Csirkemell, pulykamell, sertéskaraj......... (beszélgetés)
Gulyáslevest kizárólag marhahúsból szeretem, ha én csinálom, marhafarokból van... :P Már csorog is a yálam... Igaz, hogy fél napot kell főzni, de megéri, mert eddig bárki kóstolta, megnyalta mind a 10 ujját...
Lasagnéhoz, bolognaihoz is a lentebb már említett pulykaszárnyat és -combot használok. Kipróbálnám mással is, de nincs darálóm, abból gazdálkodom, ami a boltban van, ott meg csak ezt lehet kapni...
Jómúltkor nem kaptam pulykát csak disznót, hát mondanom se kell, nem is ízlett a lasagne...
Mellből csak az általam trutyis húsnak nevezett dolgokat csinálom. Olyanokat, amikbe vagy paradicsomszósz vagy tejszín kell...
Darált húsból csak pulykát használok, vagy combot, vagy szárnyat. Ezt így lehet kapni, ledarálva, védőgázas csomagolásban, mert nem igazán szeretem a sertéshúst. Utóbbi nálam ritka vendég!!! :)
Keszitsd el,barmely reszbol.Nem fontos,amit leirnak.En is csirkemell helyett,kicsontozott,felso csirkecombot hasznalok.
Szerintem ugyanolyan jo,mint a csirkemell.Probalkozzal,a tobbi reszekkel.
Szerintem azért, mert ezek a legkönnyebben beszerezhetők. Vannak boltok, ahol csak vákumos hús van, és ezekből van a legtöbb...
De ez csak egy gondolat... :)
Nagyon szeretek finomakat főzni,és ezért gyakran nézegetem az itt,és máshol megjelenő recepteket is.
Elgondolkodtat,miért csak a fentiekben szereplő húsféleségeket jelölik meg az ételek többségéhez,amikor (véleményem szerint)ezeknél sokkal ízesebb,olcsóbb részei is vannak annak a szegény párának,akiből főzünk.
Pl.csirkecomb,szárny,pulyka esetében dettó,sertéslapocka,sertéscomb,dagadó,oldalas,és még sorolhatnám.
Szinte soha nem használok csirkemellet,pulykamellet,karajt,mégis el tudom készíteni azokat a recepteket,amiket ezekkel a húsfajtákkal jelölnek meg a beküldők.
Kíváncsi vagyok,más hogyan vélekedik erről????
További ajánlott fórumok:
- A sertéskaraj és a sertésborda az ugyanaz?
- Sajttal töltött pulykamell zöldségekkel hízlal-e?
- Ti mivel szoktátok a húst megtölteni?Most itt karajszeletekre, csirkemellre, amit aztán feltekerünk, összehajtunk, sütünk, rántunk?
- Süthetek egy tepsiben sertéstarját és csirkemellet?
- Darált pulykamell húsból mit szoktatok készíteni?
- Milyen ételt készítsek csirkemellből?