Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogy kell házilag csirke-vagy pulykamell sonkát készíteni? fórum

Hogy kell házilag csirke-vagy pulykamell sonkát készíteni? (tudásbázis)


2010. júl. 3. 18:16

Ha mell, akkor nem sonka, ha sonka, nem mell...

A füstölni való húst először lesózzák, forgatják, locsolják naponta; utána egy fokhagymás pácban érlelik még néhány napig, aztán lemossák, kint a levegőn megszárítják és több napon keresztül füstre teszik.

2009. máj. 30. 13:24
tehát ha megfőzöm utána megfüstöltetem akkor elvileg eláll?
2009. máj. 29. 22:21

a boltiban tartósítószer van, attól áll el

vagy füstölt és akkor meg attól tartós

2009. máj. 29. 22:20
Senki nem tudja a tuti tippet???Mármint az igaZIT??Az enyém fini,de nem tartós,pár nap és el kell fogyasztani ugyanúgy mint bármely husit.
2009. máj. 29. 19:08
Ja ,és csak géppel lehet fasza szeleteket készíteni.................
2009. máj. 29. 19:07
Nem írtam a lényeget ,a mellet előtte körbeszövöm minta pók,zsinórral,hopgy ne veszítse el a formáját....
2009. máj. 29. 19:06

Hát én leírom,hogy szoktam,de ez nem sonka csak próbálkozás:)

Szóval felrakom a mellet sok hagyma fokhagyma szemes bors kömény társaságában egy sós/vegetás/ lében főni, 20 prcre.leveszema léről utána és lealufóliázom egy npra,utána szeletelem.De ez nem hivatalos,és nem hiszem hogy a gyárit így csinálják,mondjuk ez a natúr változat....Bocsi tőlem ennyi telt:(

2009. máj. 29. 19:02
na nemááááán:-))))) senki nem tudja? és mindenkit érdekel? :-D
2009. máj. 29. 19:00
Várom a válaszmegoldásokat:)
2009. máj. 29. 18:58
:-) próbáltam már neten keresni receptet, de nem találtam sajna.
2009. máj. 29. 18:42
Jó kérdés, ha kapsz rá választ, én is szeretném tudni:)
2009. máj. 29. 18:37
Hogy kell házilag csirke-vagy pulykamell sonkát készíteni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook