Ani58 és Brigibaba receptgyűjteménye babáknak és mamáknak (beszélgetés)
Sziasztok,kivel mi újság, nagyon elhalt ez a fórum:(
Hogy vannak a babák?
Gratula a fogacskához:)
Nyugodtan adhatsz neki egy kis zöldbabot ilyenkor már, nem lesz semmi baja!
Tele van vitaminokkal:)
A buláta búzából van, az tartalmaz glutént.
A rozs szintén.
A köles, a rizs, a kukorica, a hajdina nem és az amarant.
De 8 hónapos kortól már ehet olyat is amiben glutén van!
(megsúgom h dietetikus szerint 6 hótól lehet).
Az fincsi lehetett!:)))Grat a fogacskához!
Mi még a fele pépes-fele összetört-nél tartunk.A tésztát darabosan nem szereti.
Zorka is szereti a darabosat, már rág is pedig még csak két foga van:)
Én nem is pépesítem teljesen neki a zöldségeket, hagyom kicsit darabosra.
Persze olyan puhára főzöm h szinte elolvadjon a szájában.
Eleinte nagyobb adag hús főztem meg, mondjuk fél kiló csirkemellet, és azt turmixoltam botmixerrel. Mondjuk eléggé paráztam, hogy leég a mixer, mert a hús igencsak túráztatta.
De kb. két hónapja (akkor volt 8 hónapos a lánykám, és már 8 foga volt) már csak nagyon apró darabokra vágom a husit. Remélem segitettem!
Bejött, jóízűen ette meg. Vettem egy botmixert, hogy majd a húst úgy könnyebb neki szétszedni, nem lesz neki fújtós úgy. De csalódnom kellett. Addig kell mixerrel pépesítenem a húst (, mert közben bemegy a pange fölé meg ilyesmi), hogy ami mellette van, az is pép lesz, pl. zöldség. Pedig darabosra szeretném neki kicsit hagyni, hogy szokja a "falatokat". Ha meg csak azt a pár falat húst rakom bele, akkor meg kicsi a mennyiség ahhoz, hogy szétvigye.
Ti hogy csináljátok?
Ezt majd én is!Még én sem adtam kókuszt!
Holnap csirkemell sonkát rakok a kajcsiba.
Egyébként azt vettem észre,ha Domi velem eszik,mert ugye ő is akarja amit én eszek,akkor mindegy neki milyen darabos,megeszi.De ha csak őt etetem kanállal,nem kell neki a darabos.
Hát én egy vitaminturmixot csináltam neki (itt le is van írva a hozzászólások közt) alma volt benne körte meg cserkó, de szerintem minden gyümölcshöz illik.
Ananászt 6 hónapos kortól lehet adni.
További ajánlott fórumok:
- Borostyánlánc babáknak, állítólag megkönnyíti a fogzást. Mik a tapasztalataitok?
- 2008.Szeptemberi babák(alapító Brigibaba és Rekag)
- Mézet mennyi idős kortól lehet adni a babáknak?
- Hallott már vki róla, hogy a babáknak nem lehet egy éves korukig vágni a hajukat? Mi ebből az igazság?
- Az anyatejes babáknak valóban jobb az immunrendszere és a tápszeres babák betegesebbek?
- Használja valaki a Chicken Ping receptgyűjtő szoftvert? Mi a véleményetek róla?