Féléves ill.idősebb babáknak melyik babahordozó (nem autós) a legideálisabb? (tudásbázis)
Lehet kifelé is, (csak nem ajánlott) [link]
itt megnézheted hogyan, de hosszú távra ezt sem ajánlják.
Nem ismerem a kengurukat, a mei tai-ra egy itteni cikk alapján találtam rá. ( [link] Ezt talán érdemes elolvasni, ha még nem olvastad :)
Itt egy cikk miért nem jó kifele hordozni: [link] ha érdekel :)
már három éves és 16kg, ruhával esetleg picit több:)
most inkább szaladunk...utánna!
Én kifordítottam a kengurúban is mert csak úgy marad meg benne...de akkor már járni is tudott és nem órákig volt benne...csak még eljutottunk a mamához boltba vagy a játszótérre.
Nincs ez túlizgulva, egyszerűen tény, hogy a kenguruban kifelé fordítva olyan tartást vesz fel a gerince, ami egészségtelen.
Mekkora a babád, h. már olyan nehéz, h. nem tudod hordozni?
Én a 15 hónaposomat a hátamon szoktam vinni, ott a legkönnyebb.
:)
nekem talán brevis volt a kengurum,de egyszerűen néha muszály volt beletenni vagy a kendőbe mert van olyan bolt ahová a babakocsival nem tudtunk bejutni vásárolni, túl szűkek voltak a sosrok vagy ha sok lépcsőn kellett le illetve felmenni, hát ott nem kezdtem el a babakocsit kézben vinni...és ha esett az eső elfértem vele az esernyő alatt.tornának se volt rossz a cipelgetés :)
Olyanja a cybexnek van, de állítólag az se jó :p :) Nehéz már ezen eligazodni...
A hugicának holnap varrunk egy erszényt, hogy lehessen váltogatni, melyik mivel utazzon :)
:) az enyém is élvezte hogy cipelem, de most már nem nagyon bírnám el, mert nehéz.
itt a környzetembe nagyon sokan hsználják ezeket a hordókat, egyszerúen kényelmes.
Főleg ha több gyerkőc is van, esetleg olyan tesó aki még babakocsis, de a villamoson trollin is sokan használják mert könnyű a felszállás a gyerekkel.A nagyobb gyerekeket általában a túrázó hátihordóban viszik!nemrég láttam egy olyan kengurút amiben fekve is lehet vinni a gyereket-mondjuk az árából több mei tai is lehetne venni...
Esetleg olvass bele a mamami.hu-ba ott sokféle hordozó eszközről találsz információt
A kenguruval leginkább az a baj az új elvek szerint, hogy nem elég nagy a baba terpesze, így csak lóg rajtad, ami túlzottan terheli a babát.
Én mei tai mellett döntöttem, mert azt már pár hónapos kortól lehet használni és egészen sokáig, így a 20nónaposomnak is tetszik a dolog :), bár még hosszú távon nem próbálkoztunk vele.
a kendőhöz az elején(mikor kisebb volt a baba) nekem is kellett egy kis segítség, de jól érezte magát benne.és azért is jó volt mert a párom is tudta benne vinni(kb.egyforma a méretünk)egy hátránya volt, nyáron nekem melegem volt tőle.
a kengurút ha más veszi fel állígatni kell, hogy jól tartson, és hamarabb kinövik.
A mei tai nagyon tetszik,valószínű beszerzek egy olyat ha mégegyszer szükség lesz hordozóra...
kenguruban is van nagyon jó.Nem kell annyira félni tőle, meg a kifelé fordulástól sem,gondolom senki sem napokig hordja magán így a babáját.
Nekem jól jött a kengurú pl. egy bevásárlást elintézni,villamosra felszállni(1óra) .Nem kell túlizgulni.
Amúgy ha nem a kendőben volt, az enyém szeretet kézben is kifelé fordulva lenni, már 2-3 hósan is.Mutattam is a dokinak, hogy szeret így lenni a baba, csak annyit mondott, jól támasszam meg a fenekét, hátát ne billegjen akkor nézelődhet a kezemben, semmi baja nem lesz.
Kendő és nem a rugalmas, hanem szövött. Vagy mei tai.
Kendőben tudod már csípőn hordozni, vagy háton, ezek mind jók és a baba tartásának, csontrendszerének is megfelelőek. A kifelé fordított hordozás tényleg nem egészséges, mert abnormálisan terheli a gerincét, ezért nem is jó a kenguru pl.
A kendőben ez a veszély nem áll fent.
További ajánlott fórumok:
- Tapasztalataim a babahordozásról
- Mi a legideálisabb karácsonyi ajándék?
- Biztonságos babahordozás
- Szerintetek ha egy gyerek beteg akkor mi a legideálisabb ital, amit adtok neki?
- Milyen (márkájú) babahordozót ajánlotok hát- derékfájósnak?
- Bp-i anyukák, hány babahordozó eszközötök (kenguru, babakocsi, stb.) van és miért?