1 éves babának lehet már csirke-, pulykamell sonkát adni? (tudásbázis)
Igen, nálunk is ez van, hogy a lányom már nagyon enné, amit mi, de tejszínes ételből nem adok neki, hiába eszik sok tejterméket, nyers tejet még nem kapott, majd csak az MMR oltás után 1-2 hónappal. Addig tápszer, újabban junior ital.
Felvágottak, gomba, mogyoró - és szederfélék feketelistán. Majd 2 éves kor után. :)
Ohh nem kapkodok így sem. Tejterméket pl. még egyáltalán nem kapott, nem is tervezem még legalább fél évig elkezdeni a bevezetését.
Így is még csak ebédel kb 100 g.-nyi főzeléket, meg vacsorázik ugyanannyi gyümölcsöt, vagy egy szelet A.onett-et, a többi még szopi. De majdnem 11 kiló, úgyhogy nem aggódom. Csak ugye együtt reggelizünk és annyira enné azt, amit én.
De rákérdezek a védőnőre.
Szia!
Szerintem a felvágottakkal még várni kellene, nem elsősorban az allergia miatt, hanem mert rengeteg só és tartósítószer van bennük. Én 2 éves kor után adtam, de azóta is csak mértékkel, a virslit nagyon szereti a lányom, de heti egynél többször nem adok neki. Felvágott helyett inkább itthon kisütött húst hűtök le, és azt esszük szeletelve.
Nálunk ugyan csak dióallergia van a családban, de vettünk múltkor Nestlé menüt a lányomnak, ami lencsefőzelékből és sonkából állt, megmelegítettük, megette és semmi baja! Sőt, még előtte 8 hónaposan is kapott sonkás bébiételt (Kecskeméti) és akkor sem volt semmi.
De lehet, hogy ha ennyi allergiás van a családban, érdemes lenne várni 2 éves korig. Minden esetre kérdezd meg a védőnőt, úgyis havonta kell menni hozzá (legalábbis nálunk) és szerintem nem verseny a hozzátáplálás, várd meg az ő tanácsát!
Amúgy a gyermekgondozási kiskönyvben (amibe az oltásokat és a vizsgálatokat bejegyzik) benne van, hogy szalámi, párizsi, kolbász, virsli csak 2 éves kor után adható. Nem tudom a baromfisonka hová sorolandó, mert sok bébiételben van kis mennyiségben.
Sziasztok!
Kislányom 1 éves lesz kedden. Nagyon óvatos voltam eddig a hozzátáplálással, mert Apuka és a féltestvére is (apuka részéről) tejfehérje allergiás volt. A tesónak mikor kiderűlt az allergiája szójatartalmú ételeket sem volt szabad ennie. Egyenlőre nem találtam egyértelmű infót arról, hogy 1 éves kor után felvágottak adhatók-e?
További ajánlott fórumok:
- Sajttal töltött pulykamell zöldségekkel hízlal-e?
- Darált pulykamell húsból mit szoktatok készíteni?
- Hogy kell házilag csirke-vagy pulykamell sonkát készíteni?
- Csirkemell, pulykamell, sertéskaraj.........
- Hogyan süssem meg a pulykamellet?
- Szeletelt pulykamellet serpenyőben (nem tepsiben!) hány percig süssem?