1 évet be nem töltött babával milyenek a napjaitok? (beszélgetés)
Nagyon sokára. A nagyfiam sokáig csak kóstolgatott.
A pici meg egyelőre löki el a kanalat, összeszorítja a száját. Úgyhogy vele azt hiszem megvárjuk a fél éves kort.
Hozzátáplálásnál mennyi idő alatt váltottatok ki egy étkezést? Nekem kitolja a nyelvével, kifolyik a gyümölcspép 5,5 hónaposan, egy hete próbálkozunk.
Nagyon keveset tudok így adni, nem sietek, csak érdekel a kérdés.
Néhány napja hosszabbakat alszik du., ami eddig lehetetlen volt. Így egyik nap 2x, másik nap 3x alszik (5 hónapos). Eddig totál szar alvó volt napközben, most egyre jobb. Csak ha vki hasonló cipőben jár...
Majd biztos megint változik ha jön vmi.
Ezen én is pont ma gondolkodtam. Az enyém még 4x alszik, igaz ebből kettőt babakocsiban. Így alszik összesen kb 14 órát egy nap.
Szerintem látni fogod mikor igényel kevesebb alvást.
Ő 16án. 3 kilóval született, tegnap 7.7 kiló volt. Nő mint a gomba.
Az alvás változó. Babakocsiban, autóban hamar elalszik. Itthon cicin alszik el, vagy ritkábban ölben. De ha nagyon fáradt játék közben is kidől. Nálunk az a kihívás hogy a nagy ne keltse fel.
Ha nagyon meleg van akkor nem jutunk ki ennyit, volt hogy csak fürdetés után tudtam kivinni picit, vagy csak a diófa alatt hűsöltünk.
Mi viszonylag jól bírjuk a meleget.
Mikor született? Mi április 5. Mekkora baba? Nekünk 3150-el született, tegnap volt 6,9 kg. Most kezd forgolódni és kúszni egyelőre helyben.
Könnyen alszik?
Teljesen ő alakítja a napokat, akkor alszik amikor fáradt, csak általában hasonlóan alakulnak a napok, kivéve amikor nem, pl. ma.
Most értünk el oda, hogy nem kell hosszan altatni, talán a napokban lett jobb az elalvás.
5 vagy 5 és fél hónap után akarom elkezdeni a hozzátáplálást, én így gondolom, hogy elég akkor.
Egyébkent fogzik, de nem vészes. Rosszabb napokon kap dologelt.
Forog, próbál kúszni. Dumál állandóan.
Most itt játszik a jatszószőnyegen mellettem, időnként vissza kell rá pakolni. Ha elunja kimegyünk az udvarra a többiekhez.
Szintén 4.5 hónapossal (aki mellett van egy 3 éves is) a napunk:
5.30 körül ébred, akkor szórakoztatom hogy a többieket fel ne keltse, és közben elrendezem magam. Míg a nagy reggelizik elaltatom, ez olyan fél 8 fele van. Ha felkelt (kb 1 óra) rendbeteszem és sétálunk egy nagyot (kb 1.5 óra), közben szundít a kocsiban. Utána itthon házimunka stb, addig elvan a járókában, ha kell kiveszem, megnyugtatom. Dél körül alszik egy nagyot, 1.5-2 óra. Ha felkelt kicsit játszunk, 3 után pedig újabb levegőzés. Du 2x alszik egy rövidet. Fürdés 6kor, utána attól függően milyen napunk volt alvás vagy játék. Este már őt is kell szórakoztatni. Fél 9 körül már mindenképp alszik, éjjel többször kel. Anyatejes baba.
Néhány hónapos babával milyenek a napjaitok?
4 és fél hónapos a kisfiam. Viszonylag kialakult a napirendünk, bár sokszor felborul még. Reggel 6.30 és 7.00 között kelünk. Tápszeresek vagyunk 1 hónapja. 2 óra fentlét után alvás következik egy, másfél óra. Mindig felkelés után van kaja, napi 5x.
2x 180 ml és 3x 150 ml az adag. 6,9 kg kilo a fiam. 2 hét múlva kezdjük a hozzátáplálást.
Napközben kb 2,5 órát van fent és van egy alvás 13-tól kb 1.5 óra és egy rövid 30-50 perc 5 előtt is. Így napi 3x alszik. Este 20.15 fürdés, kaja majd alvás reggelig.
Mostanában nem nagyon lehet egyedül hagyni, állandó társaságot igényel, de próbálkozunk az önálló játékkal is. Ti mit szoktatok csinálni, hogy zajlik egy napotok?
Sokszor felmerülnek bennem kérdések, evés, alvás, fogzás, napi tevékenységek. Jó lenne megbeszélni ezeket...
További ajánlott fórumok:
- Dolgozik valaki a Forever Living Products-nál? / aloe vera / Milyenek a tapasztalatok? Megéri elkezdeni?
- 35.héten megszületett magzatnak milyenek az életesélyei?
- Egy 20 hónapos gyerekkel hogyan teltek vagy telnek a napjaitok?
- Anyukák, akik betöltött 41. hét után szültetek, minden rendben volt a babával és a szüléssel?
- A babával töltött idő a leghasznosabban, fejlesztő játékok. Vannak bevált ötleteitek?
- Anyukák, hogyan telnek el a napjaitok egy 8 hónapos babával?