akartak kuldeni amniocentezisre a lanyommal, mondtam, hogy nem megyek, baba marad, akarmilyen. Es lam, makkegeszseges kislany :)
Persze ez meg nem garancia semmire, de kar idegesitened magad, ugysem tudsz mar valtoztatni a helyzeten.
Na, én most voltam a kombinált teszten. 12 hét 6 napos, és túl vastag a tarkóredő, 3,2 mm :( Orrcsont szépen látszik, minden más rendben. Vérvétel eredmény, beleszámolva, hogy már volt Down-os babám és rossz a tarkóredő, 1:216-hoz lett, tehát még elvileg negatív. Mégis elküldött chorionbiopsziára a 3,2mm miatt, hétfőn megyek.
Komolyan egyszerűen nem hiszem el, hogy kétszer megtörténhet velünk ugyanaz a szarság...:'(
1) a "12. heti ultrahang" (pontosabban: tarkoredo-vizsgalat) a 11-14. het kozott vegezendo. Figyelembe veszik a meresnel a magzat korat.
2) teljesen normalisak a baba ertekei. Mi a gond tulajdonkeppen?
3 alatt van boven, nincs ezzel semmi baj! :)
Ilyen miatt ne aggodj! Alt. mindenkinek 1,8 -2,4 kozott van!
A dokim szabin volt mikor vissza rendelt 11 hét 5 nposan ezért egy másik dr végezte volna el a genetikai uh-t,de ő a bpd alapján (ami akkor 16,8mm volt)egy héttel kisebbnek gondolta a babát ezért szépen haza küldött.Utána nem tudtam menni,mert nyaralni voltunk,ezért csak ma jutottam el a saját dokimhoz.
Ma vagyok 13 hetes 3 napos. Szerinte egyáltalán nem kisebb a baba és szinte tajtékzott,h ilyen fontos vizsgálatot miért nem csinált meg a helyettes dr.
Mindent rendben talált a picivel egyébként viszont engem aggaszt a nyakiredő mérete.
2,1 mm-t mért a doki. Azt mondta 3-ig jó,de javasolta h a 20. héten menjünk el 4D-s uh-ra.Orrcsont látható.Most vagy azért nagyobb picit mert alapból már nagyobb a baba mint mikor meg kellett volna csinálni az uht vagy ne adj Isten van vmi baj. Mit gondoltok?
További ajánlott fórumok:
- 12. heti ultrahang után genetikai tanácsadás
- 22. héten nem túl késő még a második genetikai ultrahang?
- Ha megcsináltattam a genetikai vizsgálatot akkor lehet autista a kisfiam?
- Budapesten genetikai ultrahangot (4 D) szeretnék, hol a legalaposabb, legjobb?
- 12. heti genetikai ultrahang, Dr. Sikovanyecz Jánosnál mennyibe kerül?
- A Czeizel Intézetbe genetikai ultrahangra bejöhet most velem a férjem?