1 éves babáknak ki hogy készíti a főzelékeket? (beszélgetés)
Szia!
Az én kislányom most volt 1 éves februárban. Már régóta azt eszi, amit mi, csak a darabos jöhet szóba nála. Kb. 7 hónapos kora óta nem eszik neki készített főzelékeket.
És 3-4 hónapja tehéntejet is iszik. Egy időbe nem volt hajlandó megenni a tápszert, akkor próbáltuk ki a tejet.Azt ette. Most úgy csináljuk, hogy este tápszer, reggel tej. Nekünk ez így bevált.
Nálunk a sütőtök és a cékla volt a befutó.
De saláta+krumpli,sárgarépa+krumpli,paradicsom+
krumpli...mind jó.
Só nélkül, vízben főztem meg,és eleinte lefagyasztott anyatejjel turmixoltam össze,később tápszerporral sűrítettem.Nem volt benne rántás vagy habarás.
Husit(csirkemell),virslit is turmixolhatsz hozzá.
Az enyémek nem ették meg a bolti bébiételeket,mindig főztem nekik.
Szia!
Én tejet,tejterméket 1éves kortól adtam lánykámnak,fokozatosan és apánként,bár legelőször babatejet vettünk.
Főzelék közül pedig minden jöhetett.A kedvenc volt a spenót,cékla,cukkini.ezeket megpároltam,főtt krumplival és a főzőlével turmixoltam.
Kérdésem konkrét receptek lennének ha lehet:-)
Kinek mi a kedvence?
Mennyire eszik meg a darabosat?
Tejet ki mikor vezeti,vezette be?
Köszönöm előre is!
És kérem szépen azokat akik csak a piszkálás miatt szólnának hozzá tekintsenek el tőle,köszönöm.
További ajánlott fórumok:
- Hallott már vki róla, hogy a babáknak nem lehet egy éves korukig vágni a hajukat? Mi ebből az igazság?
- Magába is szeretem a főzelékeket, (hús, fasírt, virsli nélkül is).
- Féléves ill.idősebb babáknak melyik babahordozó (nem autós) a legideálisabb?
- Hány éves korig kell felforralni a babáknak a tejet?
- 10 hónapos kisfiam miért nem eszi meg a házi főzelékeket, csak a bolti bébiételt, abból is csak a tökös, cukkinis, spenótos fajtát?
- 1-2 éves korú babáknak milyen "foglalkozást" tudtok ajánlani a Ringatón és Csiribiri tornán kívül? Bábszínház milyen idős kortól ajánlott?