Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 1 évet be nem töltött babával milyenek a napjaitok? fórum

1 évet be nem töltött babával milyenek a napjaitok? (beszélgetés)

17. R_e_G (válaszként erre: 16. - Mapi)
2019. szept. 20. 15:54

Nagyon sokára. A nagyfiam sokáig csak kóstolgatott.

A pici meg egyelőre löki el a kanalat, összeszorítja a száját. Úgyhogy vele azt hiszem megvárjuk a fél éves kort.

16. Mapi
2019. szept. 20. 15:32

Hozzátáplálásnál mennyi idő alatt váltottatok ki egy étkezést? Nekem kitolja a nyelvével, kifolyik a gyümölcspép 5,5 hónaposan, egy hete próbálkozunk.

Nagyon keveset tudok így adni, nem sietek, csak érdekel a kérdés.

15. R_e_G (válaszként erre: 14. - Mapi)
2019. szept. 8. 19:39
Nálunk most egy nátha borított mindent. Szegény éjjel csak szenvedett, nappal meg kidőlt a babakocsiban.
14. Mapi (válaszként erre: 13. - R_e_G)
2019. szept. 7. 20:50

Néhány napja hosszabbakat alszik du., ami eddig lehetetlen volt. Így egyik nap 2x, másik nap 3x alszik (5 hónapos). Eddig totál szar alvó volt napközben, most egyre jobb. Csak ha vki hasonló cipőben jár...

Majd biztos megint változik ha jön vmi.

13. R_e_G (válaszként erre: 12. - Mapi)
2019. szept. 6. 18:34

Ezen én is pont ma gondolkodtam. Az enyém még 4x alszik, igaz ebből kettőt babakocsiban. Így alszik összesen kb 14 órát egy nap.

Szerintem látni fogod mikor igényel kevesebb alvást.

12. Mapi
2019. szept. 6. 14:31
Ti mikor álltatok át 3-ról 2 alvásra?
11. 0adc8842b1 (válaszként erre: 5. - Mapi)
2019. aug. 25. 09:51
Te látod, hogy van a baba a tápszerrel. Olyat hallottam, ha sokáig lenne tápszer, akkor néhány étellel nehéz megbarátkoznia,mert a tápszer eléggé más szájízre szoktatja a gyereket. Te tudod és érzed mikor kezdhet mást is enni. De mondjuk őszibaracknak most van ideje és egészséges. Nálunk a tápszeres etetés sokszor sírásba ment át, (febr.22.- ei)bármennyit evett éhes volt, 4-és fél hónaposan - júliustól, bizony adtam neki már párizsit, gyümölcsöt, és magam készített baby ételeket. Aztán meg jött szeptember után a sütőtök, na az volt a desszert, imádta.
10. Mapi (válaszként erre: 7. - Bdcf7ee3e8)
2019. aug. 24. 21:11
Mi sem bírjuk, sokkal rosszabbul alszik és nyűgös. Mi este megyünk sétálni, de nálunk 20.15-kor van fürdetés az alvások miatt. Később hamarabb szetetnénk fürdetni, de akkor már tél lesz.
9. R_e_G (válaszként erre: 6. - Mapi)
2019. aug. 24. 20:41

Ő 16án. 3 kilóval született, tegnap 7.7 kiló volt. Nő mint a gomba.

Az alvás változó. Babakocsiban, autóban hamar elalszik. Itthon cicin alszik el, vagy ritkábban ölben. De ha nagyon fáradt játék közben is kidől. Nálunk az a kihívás hogy a nagy ne keltse fel.

8. R_e_G (válaszként erre: 7. - Bdcf7ee3e8)
2019. aug. 24. 20:36

Ha nagyon meleg van akkor nem jutunk ki ennyit, volt hogy csak fürdetés után tudtam kivinni picit, vagy csak a diófa alatt hűsöltünk.

Mi viszonylag jól bírjuk a meleget.

7. bdcf7ee3e8 (válaszként erre: 3. - R_e_G)
2019. aug. 24. 20:09
Amikor ennyire meleg van odakint is ilyen sokat vagytok kint? Nekem 10 hónapos a kislányom, de nem nagyon birja a meleget. Mondjuk én sem, szoval volt kitől örökölnie. A boltba is korán reggel megyünk, mert 10 után már éget a nap.
6. Mapi (válaszként erre: 3. - R_e_G)
2019. aug. 24. 19:01

Mikor született? Mi április 5. Mekkora baba? Nekünk 3150-el született, tegnap volt 6,9 kg. Most kezd forgolódni és kúszni egyelőre helyben.

Könnyen alszik?

5. Mapi (válaszként erre: 2. - 0adc8842b1)
2019. aug. 24. 17:32

Teljesen ő alakítja a napokat, akkor alszik amikor fáradt, csak általában hasonlóan alakulnak a napok, kivéve amikor nem, pl. ma.

Most értünk el oda, hogy nem kell hosszan altatni, talán a napokban lett jobb az elalvás.

5 vagy 5 és fél hónap után akarom elkezdeni a hozzátáplálást, én így gondolom, hogy elég akkor.

4. R_e_G (válaszként erre: 2. - 0adc8842b1)
2019. aug. 24. 16:53

Egyébkent fogzik, de nem vészes. Rosszabb napokon kap dologelt.

Forog, próbál kúszni. Dumál állandóan.

Most itt játszik a jatszószőnyegen mellettem, időnként vissza kell rá pakolni. Ha elunja kimegyünk az udvarra a többiekhez.

3. R_e_G (válaszként erre: 1. - Mapi)
2019. aug. 24. 16:48

Szintén 4.5 hónapossal (aki mellett van egy 3 éves is) a napunk:

5.30 körül ébred, akkor szórakoztatom hogy a többieket fel ne keltse, és közben elrendezem magam. Míg a nagy reggelizik elaltatom, ez olyan fél 8 fele van. Ha felkelt (kb 1 óra) rendbeteszem és sétálunk egy nagyot (kb 1.5 óra), közben szundít a kocsiban. Utána itthon házimunka stb, addig elvan a járókában, ha kell kiveszem, megnyugtatom. Dél körül alszik egy nagyot, 1.5-2 óra. Ha felkelt kicsit játszunk, 3 után pedig újabb levegőzés. Du 2x alszik egy rövidet. Fürdés 6kor, utána attól függően milyen napunk volt alvás vagy játék. Este már őt is kell szórakoztatni. Fél 9 körül már mindenképp alszik, éjjel többször kel. Anyatejes baba.

2. 0adc8842b1 (válaszként erre: 1. - Mapi)
2019. aug. 24. 16:41
Boldog Anyuka lehetsz, mert20:15. től alvás reggelig. Azt gondolom tökéletes a menetrendetek. Ha kekeckedni akarok, akkor az alvás annyi amennyit a baba akar, vagy az adott időpontokban leteszed aludni? Szóval ha nappal nem akar aludni akkor is kell? Akkor aludjon, ha fáradt, mert amint kezd még többet mocorogni, jobb ha a fáradságától alszik el. Másik dolog. Jók a megbeszélések, de ha ilyen jól megy minden ne legyenek nagyon hatással, "én így szoktam, ő úgy szokta, a harmadik meg amúgy...stb." Különben meg a 4 és fél hónapos hónapos egészséges baba már nyugodtan ehet egyebet is, amíg van friss gyümölcs, no meg egyéb otthon készült babakaják. Nem baj, ha a tápszer nem tart olyan sokáig. Ne engedd magad nagyon befolyásolni. Jó egészséget nektek!
1. Mapi
2019. aug. 24. 16:20

Néhány hónapos babával milyenek a napjaitok?

4 és fél hónapos a kisfiam. Viszonylag kialakult a napirendünk, bár sokszor felborul még. Reggel 6.30 és 7.00 között kelünk. Tápszeresek vagyunk 1 hónapja. 2 óra fentlét után alvás következik egy, másfél óra. Mindig felkelés után van kaja, napi 5x.

2x 180 ml és 3x 150 ml az adag. 6,9 kg kilo a fiam. 2 hét múlva kezdjük a hozzátáplálást.

Napközben kb 2,5 órát van fent és van egy alvás 13-tól kb 1.5 óra és egy rövid 30-50 perc 5 előtt is. Így napi 3x alszik. Este 20.15 fürdés, kaja majd alvás reggelig.

Mostanában nem nagyon lehet egyedül hagyni, állandó társaságot igényel, de próbálkozunk az önálló játékkal is. Ti mit szoktatok csinálni, hogy zajlik egy napotok?

Sokszor felmerülnek bennem kérdések, evés, alvás, fogzás, napi tevékenységek. Jó lenne megbeszélni ezeket...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook