Zserbógolyók meggyel recept
25 perc
A Zserbógolyók meggyel hozzávalói:
A golyókhoz:
15 dkg darált dió,
20 dkg darált háztartási keksz,
1 ek. kakaópor,
2 ek. baracklekvár,
2 cs vaníliás cukor,
kb 10-12 szem meggy,
annyi meggylé, amivel a massza formázható lesz
A csokimázhoz:
15 dkg jó minőségű étcsoki,
5 dkg margarin
A Zserbógolyók meggyel elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit jól összedolgoztam, a meggyszemek kivételével. A jól összedolgozott tésztából diónyi golyókat formáltam, úgy hogy minden golyó közepébe beledugtam egy fél szem meggyet. Utána hűtőbe tettem. Az étcsokit gőz felett a margarinnal felolvasztottam, majd a zserbógolyókat beleforgattam, zsírpapírra tettem és dermedésig visszatettem a hűtőbe.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. jan. 20. 21:00
A zserbógolyók meggyel elkészítési módja és hozzávalói.