Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Csirkemell, pulykamell, sertéskaraj......... fórum

Csirkemell, pulykamell, sertéskaraj......... (beszélgetés)


12. 9c8432d068 (válaszként erre: 9. - Judyt640)
2009. nov. 14. 16:07
A száraz húsokat mi sem szeretjük,a melltől szinte megfulladok,ha nem szaftosan vagy esetleg rántva,párizsiasan van elkészítve.A karajjal is ez a helyzet nálam,inkább a hosszúkarajt szeretem.
2009. nov. 14. 15:34

Gulyáslevest kizárólag marhahúsból szeretem, ha én csinálom, marhafarokból van... :P Már csorog is a yálam... Igaz, hogy fél napot kell főzni, de megéri, mert eddig bárki kóstolta, megnyalta mind a 10 ujját...

Lasagnéhoz, bolognaihoz is a lentebb már említett pulykaszárnyat és -combot használok. Kipróbálnám mással is, de nincs darálóm, abból gazdálkodom, ami a boltban van, ott meg csak ezt lehet kapni...

Jómúltkor nem kaptam pulykát csak disznót, hát mondanom se kell, nem is ízlett a lasagne...

10. Anka71
2009. nov. 14. 15:20
Például szerintem a pulyka felsőcomb nagyon univerzális hús. Nagyon finomak belőle a húsos raguk is, de készítettem belőle már fasírtot, általában minden ételt, amihez darátl hús kell (lasagne, rakott kel, stb). Palócleveshez, gulyáshoz is nagyon finom.
9. judyt640 (válaszként erre: 1. - 9c8432d068)
2009. nov. 14. 15:09
Egyetértek veledén pl karajbólis csak rántani és hosszukarajt/tarja végét / veszek mert a száraz hust nem szeretjük.DE figyelembe veszem pl a fiam kivánságát aki nemszereti még a hártyát sem a huson neki letisztázom zsirmentesre.Én szeretem a cs.szárnyat mert megeszem a börét is aki a bört nemszereti az bizt nemvesz szárnyat.Anyukám aztszokta mondani olyan vagyok mint apu mert én minden férfias ételt italt megeszem.Pl körömpöri ,pacal ,házi szalonna,stb.Ki hogy nött fel mit szokott meg hát én nem a meki kaján az biztos .Sok fiatal föz mellböl mert nem zsiros /egészséges/ de a sza....r meki kaját meg tömik magukba meg a kicsi gyerekbe.Ja 45 éves vagyok és nemvagyok kövér de szeretek fözni és enni is .Holnap kocsonya lesz amit ugyan nem szeretek de a párom igen
8. Sylvia81 (válaszként erre: 7. - Globus)
2009. nov. 14. 14:37

Mellből csak az általam trutyis húsnak nevezett dolgokat csinálom. Olyanokat, amikbe vagy paradicsomszósz vagy tejszín kell...

Darált húsból csak pulykát használok, vagy combot, vagy szárnyat. Ezt így lehet kapni, ledarálva, védőgázas csomagolásban, mert nem igazán szeretem a sertéshúst. Utóbbi nálam ritka vendég!!! :)

7. globus (válaszként erre: 4. - D4a2436008)
2009. nov. 14. 14:22
Sőt, a comb sokkal szaftosabb, sütés után nem száraz. A mellből készült ételek legjobbak közvetlenül készítés után, másnap épphogy el lehet rágni...
2009. nov. 14. 14:20
Sztem sokan szeretik a sovany ,kevesbe zsiros husokat es azer foznek inkabb abbol .
5. 9c8432d068 (válaszként erre: 3. - 9c8432d068)
2009. nov. 14. 14:19
Lényegesen olcsóbbak is,ezt akartam írni,és a mell,karaj a drága.
2009. nov. 14. 14:19

Keszitsd el,barmely reszbol.Nem fontos,amit leirnak.En is csirkemell helyett,kicsontozott,felso csirkecombot hasznalok.

Szerintem ugyanolyan jo,mint a csirkemell.Probalkozzal,a tobbi reszekkel.

2009. nov. 14. 14:18
Szerintem ugyanolyan könnyen beszerezhető a többi féle hús is,sőt azok lényegesen drágábbak is.
2009. nov. 14. 14:17

Szerintem azért, mert ezek a legkönnyebben beszerezhetők. Vannak boltok, ahol csak vákumos hús van, és ezekből van a legtöbb...

De ez csak egy gondolat... :)

2009. nov. 14. 14:14

Nagyon szeretek finomakat főzni,és ezért gyakran nézegetem az itt,és máshol megjelenő recepteket is.

Elgondolkodtat,miért csak a fentiekben szereplő húsféleségeket jelölik meg az ételek többségéhez,amikor (véleményem szerint)ezeknél sokkal ízesebb,olcsóbb részei is vannak annak a szegény párának,akiből főzünk.

Pl.csirkecomb,szárny,pulyka esetében dettó,sertéslapocka,sertéscomb,dagadó,oldalas,és még sorolhatnám.

Szinte soha nem használok csirkemellet,pulykamellet,karajt,mégis el tudom készíteni azokat a recepteket,amiket ezekkel a húsfajtákkal jelölnek meg a beküldők.

Kíváncsi vagyok,más hogyan vélekedik erről????

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook