Hallott már vki róla, hogy a babáknak nem lehet egy éves korukig vágni a hajukat? Mi ebből az igazság? (tudásbázis)
Ez valami hülye félreértésen alapuló babona, semmi egyéb.
Mind a 3 gyerekemnek rendszeresen nyírtam a haját egy éves koruk előtt, és semmi bajuk nem lett, mára felnőttek, se nem kopaszok se nem fogyatékosok.
sziasztok!
Már ne hari de hol hallottad ezt?-hülyeség,csak akkor nem ha nem hagyja (ordít,vergődik stb.)
Letoltuk géppel a két éves lányom haját-kb egy hónapja.
Most szépen sűrűsödött.
Loknis fürtjei voltak,de helyenként nagyon ritka volt-ezért nyírtuk meg.
Télire nagyon szép lesz.
Vagy vallási szokás,vagy védőnői javaslat,hogy a nagy kutacs be csontosodását várjuk meg az első hajvágással.Én így tettem,kislányomnak a mai napig vékony szálú haja van,kisfiamnak pedig vastag.
Szerintem sem a gyakori hajvágás az erős haj titka.
Van benne igazság.Az a helyzet,hogy a haj szerkezete,tkp.genetika.Pl.én vékonyszálú hajat örököltem,és gyermekkoromban,csumira vágatták a szüleim.Egyáltalán nem erősödött meg tőle.
Fiam is örökölte tőlem.és szinte mindig pár milisre nyírjuk,de nagyon toll haja van.Lányomnak,még nem vágtuk,most lesz két éves.Gyönyörű a hajacskája.
Nézzük kompleszen a kérdést. Miért nem lehetne a babák haját vágni 1 éves korukig?
1. Természetesen akkor, ha nem vágja el az olló olyan erős haja van,
2. Ha a szülei nem akarják vágatni, vagy vágni valamilyen elhatározás miatt.
Mikor kell vágni a baba haját 1 éves kora elött?
1. Mikor a baba kifejezett kivánsága az, hogy vágják le a haját.
2. Ha a szülőket zavarja a babájuk hosszú haja.
persze hogy tévhit..
két gyerekem van a funak állandóan vágjuk mégis szinte visszahajlik olyan lágy és vékonyszálú, a lányomnak meg olyan mint a drót. pedig neki talán egyszer vágtuk..
További ajánlott fórumok:
- Ani58 és Brigibaba receptgyűjteménye babáknak és mamáknak
- Borostyánlánc babáknak, állítólag megkönnyíti a fogzást. Mik a tapasztalataitok?
- Mézet mennyi idős kortól lehet adni a babáknak?
- Az anyatejes babáknak valóban jobb az immunrendszere és a tápszeres babák betegesebbek?
- Agykontroll babáknak. De hogyan?
- Koraszülött babáknak ruhakölcsönzés/vásárlás? Úgy hallottam, van egy szervezet, ahol lehet picike ruhákat kölcsönözni, de nem találom.