Hány éves korig kell felforralni a babáknak a tejet? (tudásbázis)
Mi házi tejet veszünk, azt mindig fel KELL forralni, függetlenül attól, hogy ki issza meg.
A bolti meg eleve pasztörizálva van, azt nem kell forralni.
boltit ne kell
a házit kell, de azt még felnőtt korban is úgy kell inni
Mivel házit nem iszunk, csak boltit, így azt sosem forraltam nekik. 1 éves koruktól isznak tehéntejet.
A doktor nénink is azt mondta, hogy nem kell forralni.
Köszi! :) én is adtam már a kisfiamnak a saját banánturmixomból (épp tegnap), és nem lett baja tőle. De ezt hosszú távon, orvosilag is tudja valaki igazolni? (mármint hogy nem lesz semmi baja)
valamelyik nap láttam a babapercekben, hogy 3 éves korig még csak tejet sem szabad(na) adni a gyereknek, inkább tejitalt...
Az én kétévesem ivott párszor forralatlan házi tejet, mert elitta az apja elől, aki csak nyersen bírja meginni, és semmi baja nem lett.
A boltit meg sose forraltam, egyéves korától itta. Szerintem szoktatás kérdése. Ki kell próbálni. Nálunk senkinek semmi baja.
Mindig érdemes felforralni a tejet, mert néhány hónappal ezelőtt történt egy eset, amikor frissen fejt tehéntejet ivott valaki, és agyhártyagyulladást kapott. Kiderült, hogy a tehén valószínűleg fertőzött kullancsot evett legelés közben.
A bolti tejet is forralom, mert az csak hőkezelve van, és mindent nem ölnek ki belőle, ami káros az emberi szervezetre.
További ajánlott fórumok:
- Ani58 és Brigibaba receptgyűjteménye babáknak és mamáknak
- Borostyánlánc babáknak, állítólag megkönnyíti a fogzást. Mik a tapasztalataitok?
- Mézet mennyi idős kortól lehet adni a babáknak?
- Terhesen ihatok piacon vásárolt házi tejet, ha felforralom fogyasztás előtt?
- Segítsetek! Vanilia aromát tettem a felforralt csokis tejszínbe és ettől kicsit folyósabb lett. Holnap ki tudom majd habosítani? Köszi!
- Valaki + tudná mondani hány hónapos korig lehet leadni az anyatejet a kanyatejgyűjtő állomásna