Zselés műköröm vagy Porcelán? (beszélgetés)
Nekem is zselés volt 2 évig, nagyon szerettem. Egy kicsit nekem is égetett 1-2 másodpercig amikor betettem az uv lámpa alá, de a körmösöm mondta, hogy így köt meg a zselé, ez természetes.
Nekem pl. sose tetszett a porcelán, az olyan merevnek tűnik.
Az mindegy, hogy milyen a szalon. Lehet egy lepukkant lukban is csodát alkotni, és lehet a legpuccosabban is olyat, amivel nem menne az ember az utcára.
a www pont nails pont hu-n keress rá a kerületre, és nézz képeket!
Az ár pedig, ha rákérdezel, okkal annyi szokott lenni, amennyi. Ettől ha sajnálod a pénzt, akkor nem biztos, hogy olyat kapsz, amit szívesen viselsz. Tehát ne ár alapján dönts. A műköröm luxus dolog. Vagy áldoz rá az embert, vagy nagy eséllyel gáz körmöket kap.
A zselé azért éget, mert a polimer kötése hőhatással következik be! Van, ami kevéssel, van ami sokkal! De nem a lámpa melege miatt, hanem a zselé kémiai tulajdonságai miatt.
Mind a zselé, mind a porci polimerek, csak másképp kötnek.
Az egyik nem jobb, mint a másik, hanem egyszerűen más.
A köröm nem az anyagoktól meg soha tönkre, hanem attól, ha a körmös szétreszeli előkészítésnél, töltésnél, vagy leszedésnél.
Aki körmös, azt ennek tudnia kéne, anyagismeretből volt róla szó az okj-t tanfolyamon!
Ez nagyon nem igaz :D
Egyformán jól bírja mind a kettő, csak jól kell megcsinálni.
én imádtam a franciát:)
de csakis fehérrel:)
sokáig, de a végén zavart, így sokat dörzsöltem és kihullott.
szemöldökfésűvel:)
nekem mindig égette a körmömet a zselé uv alatt. fájt:(
nem a bőrömet égette
Szia! Bár még csak fél éve csinálom, de körmös vagyok! Mindegy melyiket teteted fel, mindegyik szép, csak igaz, mindenképpen olyanhoz menj, aki érti a dolgát, és nem sajnálja az időt. Nekem volt a suliban olyan oszt.társam, aki sietett, kapkodott, és egy hetet sem bírtak az általa épített körmök! Az viszont biztos, hogy ne tippeset csináltass, mert az hamar leesik, eltörik, és nagy odafigyelés kell a felragasztáshoz is!
Az meg, hogy éget az uv fény, csak azért van, mert a bőrre is rámegy a fényzselé a végén, vagy valamilyen szintű allergiás reakciót váltott ki a zselé ahogy rákerült a bőrre(normális esetben ez nem éget!!!), de az máris nem jó munka... :) A porcelán meg tényleg eszméletlen zavaró szagú... :S
Én szerettem a zselés műkörmömet, a levétel után pár hónap kellett (mire lenőtt az épített rész), hogy megerősödjön a körmöm.
épített pillám is volt, a felrakás nekem nehézkes volt, mert alig bírta a kozmetikusom leragasztani az alsó pilláimat.
Szép volt nagyon, de gyakran összekuszálódik, szóval fésülni kell:)
További ajánlott fórumok:
- Zselés vagy porcelán műköröm? Melyiket választanád/választottad és miért?
- Zselé vagy porcelán műköröm?
- Kezdő műkörmös vagyok,van egy ismerősöm és azt kérte cseréljem le a zselést porcelánra, úgy tudom ez csak fordítva megy?
- Melyik műköröm a tartósabb: porcelán vagy zselés?
- Kezdőként porcelán műköröm
- Vidéki, kisvárosi kozmetikában mennyibe szokott kerülni a manikűr? Gél lakkozás, épített zselé, épített porcelán műköröm?